Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mért vannak olyan emberek...

Mért vannak olyan emberek akik képesek utálni (mindig) a testvérüket?

Figyelt kérdés

Én vagyok az a 13 éves lány aki sokat fúj a testvéreire de nem utálom őket sőt szeretem őket...

Lelkiismeret furdalásom volt mikor a kirándulásból nem tudtam venni semmit mert drága volt minden..

Ezt a kérdést nem én http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kamasz.. írtam ki de ettől majdnem elájultam:

2010. okt. 25. 18:12
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
2010. okt. 25. 18:14
 2/16 anonim ***** válasza:
36%

Így jártál.

Én teljesen egyetértek azzal a kérdezővel, akit belinkeltél. Fogalmam sincs, miért támadták le ennyire. Nem hiszem el, hogy kell valakit csak azért szeretni, mert az öccse valakinek. És ? Ha én nem szeretem, akkor nem szeretem, ennyi. Ha ő nem szereti, akkor ennyi, nem lehet erőszakkal megszerettetni valakit.

2010. okt. 25. 18:22
 3/16 anonim ***** válasza:
50%
Senki nem utálja a testvérét. Csak mondja mondja mondja aztán ha valami baj történne vele akkor zokogna hogy miért nem volt jó hozzá amíg tudott. Ha valakivel több évig együtt élsz akkor azt bármennyire is azt hiszed, nem utálod annyira. :] Aki meg meg sem rezzen ha a testvére pl. meghal az nem ember.
2010. okt. 25. 18:30
 4/16 A kérdező kommentje:

De utálom ezt a barom felfogást... Talán mert az öccse és 13 évesen tudom hogy haragudni lehet,indulatok vannak de a szeretetnek erősebbnek kell lennie..

5 év múlva a lány nem ezt fogja gondolni most még kicsi a gyerek (fiú) de ha nagy lesz,akkor a lánynak kell majd a bocsánatáért könyörögni..

Sok kérdésemet olvashattad de nincs egyik benn sem ennyi gyülőlet mint ebbe a kérdésbe...

2010. okt. 25. 18:33
 5/16 A kérdező kommentje:
2. Lehet igazad van
2010. okt. 25. 18:34
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
igaz, hogy féltesvéreim van, tehát nem lakok velük együtt, de nagyon nagyon jó okom van rá hogy utáljam az egyiket, aki nálam 2 évvel idősebb. a többihez pedig nem akarom hogy bármi közöm is legyen, mert láttam az évek során hogy apám (ő a közös) mennyi mindent áldoz fel értük, most pedig mi vagyunk a szrban és semmit nem segítenek nekünk! szóval ezek után nekem igenis van jogom ahhoz, hogy utáljam őket, szerencse, hogy nem édestesvéreim...
2010. okt. 25. 22:22
 7/16 anonim ***** válasza:

Én az vagyok aki most jelenleg az utolsó választ írtam az említett kérdésnél. Nem kell feltétlenül szeretni a testvéred természetesen, viszont azért vannak határok. Akkor még megérteném a dühét, ha a "sértett" teper azért hogy a testvére ne ezt csinálja, hanem hogy valami normálisabb kapcsolatuk legyen. Ezt úgy értem hogy beszélget vele, tervez közös programokat, segít neki a házi feladatban vagy akármi. Viszont az említett lány a kommentjeiből ítélve meg sem próbált javítani a kapcsolaton. Ő valószínűleg mindig is azt vallta, hogy a testvére egy kis görcs és hogy ő a királynő meg izé meg mizé. De kérem szépen már! Ha Ő nem viselkedik a testvérével úgy ahogy kéne, akkor miért várja el azt hogy a tesó normális legyen?

Egy testvéri kapcsolat csak úgy működik jól ha a két fél megérti és segíti egymást. Ha valamelyik nem akarja (ez esetben a kérdező) akkor annak valószínűleg az lesz a vége hogy rá a hátralévő életünkben nem támaszkodhatunk. Sőt. Van néhány olyan eset amikor az egyik fél szándékosan keresztbe tesz a másiknak.

Ez persze általában akkor szokott érvényesülni ha több éven keresztül nem tudják elfogadni egymást. (mint pl.: a belinkelt kérdésnél)

2010. okt. 26. 01:21
 8/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!!

Én még azt az utálatot is megértem amit a 3. írt.. Mert gondolom te már felnőtt vagy..

4.hát ebben tényleg igazad van.. Csak annyira elszomorított mikor ezt kellett olvasnom..(kérdést) :(

2010. okt. 26. 08:36
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Én az első válaszolóval értek egyet. Ha nem szereti akkor nem szereti. Nyilván van rá oka, hiszen senkit nem utál valaki csak úgy ok nélkül. Megmondom őszintén, én állandóan veszekedek a testvéremmel, mert egy nagyon önző, elkényeztetett liba, aki senkivel sem törődik csak saját magával, de a segítséget azt elvárja, és érzelmileg abszolút nem kötődök hozzá, de sosem ártanék neki. Nem azért mert annyira szeretem, hanem mert ember vagyok és nem bántok mást. Nyilván, ha lenne valami baja sajnálnám, nem örülnék neki ha beteg lenne, de nem azért mert a testvérem, hanem mert egy ember. Szóval nekem a testvérség nem feltétel nélküli szeretetet jelent, hanem azt, hogy két ember azonos szülőktől született. Nem tudom miért kell lenézni azokat akik nem szeretik a testvérüket.

Azok, akik elítélnék valakit ezért, bele sem képzelik magukat szegény kérdezők életébe. Kíváncsi lennék, hogy ők mit szólnának ahhoz, ha együtt kellene élniük valakivel, aki minden napjukat megkeseríti, lop tőle, hazudik és szarba sem nézi és nem tiszteli a másikat.

2010. okt. 26. 13:34
 10/16 A kérdező kommentje:

De könyörgöm 10 éves.. Egy 10 éves kisfiút nem is igen lehet utálni...

:( Sajnálom hogy ilyen emberek vannak..Hogy lehet azt mondani hogy csak egy szülőtől vagyunk? Épp ezért kell szeretnünk egymást ha néha veszekedünk is. Össze kell tartani:( szomorú hogy ennyibe nézik sokan a testvérüket

2010. okt. 26. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!