Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Megírna egy ilyet nekem a...

Megírna egy ilyet nekem a chatgpt? (többi lent)

Figyelt kérdés

Álítólag egy srác megiratott a chatgptvel egy játékot. Úgy csinálta, hogy részletenként iratta meg vele. Aztán meg összeálította.

Szerintetek tudna nekem a chatgpt valami komolyabb játékot írni?

Nem venék észre az üzemeltetők a túloldalon, hogy mire készülök?

tegnap 12:04
 1/6 anonim válasza:

Attól függ mit értesz komolyabb játék alatt. 2D-s játékokat, egy hozzáértő ember le tud programozni GPT segítségével népszerű programozási nyelveken. 3D-s játékokkal nem tudom hogy birkózik meg, de feltehetőleg ha valamilyen game engine-t használsz pl. Unity, Unreal, Godot akkor az se kivitelezhetetlen. Az már más kérdés, hogy mennyire lesz az adott játék optimalizált.

Hogy az üzemeltetők mit látnak arról nem tudunk túl sokat, szerintem kb pont annyit tudhatnak vagy kicsit többet, mint amikor a böngészőben valamire rákeresel. Ilyen szempontból sejthetik, hogy mire készülsz

tegnap 12:19
 2/6 anonim ***** válasza:

Attól függ, mi a komoly. Azért arra számíts, hogy tud kódot írni, de nagyon sokszor generál blődséget, szóval ha tudsz programozni, akkor is át kell nézned. Ha nem tudsz, akkor meg nem fog menni.

Pár éve - amikor befutott a ChatGPT - akkor íratott az egyik Youtuber Flappy Bird-öt, de úgy, hogy a grafikákat (madár, háttér) is úgy generáltatta. Nála az volt a kihívás, hogy amikor a gép téved, azt kijavíttassa - ezt a gyakorlatban egyszerűbb kézzel fixálni.

Amúgy a "komolyabb", AAA játékoknál nem a kódolás szokott lenni a munka és a sok idő, hanem a játék tervezése, grafika, animációk, stb.

Olyannyira, hogy általában valami létező, már megírt engine-t használnak, a kód jelentős részét nem ők írják, már készen van.

Persze az ötletelésben és a grafikák legenerálásában is tud segíteni, de messze nem annyi, hogy "írj nekem játékot".

tegnap 12:19
 3/6 anonim ***** válasza:

A ChatGPT egy általános szolgáltatás, némileg tud kódolni is, szóval nem lehetetlen játékot írni benne.

A felhasználási feltételeiben:

[link]

nincs arra kitétel, hogy ne lehetne benne azt írni.

De ha adatvédelmi aggályaid vannak - amiket nem csodálok - akkor vannak lokálisan, a gépeden futtatható alternatívák - mint például:

[link]

[link]

ezekhez elérhetőek kifejezetten kódolást elősegítő modellek is.

tegnap 12:59
 4/6 anonim ***** válasza:

Végülis meg lehetne íratni darabokban egy játékot, bár utólag lehet nem érné meg, annyi mindent össze kéne lőni. Tapasztalat, hogy egy előre megírt dolgot sokszor nehezebb javítani, mint újraírni. Jobban jársz, ha pl. csak a matekos függvényeket íratod meg, egyszerre csak egyet, a többit meg kézzel. Így valóban tud segíteni, ha pl. nem megy a matek.

Én egyszer az egyik játék modomhoz írattam így matekos függvényt (2D-s pont benne van-e a négyzetben, aminek a két kifeszítő pontját, és az elforgatás szögét tudjuk). Itt én biztosra mentem, még azt is megadtam, hogy hány paraméter, milyen típusú, milyen programozási nyelven, tehát nagyon szájbarágósan. De végülis jó lett a kód.

tegnap 14:18
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ pontosan mit értesz "komolyabb játék alatt".

Én a saját játékom egy részét próbáltam vele megíratni (egy technológiai dolgot). Röviden: én már megírtam, de kíváncsi voltam min változtatna rajta, mivel lenne másabb. Nem másoltam be a kész kódomat, csak elmondtam milyen GIT repokat használok, verzióval meg minden...

NAGYON ostoba hülyeségeket dobált ki sokáig. Olyan alap funkciókat nem ismert fel amik régi verziókban is megtalálható volt és amikor rámutattam, hogy XY lib már képes erre-arra, akkor "elismerte". Előtte persze még külön ki is tért arra, hogy azért kell XY megközelítést alkalmazni, mert az adott lib nem képes arra amire amúgy igen. Kész szenvedés volt vele kihozni egy normális kódot, mert sokszor akkora butaságokat generált le. Egy idő után elengedtem, nem próbáltam vele generáltatni ilyen kódokat, mert felcseszett az, hogy még le is írja a hülyeségeket a leírásban, hogy valami nem képes arra amire, amúgy nagyon régóta igen.

Ha valaki igénytelen, optimalizálatlan xart akar, akkor igen arra simán képes, viszont valóban minőségi normális, szép kódot NAGYON sok kör után, de ezt csakis olyan ember keze és tudása által aki mindenre felhívja a figyelmét.

tegnap 15:35
 6/6 anonim ***** válasza:

üzemeltetők? Szerinted monitorozzák, hogy a több millió felhasználó által legenerált kód hova került?

Főleg úgy, hogy nem is lehet utólag 100%ra biztosan azt mondani, hogy ez gpt-vel készül.

Komolyabb játékot 3d-t biztos nem, max 2d, vagy hmtl5ös szerintem csak akkor tud, ha már van egy programozói tudásod és részenként építed fel és hosszú idő lesz.

tegnap 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!