Ezért meglehet sértődni?
Mondjuk jobb helyeken ezt megbeszélik, nemcsak az van, hogy eddig kapott, mostantól nem.
Ha mondjuk 14 éves korában már tudja, hogy ez így lesz, akkor sokkal könnyebben elfogadja, mintha akkor szembesül vele. A szülőkkel is jó lett volna már korábban beszélni erről. És természetesen ilyenkor mondani kell, hogy a ti gyerekeiteknek se adjanak, ha elérik ezt a kort. Meg akkor eszerint ti e kamaszok szüleinek sem adtok ajándékot, és ők sem nektek? Mert csak így van értelme az egésznek.
Megsértődni meg lehet, de nem érdemes.
Viszont ez nem egy, ez két különböző család. A mi családunkban ballagásig szokás ajándékozni, a férjem családjában meg 18 éves korig. Ha a férjed családjában nem a 18 év a határ, mint nálatok, akkor szerintem illik tartani a családi szokásokat, és nekik addig adni, amíg szoktak.
Mindenkinek köszönöm! Elnézést ha úgy jött le,hogy arrogáns lenne a stílusom.Ne értsetek félre nekem is fáj a szívem ez miatt.És igen lehet ez nem szép dolog de az hogy kinél mi a szokás úgy mond nem érdekell,nekem egyformák a gyerekek és nem szeretnék kivételt tenni.
De itt olvasva elég megosztó véleményeket kaptam.persze emberek vagyunk nem lehet mindenkinek egyforma véleménye.
És még valami desszertet kapnak azt mindig kapnak és kapni is fognak.
Nálunk ez úgy volt, hogy onnan számított felnőttnek hogy dolgozott és párt hozott, kvázi már felnőtt volt(unk), nem csak nagykorúak.
Megsértődni meg lehet, hogy érdemes -e, hát azzal nem tudsz mit kezdeni.
Én vagyok a hibás hiszen ha mindent leirnék akkor értenétek igazából miért kérdem,de hosszú is lenne és bevallom nem szeretnék ennyire megnyílni ezen a platformon.De köszönöm szépen mindenkinek,hogy leirtátok a véleményeteket!
Mindenkinek szép napot és kellemes ünnepeket ☺️
Szerintem szerencsésebb lett volna megbeszélni, hogy a te családodban így szokás, te így szeretnéd, ők mit gondolnak. És utána nem ragaszkodni görcsösen hozzá, biztos egyességre lehet jutni, hogy mondjuk például akkor "felnőtt gyerekek" is kapnak mondjuk egy csokit.
Szerintem hülyeség ilyen szabályokhoz görcsösen ragaszkodni. Lehet ez az alapelv, de kisebb eltérést lehessen megbeszélni.
Ettől még megsértődni is hülyeség. De tőled, felnőttől jobban elvárnám az érett viselkedést, mint egy 18 evéstől.
Mi is csak a gyerekeknek veszünk, de a férjem húga 24 éves (nagy korkülönbséggel született a tesók után), így ő is gyerek karácsonykor :D
Apróság, amire éppen szüksége van.
Mi sem ajándékozunk felnőttnek, de nálunk a felnőtt, aki külön él, eltartja magát.
Az otthon élő 19 éves egyetemista még gyerek kategória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!