Ezért meglehet sértődni?
Figyelt kérdés
A családban 5 nagyon közeli kamasz/gyermek van.A bátjám gyermeke már elmúlt 18 éves.Abban az évben mikor töltötte nagyobb értékben köszöntöttük fel,de karácsonyra már ajándékot nem kapott.Mi nem ajándékozunk egymásnak csak a gyerekek kapnak.Nos ebben az évben párom részéről ketten is töltötték/töltik a 18-at és ők is nagyobb értéket kaptak/kapnak mint eddig de karácsonyt már itt sem szeretnék tartani.Nos mikor ezt közöltem láthatóan nem tetszett a dolog mint a kamaszoknak mint a szülőknek.Márpedig én kivételt nemfogok tenni.nov. 27. 10:21
1/28 anonim válasza:
Azon sem lehetne megsértődni, ha nem kapnak egyáltalán ajándékot. Hagyd rájuk, ha emiatt megszakad a jó viszony, akkor nem is kell erőltetni a dolgokat.
2/28 anonim válasza:
A keresztfiam - húgom fia - idén töltötte a 18-at. Nálunk ő még attól gyerek és fogok neki ajándékot adni, ahogy a 16 éves saját fiamnak.
Felnőttek egymás közt mi sem ajándékozunk. De a 18 éves a családban attól még gyerek, hogy jogilag nagykorú.
3/28 anonim válasza:
Szerintem ez hülyeség.. Minek ilyeneket bejelenteni? És miért nem kaphatnak egy csokit vagy apróságot 18 után?
4/28 babyboom567 válasza:
Én sem értem, hogy miért nem lehet valami jelképest adni.
5/28 anonim válasza:
Jogos. Attól ő még gyerek a családban.
6/28 anonim válasza:
Joguk van ahhoz, hogy ne vegyék jó néven, bár szerintem nem azzal van gond, hogy felnőttek tőled nem kapnak ajándékot, hanem ezzel a "márpedig te nem fogsz kivételt tenni" arrogáns stílusoddal. Na meg ez a merevség sem szimpatikus, hogy 18 után már minden értelemben felnőtt és punktum. Miért ne kaphatnának ők is valami jelképes apróságot?
7/28 anonim válasza:
Ezek után már biztos nem adnék nekik.
Hahó, kapott mindenki 18.ra nagyobb értékű ajándékot és ez volt az utolsó. Mi ezzel a gond. Én sem kivételeznék.
8/28 anonim válasza:
Olyan jó, hogy mi ezt a kötelező ajándékozást már régóta nem csináljuk. Megkönnyebbülés.
9/28 anonim válasza:
Megszokták, hogy kapnak ajándékot, gondolom nem számítottak rá, hogy már nem fognak kapni.
10/28 anonim válasza:
Mi kb egyetem végéig, amíg nem dolgoznak rendes 8 órás felnőtt munkában szoktuk az unokatesókat gyereknek tekinteni, és ajándékozni. Részemről 18 évesen harmadikos gimnazista voltam, és eléggé gyereknek éreztem magam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!