Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért ítélnek az emberek a...

Miért ítélnek az emberek a külső alapján?

Figyelt kérdés
Például van egy lány osztálytársam aki ducibb, szemüveges, rövid hajú és csak ez miatt mindig egyedül van. Én már többször beszélgettem vele, és nagyon aranyos, az egyik legaranyosabb lány, akivel valaha beszélgettem. Aztán vannak a "menők" akik folyton beszólnak mindenkinek, alázkodnak, vihognak az órákon, vagy egyszerűen nyaliznak valakinek, aztán kibeszélik. Mégis mivel nekik "menő" hajuk és ruhájuk van, az egész osztály rajtuk lóg. Miért van ez?
2011. szept. 23. 17:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
64%
Igen, sajnos ez így van, én is észrevettem már. Az osztály csúnyácskái, vagy önbizalomhiányosai mindig a menőknek nyaliznak. Hogy miért? Sosem értettem.
2011. szept. 23. 17:24
 2/11 anonim ***** válasza:
82%
Sajnos ez a baj a világgal, de főleg gyerekek ilyenek, bár ők is a szüleiktől tanulják.
2011. szept. 23. 17:28
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nallunk is ez van az osztályba... és egyáltalán nem nyalizom a menőknek pedig elég önbizalom hiányos vagyok de nem torodom veluk.. sokszor beszolnak de inkabb ugy teszek, hogy egyik fulemen be masikon ki... megvagyok a sajat barati korombe az osztalyba es nemem igy jo soha nem fogok nyalizni nekik csak, hogy vegyenek be maguk kozze vagy ilyenek
2011. szept. 23. 17:45
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Majd elmúlik ez a korszak is.

Nálunk a menők megtalálták egymást, a többiek meg tojtak rájuk. A mi társaságunk nem nyalt nekik, utáltuk őket és így kettészakadt az osztály. A mai napig nem bánom, hogy nem tartoztam közéjük, és nem foglalkoztam velük.

Akkor persze furcsa volt, meg idegesítő, de most így visszagondolva "vicces" problémák ezek...

2011. szept. 23. 17:46
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

mert gyerekesek és hülyék.

amúgy a külső megmutatja milyen vagy. én az arctól tökre meg tudom állapítani milyen. mármint nem azt nézve hogy szép-e vagy csúnya arcú, hanem a vonások valahogy mindig elárulják, milyen az ember. meg a járás, beszédstílus, gesztikuláció mindent elárul.

az osztálytársaid nem ezt csinálják, mint én hanem csak simán lenézik.

2011. szept. 23. 17:58
 6/11 anonim ***** válasza:
95%
Ez FAIL, mert nálunk pl egy duci lány a 'legmenőbb'-ekkel lóg, és ő is oda tartozik...
2011. szept. 23. 18:00
 7/11 anonim ***** válasza:
97%

mert az iskola egy mini-vadon, ahol minden állatnak megvan a helye a ranglétrán.

a tanárok a vadőrök, akiket nem bántanak, de néha van egy-két olyan állat, aki megharapja, de ő nem lő vissza. a vadőrök vezére az igazgató. ami az ő puskájából kijön az halálos mindenre, még a többi vadőrre is.

aztán a stréberek. ők a rezervátum legalja. mivel folyton tanulni akarnak, ezért azt hiszik róluk, hogy még nem elég felkészültek egy kihívásra, szóval a nagyobbak gyakran mardossák őket.

vannak a magányos farkasok. velük vagy azért nem barátkoznak, mert nem tartják őket méltónak a falkában való léthez, vagy látják bennük azt a potenciált, ami veszélyeztetheti őket, szóval inkább hagyják.

és végül a menők. ők a tápláléklánc csúcsai. erősek és azt hiszik, hogy ahova odapisálnak az máris az övék. ezt általában egy domináns pár vezeti. a hím folyton az erejét fitogtatja és, de előfordul, hogy kiüti egy fiatalabb, erősebb egyed a nyeregből és innentől kezdve szégyenében mehet a magányos kasztba. a nőstény valamivel szelídebb, mert tisztában van azzal, hogy amint a hímjét kiütik ő is mehet a lomtárba, de ettől függetlenül ő is egy orbitális nagy tuskó. a menők csordáján belül gyakran van verekedés, vagy más kasztokkal kezdenek ki.

az állatkertbe évente érkezik friss hús. az új tagoknak már az első héten eldől a sorsuk egész ittlétükre.

minden egyednek megvan a maga helye. a menők szinte mindig a legforgalmasabb helyen vannak, hogy mindenki lássa, hogy itt ők a valakik. a magányos állatoknak nincs állandó tartózkodási helyük, nem szeretnek ugyanott lenni, inkább folyton új helyek után kutatnak. a stréberek a vadőrök közelébe szeretnek tartózkodni, mert ezáltal egyfajta védelmet élveznek a menők ellen.

az állatok táplálkozási szokásai rendkívül hasonlóak a valódi állatokéihoz. rangsor szerint táplálkoznak. először a menőktől a domináns pár, aztán a többi menő. utána azok a magányos egyedek következnek, akiknek az ereje félelmet kelt. nekik még jut rendes táplálék. a stréberek rendszerint akkor étkeznek, amikor már mindenki elhagyta az etetőt és a maradékokból lakmároznak. a vadőrök százszorta különb táplálékot esznek, mint az állatok.

2011. szept. 23. 18:07
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Az előzőhöz még hozzátenném, hogy vannak még a normálisak, akik, e három kategória között ügyesen egyensúlyoznak. A diákok 90%a szerintem ide gondolja magát(köztük egyébkénmt én is), de valójában biztos kavesebben vannak.
2011. szept. 23. 19:16
 9/11 anonim ***** válasza:
18:07-ezt jól megfogalmaztad, teljesen igaz! Én most kerültem gimibe, egyelöre talán a magányos farkas kategóriába tartozom, mivel nem vagyok egy lúzer, szerintem az ellenséget látják bennem, ha valamit akarok, azt igenis megszerzem. :) De már jóban vagyok sok emberrel, csak még nem ismerkedtem meg az osztály egészével, így egyelöre nem tudok véleményt alkotni. Igen, én is hozzátenném, hogy vannak az átlagosak, akiknek van pár barátnöjük/barátjuk, és velük lógnak. Én általánosban ide tartoztam. 15/L
2011. szept. 23. 19:43
 10/11 anonim válasza:

az egész az önbizalom kérdése... akinek kevés van attól nyilván nem kell "félni" és elég könnyű valakivel elhitetni h lúzer ha megkönnyíti a többiek dolgát a 0 vagy ahhoz közeli önbizalmával. akinek meg sok az önbizalma az úgysem hiszi el h gyökér akárki mondja neki és akaratlanul is erőt sugároz magából...

az meg a másik h rövidtávon csak a külső alapján lehet ítélni pl ha végigmész az utcán nem állsz le mindenkivel beszélgetni h kialakuljanak benned más benyomások is a külső megjelenésen kívül...

2011. szept. 24. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!