Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért sértődnek meg az anyukák...

Miért sértődnek meg az anyukák, ha panaszkodnak az anyagi helyzetükre és valaki azt tanácsolja, hogy menjenek vissza dolgozni?

Figyelt kérdés
Nyilván nem 8 hetes baba mellől, de azért ha már 8-10 hónapos akkor nem lesz semmi baja. Nem ideális persze, de jobb mint hogy nem esznek húst, zöldséget, nincs víz a lakásban, nem tudnak gyógyszert venni.
2013. máj. 8. 10:03
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
54%
Én sem értem. Gondolom, sajnálják beadni, e be kellene látni, hogy tényleg dolgozni kellene.
2013. máj. 8. 10:14
 2/27 anonim ***** válasza:
49%
Mert könnyebb panaszkodni, mint ténylegesen tenni valamit. Azt várják sokan, hogy sajnálják őket milyen rossz nekik, de az azért vicc, mikor valaki arra hivatkozik, hogy a 2 éves gyerekével otthon van még, mellette van még 2 és alig van pénzük, de munkát nem is akar keresni.
2013. máj. 8. 10:14
 3/27 anonim ***** válasza:
75%

Alapvetően egyetértek veled.

A panaszkodást én sem szeretem.

De amúgy úgy hiszed, hogy csak úgy kapkodnak a kisbabás anyukák után a munkahelyek?

Meg hogy simán el lehet helyezni egy csecsemőt akárhol?

Szóval elhiszem, hogy sokan panaszkodnak, ahelyett hogy cselekednének, de azért azt is tudni kell, hogy aki akar, az elé is elég sok akadályt gurítanak, úgyhogy van jogos panasz a világon.

A sértődést persze én sem értem. Hiszen csak segíteni akarsz te is, azzal, hogy jobbnak látod, hogy inkább dolgozzon az anyuka. Ez jogos. De azért kérlek olvass utána, mielőtt ítélkezel, hogy milyen nehéz is egyes területeken munkát szerezni, és hogy mennyi diszkrimináció éri a kisgyermekes nőket.

Ja, és még valami: a sértődés általában abból jön, hogy a válaszolók nem azt írják, hogy "keress munkahelyet, jobb lesz", hanem azt, hogy "te dög, minek szültél, ha most itt sírsz". Néha tombol a jóindulat itt...

2013. máj. 8. 10:18
 4/27 anonim ***** válasza:
57%
Hiába pontoztok le, akkor is így van! Panaszkodni mindig is könnyebb volt, mint cselekedni.
2013. máj. 8. 10:20
 5/27 zabmester ***** válasza:
90%

Sajnos nem könnyű manapság szülőnek lenni. Egyik oldalról ezt mondják, másikról azt. Oké, te azt mondod egy kispénzű anyukának, hogy menjen vissza dolgozni. Viszont a másik barátnő meg azt, hogy ha van szíve, akkor otthon marad vele, mert az mindennél fontosabb. És akkor most döntse el, hogy mi a jó. Nagyon durván lelkiismeretfurdalást tudnak okozni egymásnak az emberek, ha gyerekről van szó.

A másik meg az, hogy sajnos nem is mindenki tudja megoldani, hogy visszamenjen dolgozni. Van, akit nem vesznek vissza, és ha az anyuka a fejére áll, akkor sem tud mit csinálni. Sok településen akkor sem könnyű új munkahelyet találni, ha nincs gyerek, hát még, ha kicsi gyereke van valakinek... Aztán van az, hogy lenne munka, vagy lenne hová visszamenni, de nem tudja az anya hová tenni a gyerekét. Sok bölcsiben hatalmas várólista van, én pl. a fiamat már 9 hónaposan beírattam, hogy két évesen el tudja kezdeni, és arra az évre már akkor is csak két szabad hely volt. Ha hirtelen akkor kellett volna beadnom, nem tudták volna felvenni, nem lett volna helye.

Na meg nincs mindenhol nyugdíjas nagyszülő, amilyen magas most már a nyugdíjkorhatár... Vagy ha van is, lehet, hogy messze laknak.

