Miért sértődnek meg az anyukák, ha panaszkodnak az anyagi helyzetükre és valaki azt tanácsolja, hogy menjenek vissza dolgozni?
Nekem vissza kellett mennem dolgozni, és már az egyetemről is ki akartak rúgni, (3 passzív félév a max, ebből az utolsó a rendkívüli a dékántól) rám is mindent mondtak, vagyis minden voltam, csak anya nem. Csak senki sem vette a fáradtságot, hogy elgondolkozzon: azért szültem munka és egyetem között, mert szólt az orvos: vagy most, vagy soha, nem álltam jól odabent, lombik, nem ragoznám tovább. Az, hogy a gyerekem bölcsis, kinek mi a franc köze hozzá? Férjem jól keres, de sok a kiadás, én megkeresem a tandíjat, ebből még futja a bölcsis étkezésre, a ruháira. Tehát: férjem munkahelye ettől függetlenül olyan bizonytalan, mint a kutya vacsorája, ezért az övéből keveset félre teszünk, sosem tudni. Nehéz volt lelkileg elengedni a kicsimet, de a családért teszem. Nem egészséges az, amikor egy anya elnézi, hogy apa külföldön gürizik (utána csodálkozik, hogy apa egyszer csak nem jön haza, vagy összejön valakivel) és szétesik a család, de az sem, hogy ha apuka csak itthon, 3 műszakot húz, anyuka pedig a kistesón gondolkozik, és így is nehezen jönnek ki, +1 éhes száj (elnézést a kifejezésért de ebben az esetben sajnos így van). Nem vagyok lelketlen, bölcsis, nem volt más megoldás. Azóta is imád bölcsibe járni, akkor vagyok bajban, ha hétvége van és nem megyünk. Szocializálódott, vígasztalta a többieket, nagyon jól elvolt, 1,5 éves kora után már szűkítővel ült a wc-n, tehát a bölcsinek is megvan a maga előnye.
Ha valakinek van 1 gyereke, akkor legyen kistesó, ha van már 2, akkor legyen 3.-ik is, a kedvezmények miatt. Utána esetleg 4, hogy tuti legyen a nagy család.
Nem vagyok azért rossz anya, mert bölcsisek lettünk, de azért 10 anyukából 7 annak tart, és elnézi, ahogy nyomorog a saját gyereke és nézi, min spórol, ezt pedig a gyerek sínyli meg a legjobban.
Ha van 2 kereset, mindinkább kiegyensúlyozott apa is és anya is, persze, vannak váratlan(ul nagy) kiadások, de még mindig könnyebb így, mint egy keresetből. Többet van együtt a család, harmóniában élnek, a gyerek eszik gyümölcsöt, ha jól esik, és sorolhatnánk még az okokat.
Otthon ülő ezen anyukák, kérem a 0%-ot, köszi! :)
10-41-es! Te írtad ezt:
Utana meg lehet szemezgetni, pl. Tegnapi kerdes szinten a kisteso. Husbol, gyumolcsbol, zoldsegbol nem esznek eleget, de teso az kell, es hosszu tavon ez tuti jo lesz, mert csak nem mondhatja anyuka a gyereknek, hogy mert nem tudtak vallalni, de rossz lesz majd a meglevonek, hogy nincs kisteso. Persze, szep az, de mi van, ha ido kozben meg apa is elvesziti az allasat?! Ja igen, akkor el kell menni dolgozni.. Mert ha rosszabbak az anyagi dolgok, apa es anya kozott is feszult lesz a viszony elobb vagy utobb, utana valas/szetkoltozes, es meg nehezebb lesz.
Be tudnád a kérdést linkelni? Nem találom.
Köszönöm a válaszokat.
Ez volt a tesós kérdés, én is olvastam:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!