Valaki megírná nekem ezt a pár gyakorló feladatot c-ben?
Tudom,tudom hogy "könnyűek", de számomra aki még csak most tanulja sokat jelentene ha valaki megcsinálná és tanulhatnék belőle.
1. Írjon programot, amely függvény segítségével beolvassa e program forrásállományát és meghatározza a betű karakterek számát. A fájl megnyitását a main-ben hajtsa végre. A függvény paramétere a fájlmutató, a függvényérték a karakterek száma legyen! Az eredményt, a függvényértéknek megfelelően a main írja ki.
2.Készítsen programot, amely a main segítségével sorokat olvas be a billentyűzetről, majd egy függvény segítségével kiírja azokat a sorszámokkal együtt egy szöveges állományba (a függvény paraméterei: fájlmutató, sorszám és a sort tartalmazó tömb). Az adatmegadás végét szabadon választhatja meg.
3 Írjon programot: a main beolvassa e program forrásállományát soronként, egy függvény segítségével megszámolja a sorban lévő számkarakterek számát. A függvény paramétere a sort tartalmazó tömb, a függvényérték a karakterek száma! Az eredményt, a függvényértéknek megfelelően a main írja ki, amely tartalmazza a sorszámot és az adott sorban található számkarakterek számát.
4. Készítsen programot, amely a main-ben, ciklus segítségével bekéri téglatestek három méretét. Függvény segítségével számítsa ki a téglatestek térfogatát (a függvény paraméterei a három méret, a függvény érték a térfogat). A téglatestek méreteit és a térfogatát egy függvény segítségével írja ki egy szöveges állományba (a függvény paraméterei: a fájlmutató, a téglatest méretei és a térfogata). Az adatmegadás végét szabadon választhatja meg.
Tanulni nem abból fogsz, hogy mi megcsináljuk neked. Abból fogsz tanulni, ha ott gebedsz a feladat és a kód felett, bújod a nyamvadt Google-t, olvasod a dokumentációt és megszülsz belőle egy megoldást 3 óra múlva, aminek te nagyon fogsz örülni.
Vagy mondd azt nekünk, hogy te lesz_rod a programozást, egyáltalán nem érdekel a dolog, nem ezen a területen akarsz tanulni, és esetleg hajlandó vagy fizetni érte. Akkor megírjuk helyetted.
Picivel több mint egy hete a Prog.hu-n [link] majdnem az egész 2015-ös érettségi feladatot megírtam a srácnak mert láttam, hogy érdekli, próbálkozik, mutat valamit. - ugye az én stílusom, inkább bemutatom, mint hogy sokat tépjem a számat -
Ha mutatsz valamit szívesen segítek(tünk) vagy hozz fel valamit mentségnek - minimum azt, hogy hülye vagyok hozzá - jelzem én sem vágom a C-t.
4. feladat megoldása:
10 DIM L(3)
20 PRINT "ADJA MEG A TEGLATEST MERETEIT"
30 GOTO 90
40 LET T = 1
50 FOR I = 1 TO 3 STEP 1
60 T = T * L(I)
70 NEXT I
80 GOTO 140
90 LET I = 1
100 IF I = 4 GOTO 40
110 GOSUB 170
120 LET I = I + 1
130 GOTO 100
140 PRINT "A TERFOGAT: "; T
150 SAVE "TEGLATEST" DATA L()
160 STOP
170 PRINT "TEGLATEST OLDAL: ";
180 INPUT L(I)
190 RETURN
@#7:
Hát, attól függetlenül, hogy az ősváltozatban is szörnyű a kódod, azért manapság a basic sem pont így néz ki...
const hosszusag = 0
const szelesseg = 1
const magassag = 2
declare function terfogat(h as integer, sz as integer, m as integer) as integer
dim shared as string valasz, semmi, meret(hosszusag to magassag)
dim shared as integer i, t, szamlalo, l(hosszusag to magassag)
dim shared ff as ubyte
read semmi
for i = hosszusag to magassag
read meret(i)
next i
szamlalo = 0
ff = freefile
open "teglatest" for output as ff
print #ff, "TÉGLATESTEK ADATAI"
print "Add meg a téglatest méreteit (cm)"
do
szamlalo = szamlalo +1
print szamlalo; ". téglatest:"
print semmi + meret(i);
input; l(i)
print " cm"
next i
t = terfogat(l(hosszusag), l(szelesseg), l(magassag))
print semmi + "A térfogat:"; t; " cm3"
print #ff,
print #ff, str(szamlalo) + ". téglatest:"
print #ff, semmi + meret(i) + ": " + str(l(i)) + " cm"
next i
print #ff, semmi + "térfogat: "; str(t) + " cm3"
input "Kívánsz-e újabb adatokat bevinni (i/n)? ", valasz
loop until ucase(left(valasz, 1)) = "N"
close ff
function terfogat(h as integer, sz as integer, m as integer) as integer
return h * sz * m
end function
data " ", "hosszúság", "szélesség", "magasság"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!