Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért sértődnek meg az anyukák...

Miért sértődnek meg az anyukák, ha panaszkodnak az anyagi helyzetükre és valaki azt tanácsolja, hogy menjenek vissza dolgozni?

Figyelt kérdés
Nyilván nem 8 hetes baba mellől, de azért ha már 8-10 hónapos akkor nem lesz semmi baja. Nem ideális persze, de jobb mint hogy nem esznek húst, zöldséget, nincs víz a lakásban, nem tudnak gyógyszert venni.
2013. máj. 8. 10:03
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
54%

Mert panaszkodni könnyebb.

Kolléganő elment szülni,a főnök már akkor mondta,visszavárja,helyére felvéve olyan van,aki tudja,hogy ha a kolléganő szól,ő 30 nap múlva megy.

Kolléganő volt benn pár hete,panaszkodott egy órán keresztül,hogy már csak gyest kap,az semmire nem elég,nincs pénz erre,nincs arra,férje se keres túl sokat,hitelt alig tudják fizetni,stb.Főnökünk megkérdezte,hogy akkor miért nem jön vissza,megvan a helye,bölcsiben is van hely (melóhely mellett közvetlen).Erre kiakadt,hogy dehogyis,neki otthon a helye amíg a 3-at be nem tölti a gyerek...

sajnáld az ilyet...

2013. máj. 8. 10:48
 12/27 anonim ***** válasza:
31%
Van neked gyereked?megnézném én hogy beadod bárhová is 8-10 hónaposan. Amugy gyesen én sem értem miért maradnak ha nincs pénz, gyed után én is visszamegyek majd dolgozni de akkor már 1 és fél éves lesz.
2013. máj. 8. 11:10
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 11 hónaposan be kellett adnom. Én sírtam egy hétig, a lányom pedig 5 nap alatt beszokott. Az egyik anyuka 6 hónaposan kényszerült beadni a lányát, egyszerűen gondolkodás és felfogás kérdése. Elmegyek, mert kell, ez csak egy kifogás... Szerintem minden anya, aki tehetné otthon maradna a gyerkőccel, de sajnos nem azt a világot éljük, inkább tényleg elnézik, hogy apa külföldön dolgozik, de jó, pénzt keres, de aki akar, az elmegy dolgozni, a többi csak mellébeszélés.
2013. máj. 8. 11:37
 14/27 anonim ***** válasza:
22%

"De amúgy úgy hiszed, hogy csak úgy kapkodnak a kisbabás anyukák után a munkahelyek?

Meg hogy simán el lehet helyezni egy csecsemőt akárhol?"

Szomszédom négy gyerekes anya 2. hét alatt talált egy nyugis pékségbe eladói munkát, úgy hogy a legkisebb "csak" 1 éves.

Aki akar az keres és előbb utóbb talál is.

2013. máj. 8. 12:39
 15/27 anonim ***** válasza:
93%

Jaj, utolsó naná, hogy aki keres az talál. Én is találtam, Oké.

De a mai munkahelyek többsége azért nincs oda a kisgyermekes anyákért! Ez is tény.

2013. máj. 8. 12:44
 16/27 anonim ***** válasza:
70%

Ohh, nekem is van ismerősöm 3 gyerekkel, aki pikk-pakk talált munkát. Mondjuk az más kérdés, hogy amikor táppénzen volt otthon a gyerekekkel, kb. havi egyszer, akkor a főnöke besokallt, és kivágta őt.

Most ráfoghatnánk, hogy bizonyára azért, mert rosszul végezte a dolgát, de nekem nem úgy tűnik. Okos, talpraesett nő, aki ide-oda küldte utána az önéletrajzát, és csak ott hívták vissza, ahol nem írta bele az önéletrajzba a 3 gyereket.

De biztos mondhatjuk ilyenkor, hogy "a rendszer tökéletesen működik".

2013. máj. 8. 12:50
 17/27 anonim ***** válasza:
56%

Nem nem mondtam, hogy tökéletesen működik csak a világ sem tökéletes.

Nehéz munkát találni pályakezdőként, kisgyerekkel, nyugdíj előtt ezt hangoztatva egy élet leélhető csak nem visz előbbre. Mindenki a saját sorsának a kovácsa.

2013. máj. 8. 13:01
 18/27 anonim ***** válasza:
Rám meg mindig furán néznek, mert visszamentem a kicsi 1 éves kora körül dolgozni, és Anyukám vigyáz rá. Az emberek többségétől megkapom, hogy hogy volt szívem, biztos nem lehetett-e volna kicsit összehúzni magunkat... Folyton el kell magyaráznom, hogy pár hónapos volt amikor a férjem munkahelye megszűnt, az új helyén jóval kevesebb pénzt kap.
2013. máj. 8. 13:09
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

10:48 vagyok

köszi a lepontozást

Van gyerekem,1 évesen bölcsibe adtam,volt szivem...

Igaz le is lettem gonoszozva hogy akkor minek szültem.

Pedig így neki is jobb,én kiegyensúlyozott vagyok,van pénzünk,neki társaság.hol a probléma?

Más országban pár hetesen viszik bölcsibe,nem ülnek otthon 3 évig mint itt.

2013. máj. 8. 13:14
 20/27 A kérdező kommentje:
Én külföldön szültem az első gyerekem. Minden általam ismert anya olyan szívtelen, hogy 6-12 hónap között beadta a gyerekét bölcsibe. A gyerekek meg lelki sérültek. Ugyan már....
2013. máj. 8. 13:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!