Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Rossz szulo vagyok amiert nem...

Rossz szulo vagyok amiert nem engedem a 14 eves lanyom"csavarogni"?

Figyelt kérdés
A lanyom augusztus elejen tolti a 15ot, de meg semmikepp nem engednem ki. (A ferjemmel nagyon nehezen jottek ossze a gyerekek, illetve szulesbe majdnem belehaltam,es ra meg azt mondtak hogy nem marad meg, de ebbe nem szeretnek belemenni reszletesen.) Tehat mar regebben is kerlelte hogy had mehessen a plazaba a barataival mert ok mindig mennek nelkule, egyszer megengedtem neki tavaly viszont nem vette fel a telefont mert le volt nemitva, utana mentem es hazahoztam. Azota nagyon neheztel ram. Szinte mindig kerdezi hogy mehet e ide-oda, es tudja hogy nem lesz a valasz de tovabbra is kerdezi. Mar lassan 1 eve egyedul jarnak iskolaba busszal a (fiu) ikertesojaval, mashova nem mehet. Kutyat setaltani szoktam elengedni, viszont azt is csak tesoval. Ot tobbszor kiengedem mivel fiu, (bar o nem akar nagyon maszkalni) a lany ezen is felkapja a vizet mert "hogy o nem tehet rola hogy lanynak szuletett." Szerintem ennyi idosen semmi keresnivaloja a varosban. Neha tud szetesett lenni, ez is belejatszik a dologba. Ti mit gondoltok errol?

ápr. 20. 20:45
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
100%

Igaz is Kérdező, semmi baj veled. Itt mi mind helikopterek vagyunk😁

Majd kérdezd meg, miért nem láttad 18 éves kora óta. Miért nem nyitja rád az ajtót a nyugdíjas otthonban se, amikor te mindent megtettél a kis hálátlan dögért😉

ápr. 21. 01:49
 22/45 anonim ***** válasza:
100%
Nem a gyetek tehet arról,hogy nehezen jött össze és maradt meg, ahogy a traumáid miatt sem ő a hibás. Ez kb. ugyanaz, minz mikor az egyik ismerősöm azt mondta,.ő azért félti annyira a gyerekèt, mert neki csak egy van, mintha ahol több van,ott fogyócikk lenne a gyerek, had nyírja ki magát, hisz van még 🤦🏼‍♀️
ápr. 21. 04:42
 23/45 anonim ***** válasza:
100%

Ohh, volt ilyen osztálytársam. Profin megtanult hazudozni hol van és mire akkora lett, hogy önnálóan mászkálhatott (17 évesek voltunk amikor elengedték) belecsöppent a nagy szabadságba és elszaladt vele a ló, durván. Élvezte, hogy megszűnt a kontroll és mindenbe fejestugrott. Amúgy nekem is 14 éves a nagylányom, elmehet a barátnőivel, nyilván vannak szabályok amiket bekell tartani. Este nem lehetnek kint a városban, telefon nála/náluk, bármi van hívjon, megyek és megoldjuk. Nem "vállnak szét" a barátnőkkel, együtt maradnak végig stb.

Én 14 évesen kezdtem a középsulit, kollégiumban, ott is van kimenő, amikor kimehettünk a városba, felügyelet nélkül 🤷🏼‍♀️. Csak időre vissza kellett érni (párszor késtem, nem sokat 10-15 percet, kaptam egy "fejmosást" a nevelőtől és ennyi). 16 voltam amikor nyáron elengedtek először olyan koncertre, ami este 7kor kezdődött, fél 9-ig maradhattam, akkor jött értem apám. 17 évesen már nem jött, csak ha lekéstem a buszt és hívtam, hogy jöjjön mert az utolsó busszal mentem volna haza, addig voltam elengedve.

ápr. 21. 07:20
 24/45 anonim ***** válasza:
100%
"Kiengedem" mint a kutyát meg a macskát, szarni? Hogy beszélhet valaki így a gyerekéről? És mi köze a traumás szülesednek ahhoz, hogy a 15 éves lányod elmehet-e a plázába? Ennek semmi értelme. Te magad se vagy kepes normalisan megindokolni saját magadnak se, hogy miért viselkedsz így. A lanyod azért felesel, mert totál ertelmetlenül tiltasz meg neki dolgokat, és egészséges agya van es látja, hogy ez így nem oké. Aztán a fiadat meg miert engeded? Ővele nem volt traumás a szülés, miközben ikrek? Értelmetlen, amit csinálsz. Hazudni fog neked es szökdösni, es igaza lesz. Szedd össze magad.
ápr. 21. 07:45
 25/45 anonim ***** válasza:
100%
A válasz a kérdésesre pedig röviden IGEN.
ápr. 21. 07:46
 26/45 anonim ***** válasza:
100%
Az én szüleim se engedtek sehova, mindig helikopterkedtek. Én is aztán hazugságra kényszerültem. Valszeg elég sok köze van hozzá annak, hogy 2 éve van jogsim, de nem merek egyedül vezetni. Meg sok mindentől félek. Ilyen gyereket akarsz te is?
ápr. 21. 08:02
 27/45 anonim ***** válasza:
100%
#9 Sajnos nagyon is léteznek ilyen szülők.
ápr. 21. 08:12
 28/45 anonim ***** válasza:
100%

"Akik az onallosaga miatt szidnak, teljesen onallo igy is. Maganak foz ha ehes, takarit, rendet rak stb."

Szóval ehhez nem gyerek?

Max 3 év, és többet nem látod. Az első adandó alkalommal le fog lépni, pláne úgy, hogy az ikertestvérét nem fogod ennyire.

ápr. 21. 08:50
 29/45 anonim ***** válasza:
100%
Hű és én azt gondoltam, hogy az én szüleim voltak szigorúak és kevés helyre engedtek el, pedig ennyire ők sem voltak gázak... A lányom 14 évesen már rendszeresen járt moziba, plázába a barátnőivel, 15 évesen már éjszaka is mentek szórakozóhelyekre, és 5 napra nyaralni a Balatonhoz (akkor már majdnem 16 volt). Ezzel a viselkedéssel csak azt éred el, hogy 18 évesen lelép otthonról és rád se nyitja az ajtót.
ápr. 21. 09:09
 30/45 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ezt akartam en is mondani, hogy pontosan az ilyen szülőkkel szokták a gyerekeik végleg megszakítani a kapcsolatot. Kérdező, te most nyílegyenes úton vagy efelé.
ápr. 21. 09:11
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!