Szóval sokan egyszerűen csak nem tudják ezeket a dolgokat hirtelenjében megoldani. Valószínűleg ők nem is azért sértődnek meg, mert azt a tanácsot kapták, hogy menjenek vissza dolgozni, hanem azért, mert ez már nekik is eszükbe jutott, de frusztráltak amiatt, hogy még erre sincs lehetőségük.

2013. máj. 8. 10:24
 6/27 anonim ***** válasza:
90%
Így van panaszkodni a legkönnyebb. Meg ítélkezni.
2013. máj. 8. 10:25
 7/27 A kérdező kommentje:

Nem csak az itteni kérdezőkre gondolok. Hanem mondjuk a játszótéren.

Itt nálunk 3 bölcsi van, mindegyikben van hely. Barátnőm 1 éves babáját is felvették.

De lehet keresni a környéken olyat, akinek szüksége van a segítségre. Időseknek kertészkedés, többgyerekeseknek gyerekfelügyelet, bármi. Erre általában az a válasz, hogy úgysem találna megfelelőt, így nem is keres.

2013. máj. 8. 10:25
 8/27 A kérdező kommentje:
Ez miért ítélkezés? Amúgy ha valakit nagyon zavar hogy beszélnek róla, ne tárja az anyagi helyzetét idegenek elé a játszótéren vagy akár a neten.
2013. máj. 8. 10:28
 9/27 anonim ***** válasza:
100%

Csak akkor vedd magadra, ha inged. :)

Ha te nem ítélkezel, akkor ne vedd magadra.

Csak talán annyi, hogy sokszor nem látunk bele mások életébe, és egy-egy elkapott mondatból azt hisszük, hogy bezzeg mi másképp csinálnánk, a játszótéri anyuka meg hülye. Pedig nem lehet senkit így megítélni, hogy miért is panaszkodik pontosan.

Amúgy ez van, panaszkodós nép vagyunk.

2013. máj. 8. 10:32
 10/27 anonim ***** válasza:
100%

Pont tegnap olvastam, amit irt egy anyuka, hogy nem hiaba van kitalalva, hogy a gyerekkel 3 eves koraig otthon maradjon. Ertem en, hogy minden idejet a gyerekevel akarja tolteni... Errol annyit, hogy ha apuka jol keres, ez nyugodt szivvel kivitelezheto, de amugy el kell menni dolgozni. Jonnek ilyenkor a kerdesek, hogy mert mi lesz akkor a gyerekkel?! Mi lenne?? Szocializalodik, jokat jatszik.

Es ne a tapszeren akarjon sporolni, meg azon kiakadni, hogy ha az oviban heti egy nap van, ami gyumolcs nap, es vinni kell 2almat, es mert hogy milyen jol esne bizony ha anyuka is ehetne, de nem jut.

Utana meg lehet szemezgetni, pl. Tegnapi kerdes szinten a kisteso. Husbol, gyumolcsbol, zoldsegbol nem esznek eleget, de teso az kell, es hosszu tavon ez tuti jo lesz, mert csak nem mondhatja anyuka a gyereknek, hogy mert nem tudtak vallalni, de rossz lesz majd a meglevonek, hogy nincs kisteso. Persze, szep az, de mi van, ha ido kozben meg apa is elvesziti az allasat?! Ja igen, akkor el kell menni dolgozni.. Mert ha rosszabbak az anyagi dolgok, apa es anya kozott is feszult lesz a viszony elobb vagy utobb, utana valas/szetkoltozes, es meg nehezebb lesz.

Van ideny munka, el lehet menni, ha apa epp nem dolgozik hetvegen, vagy kozmunkara (ha van is tuljelentkezes, anyukat felveszik, vagyis felvennek soron kivul csak derogal..), ott vannak az idosek, gyerekfugyelet akar sajat gyerekkel is, ... De inkabb apa dolgozzon 3 muszakban, es konnyu magunkat sajnaltatni...

2013. máj. 8. 10:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!