Finnyás vagyok, és túlzottan tisztaságmániás, miért nem szeretik az emberek a tisztaságot? Van még valaki aki ilyen túlzott tisztaságszerető?
Utolsó, szerintem nem érted. Soha nem tudhatom, hogy előttem a kapaszkodót, pont ott, ahol én, ki fogta meg. Lehet, hogy egy hajléktalan, akinek ki tudja, milyen fertőző betegségei vannak. Vagy ráköhögött, vagy ilyesmi. Ezt tényleg soha nem lehet tudni, és ezt simán elkaphatom (főleg azon a villamoson, amin én járok).
Én is használok ilyen fertőtlenítő cuccot, de én folyadékot, nem törlőkendőt.
Étkezés előtt meg aztán mindig vagy ezzel mosok kezet, vagy vízzel, ha van rá lehetőségem.
Amikor hazamegyek, akkor is átöltözök, ennek már több oka van:
-nem tudom, ki után ültem le a buszon, villamoson, nem akarom azt a szagot, rosszabb esetben fertőzéseket átvinni a saját bútoraimra,
-kímélem a ruháimat, otthon lazább, viseltesebb ruhákat hordok.
Lehet, hogy mások nem betegek, akik lazábbak - én sem azt mondom, hogy ha egyszer nem tenném meg ezeket, beteg lennék, hanem azt, hogy elég egy alkalom, hogy a tudtom nélkül egy fertőző beteg után fogjak meg egy kapaszkodót, már ott lehet a baj. És ez reális Budapesten.
Nem, ezzel nem kényelmesítem el az immunrendszeremet, ugyanis sportolok és egészségesen étkezem, erős immunrendszerhez ez kell, nem az, hogy kiteszem magam egy fertőzésnek. Ha elkerülhetem, akkor elkerülöm.
Egyébként azóta vagyok ilyen, amióta Pesten élek. Más fővárosban is éltem jó pár hónapig és eszembe sem jutott ilyesmi (csak az átöltözés volt meg). Aztán eljöttem Pestre és megláttam, hogy itt kik utaznak (hajléktalanok) és milyen állapotban vannak a járművek (és nem a műszakira gondolok). Ehhez nem voltam előtte hozzászokva, pedig nem a luxus, nyugati világban éltem, de ott adtak a tisztaságra.
Kérdező, és a következőkkel hogy állsz?
Szellőztetés reggelente és ágynemű bevetése, elrendezése? Én ezekre is ügyelek, télen is szellőztetek reggelente 5 percig legalább.
? Az az én dzsuvám. És naponta többször is kezet mosok, ha kell (mosdó után pl.).
Egyébként rendszeresen tisztítom a gépet, de nem ezért, hanem a gép érdekében.
Itthon átöltözöm, és kezet is mosok ha haza jöttem, viszont nap közbe soha. Már rengetegszer ettem buszozás után, és még mindig itt vagyok.
A fertőtlenítő törlőkendőkről pedig Monk a flúgos nyomozó jutott eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!