Hagynátok a hetedikes gyereketeknek, hogy a ChatGPT-t használja tanuláshoz, onnan másolja a fogalmazást a matekot meg az ilyesmit?
Már hatodikban is azzal tanultunk, apukájának az előfizetéses van, ő matekozik a fiammal. Mindig előttük van, használják. Nekem az ingyenes van, azt is használjuk, bár ezzel matekot nem nagyon lehet, kevés hozzá.
Szóval nálunk jelen van tanulásnál..
Soha!
A feladatot azért kapja, hogy a saját agyát használja!
Megtanuljon mondatot fogalmazni. Alkalmazza a nyelvhelyességi, helyesírási szabályokat, amit tanult. Bővítse és alkalmazza a szókincsét.
Megtanuljon leíró, elbeszélő, párbeszédes fogalmazást írni. Olyan összetett fogalmazást, mely mindegyiket tartalmazza.
Megtanuljon meglátni és leírni dolgokat, cselekvéseket, történéseket.
Megtanulja az arányos mondat-és szövegszerkesztést.
Ehhez az ő agya kell, és nem egy betáplált elektronikus program.
TILTSD EL TŐLE, HA JÓT AKARSZ A GYEREKEDNEK.
Pontosan érzékelhető, hogy mely szövegeket íratták programmal. Már a szókészlet sem árnyalt, nem a megfelelőt használja.
Ne akarj képességtelen, félanalfabéta zombit a gerekedből.
A program nem helyettesíti a személyiséget, akinek az élet minden szegmensében, minden pillanatában helyt kell állnia.
Nos, ha visszagondolok, hogy én hogyan tanultam meg fogalmazást írni... úgy, hogy anya konkrétan lediktálta az első három alkalommal. Hiába olvastam egy csomót, a házi feladat fogalmazás kicsit más stílus és arra egyszerűen kevés volt azba kb. 0 db példa, ami volt az iskolában. Erre a chatgpt is ugyanolyan jó. Mire élesben is számonkérték, tökéletesen ment, mert amúgy írtam naplót és levelezni kezdtem az unokatesómmal.
Ugyanakkor azt is gondolom, hogy a chatgpt hatékony használata fontos munkavállalói készség, szóval ha komolyan veszem hogy nem az iskolának hanem az életnek tanulunk, akkor pont hogy örülnöm kell ha a gyerek kitanulja a chatgpt csínját-bínját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!