Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hagynátok a hetedikes gyereket...

Hagynátok a hetedikes gyereketeknek, hogy a ChatGPT-t használja tanuláshoz, onnan másolja a fogalmazást a matekot meg az ilyesmit?

Figyelt kérdés
ma 10:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
5%

Már hatodikban is azzal tanultunk, apukájának az előfizetéses van, ő matekozik a fiammal. Mindig előttük van, használják. Nekem az ingyenes van, azt is használjuk, bár ezzel matekot nem nagyon lehet, kevés hozzá.

Szóval nálunk jelen van tanulásnál..

ma 10:46
 2/13 anonim ***** válasza:
5%
Volt, igen, hogy írattunk vele fogalmazást, mesét.De ez kb egy évben kétszer van.
ma 10:49
 3/13 anonim ***** válasza:
93%

Soha!

A feladatot azért kapja, hogy a saját agyát használja!

Megtanuljon mondatot fogalmazni. Alkalmazza a nyelvhelyességi, helyesírási szabályokat, amit tanult. Bővítse és alkalmazza a szókincsét.

Megtanuljon leíró, elbeszélő, párbeszédes fogalmazást írni. Olyan összetett fogalmazást, mely mindegyiket tartalmazza.

Megtanuljon meglátni és leírni dolgokat, cselekvéseket, történéseket.

Megtanulja az arányos mondat-és szövegszerkesztést.

Ehhez az ő agya kell, és nem egy betáplált elektronikus program.

TILTSD EL TŐLE, HA JÓT AKARSZ A GYEREKEDNEK.

Pontosan érzékelhető, hogy mely szövegeket íratták programmal. Már a szókészlet sem árnyalt, nem a megfelelőt használja.

Ne akarj képességtelen, félanalfabéta zombit a gerekedből.

A program nem helyettesíti a személyiséget, akinek az élet minden szegmensében, minden pillanatában helyt kell állnia.

ma 10:52
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenre nem. Tanuláshoz lehet, ha valamit meg akar tudni, de fogalmazást írni neki kell természetesen. A felvételin is kell írni, ott hogy fog, ha nem tanulja meg.
ma 10:57
 5/13 anonim válasza:
97%
Nem
ma 11:23
 6/13 anonim ***** válasza:
98%
Fel sem merült soha.
ma 11:23
 7/13 anonim ***** válasza:
4%

Nos, ha visszagondolok, hogy én hogyan tanultam meg fogalmazást írni... úgy, hogy anya konkrétan lediktálta az első három alkalommal. Hiába olvastam egy csomót, a házi feladat fogalmazás kicsit más stílus és arra egyszerűen kevés volt azba kb. 0 db példa, ami volt az iskolában. Erre a chatgpt is ugyanolyan jó. Mire élesben is számonkérték, tökéletesen ment, mert amúgy írtam naplót és levelezni kezdtem az unokatesómmal.

Ugyanakkor azt is gondolom, hogy a chatgpt hatékony használata fontos munkavállalói készség, szóval ha komolyan veszem hogy nem az iskolának hanem az életnek tanulunk, akkor pont hogy örülnöm kell ha a gyerek kitanulja a chatgpt csínját-bínját.

ma 12:02
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Mivel eddig bármit kérdeztem kíváncsiságból, minden válasz rossz olt, nem engedném. A neten millió hitelesebb infó is elérhető.
ma 12:44
 9/13 anonim ***** válasza:
60%
Mivel nem ülök mellette miközben tanul hiába nem hagynám, ha használná meg sem tudnám. Elmagyaráztam neki, hogy mi értelme a tanulásnak és azt is, hogy a ChatGPT nem jó válaszokat ad. A többi az ő döntése.
ma 14:03
 10/13 anonim ***** válasza:
0%

Milyen jellegű kérdéseid voltak?

ma 14:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!