Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hagynátok a hetedikes gyereket...

Hagynátok a hetedikes gyereketeknek, hogy a ChatGPT-t használja tanuláshoz, onnan másolja a fogalmazást a matekot meg az ilyesmit?

Figyelt kérdés
dec. 15. 10:42
1 2 3 4
 21/33 Orosziné Andi ***** válasza:
19%

Az előfizetéses az jó mateknál, férjem azzal dolgozik, bonyolult programozásban is tud segíteni.

Egyébként ha nem lenne egy rakás fos a matekoktatás, akkor nem kéne a gyerek mellé hat magántanár, ai, minden. Marandjunk annyiban..

dec. 16. 07:53
 22/33 anonim ***** válasza:
47%

Hát lehetőség hogy jó az előfizetéses, az igazat megvallva sosem fizettem elő, az ingyenesnél viszont mind tesztek írásánál mind pedig programozásnál voltak problémák, bár kezdésnek tök jó volt hogy adott egy vázat az adott feladatnak. 🙈 Elméletben viszont sokszor nagyon sokat segít, illetve ötlet adásban. Lehet a fizetős tud ennél többet de nekem nem kellett.

Amúgy olyat is szoktam hogy egy adott témában iratok vele verset vagy mondókát és aztán Sunoval megzenésítem 🤣 nekem ez így több lehetőséget ad mintha alapból a Suno szövege lenne.

dec. 16. 08:34
 23/33 Orosziné Andi ***** válasza:
62%

A pro azért is nagyon jó, mert mondod neki a telefonba a kérdést, és kb fél másodperc múlva válaszol is, bármilyen nyelven.

Sajnos nekem sincs, mert nem olcsó, 10 ezer körül mozog, árfolyamtól függ, és hát ugye a forint nem valami erős..

dec. 16. 08:50
 24/33 anonim ***** válasza:
76%
nem, cserébe sokat beszélgetünk velük és oktatjuk őket, éppen azért mert ez a nevetséges szar a mindennapjaik része, fontos, hogy tisztában legyenek vele, mi is ez valójában. szerencsére amúgy is értelmes, fogékony gyerekek, nehéz őket hülyének nézni.
dec. 16. 12:29
 25/33 anonim ***** válasza:
42%
Már csak azért sem, mert ez a mesterséges "intelligencia" rohadt idióta.
dec. 16. 23:05
 26/33 anonim ***** válasza:
63%
Szerintem nagyon gagyi (még) és sok benne a hiba. Az nem baj, ha megtanulja használni, de nem hiszem, hogy ne lenne túl nagy a kísértés és túl kevés az infója ahhoz, hogy jól használja.
dec. 17. 05:06
 27/33 anonim válasza:
33%

Leckét másolni az óra előtti szünetben mitől jobb? Ha nem akar tanulni a gyerek, nem fog, keres kiskaput arra, hogy látszólagosan készült. De a ChatGPT nem fogja helyette megtanulni, ugyanúgy ott fog állni a feleléskor tudatlanul.

Szóval azt nem támogatom, hogy valaki a ChatGPT-vel írassa meg a házit, ezzel csak azt iktatja ki, hogy ne az óra előtt másolja le. De azt támogatom, hogy a tanulásához felhasználja.

Azt soha nem értettem, hogy egy válasz mitől rossz, ezt valaki kifejthetné. Nyilván nem a programozótól várom aki iskolázott és munkához használná, hanem pl tanuláshoz miért nem jó, vagy ad rossz válaszokat, vagy gagyi, idióta? Csak amiket itt írtatok. Tehát ez miben merül ki? Érdekelnének konkrét példák.

dec. 17. 08:47
 28/33 anonim ***** válasza:
66%
Az ilyen gyerekből lesz a fiatal, aki a Chatgpt-vel íratja meg a szakdolgozatát, aztán huppan egy jó nagyot.
dec. 17. 09:42
 29/33 anonim ***** válasza:
0%

Elvézve pár hozzászólást, nem csoda, hogy bizonyos gyerekek, ilyeneket írkálnak facebookon, hogy:

"naon teccel"

"mikó tallizunk?"

"hól lakol?"

"jocsaj vayg"

"kiraj a seged"

És ehhez hasonlók. Sok gyerek írni, fogalmazni nem tanul meg, az ilyen ChatGPT miatt. Nagyon szomorú.

dec. 17. 12:00
 30/33 anonim ***** válasza:
96%

#27 a kérdésedre válaszolva

Én az alábbi esetekben tapasztaltam hibákat a free verzió esetén (a teljesség igénye nélkül):

- Terhességi súlygyarapodás kalkulálása: az általam beírt esetben a teljes terhesség alatt ideálisan felszedett testsúly nem egyezett a szerinte ideális heti súlygyarapodások összegével.ez kb három hónapja volt. (Nem a legszerűbb esetet adtam neki azért)

Amúgy ezen kívül bőven nem azt ajánlja amit nekem az orvosok és a védőnő mond, de ez természetes, nyilván hiszen a netes adatokon tanították be és nem az orvosi tudásanyag alapján. (Plusz tegyük hozzá hogy én picit egyedi eset is vagyok ebből, a kérdés szempontjából lényegtelen miért)

- Szoftver tesztelési módok gyakorlati alkalmazása (alap szoftvertesztelői ismeret): vannak esetek amikor az egyes teszt technikák neveit teljesen szépen kifejti, de ha alkalmazást kérsz tőle akkor az eredmény helytelen lesz, (ez több mint egy éves próbálkozás eredménye, lehet azóta javították).

- Időnként rosszul fogalmaz meg egy mondatot vagy elír valamit.

- Nah ez szoftveres: a free verzióval nekem még nem sikerült olyan kódot generálni ami lefut és azt csinálja amit én szeretnék, mindig bele kellett nyúlnom picit. (Ennek ellenére rengeteg időt spórol nekem mint kezdőnek, úgyis hogy még van egy pici dolgom vele ☺️)

Ezeket nem azért írom mert nem tartom hasznosnak, sőt azért vettem észre a fenti esteket mivel rendszeresen használom. Csak olyan mint a Google keresés, kell hozzá egy minimális szintű kritikus gondolkodás ☺️.

(22-es voltam)

dec. 17. 12:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!