T i mennyi zsebpénzt kaptok egy hónapra?
Én heti 1500 forintot kaptam anno. De ebből utaztam a sulihoz (kollégium) vettem kaját és női holmit.
Minden sulikezdéskor anyukámmal elmentünk vásárolni, kaptam Két nadrágot, öt felsőt, cipőt.
Nagyimtól szoktam kapni ünnepekre pénzt, abból szoktam ruhát és kozmetikumot venni.
De most már dolgozom, és szerencsére megtanultam spórolni.
gyerekkent probáltuk hogy zsebpémnzt kapjak, még 1. 2.-ban kaptam is napi 200 Ft-ot az 1997 volt.
Kollégistaként 8.-ban kb 2004 kaptam elméletileg 3000 Ft-ot hetente, ami mindig több volt.
9.-ben anyumtól olyan 5000 Ft-ot egy hétre meg apumtól is ha kértem. Kb heti 5-10 000 Ft-ot költöttem...
Ebből buliztam, vettem sminket, meg amit nem vettek meg volna nekem, drága nadrág ilyenek, meg ha nem ettem meg a kolis kaját akkor ebből vettem.
Tehát utazást, ruhát, iskolacuccokat anyumé vették.
Utána már nem nagyon kaptam zsebpénzt, ami zavart, viszont ha kértem valamit megkaptam, csak szerettem volna hogy tudjak félretenni úgy hogy tudom mikor kapok újra pénzt és nem a vásárlás után megmaradtat félrerakni.
Aztán 17 évesen elmentem szórólapozni, főleg azért mert mostohaapám azt mondta hogy a 10*-sát fizeti amit keresek. Nem fizette, de azért jó volt, hogy nem anyumtól kell mindig pénz kunyizni a partyzásra.
Most 20 éves vagyok. Kb havi 80-100 000-ret keresek, most mondjuk nőni fog plusz 20-50-nel...
Emellett egyetemre járok.
A pénzt értékelni a kolis évek után tanultam meg, rengeteget bánkódtam, hogy akkoriban amikor annyi pénzt kaptam és költöttem nem voltam előretekintő és nem tettem félre pl. nyaralásra ilyesmi.
Én nem kapok állandó zsebpénzt...Van egy perselyem és apum abba szokott dobálni 200-osokat :) Ebből nem tudom mennyi jön össze egy hónap alatt.Meg ha kell valamire pénz akkor kapok.De magamnak nem szoktam kb. semmit venni mert együtt megyünk vásárolni.Szóóóval semmire nem költök :) Most van is 30 valahány ezrem :D
14/L
Én 15ezer forintot kapok havonta és ebből kell vennem bérletet(4290ft)
Kaját..stb
13/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!