Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Jóban vagytok a gyerekeitek...

Jóban vagytok a gyerekeitek osztálytársainak szüleivel?

Figyelt kérdés

Bekerültünk egy osztályba,és nagyon zavar,hogy nem tudok barátságot kialakítani senkivel. Okok:

- minden anyukának van már kialakult baráti köre

- sokan a fiatalkori barátaikkal vannak jóban,vagy a szomszédaikkal,ezekkel nem versenyezhetek

- aki nekem szimpatikus,annak a gyerekével pont nincs jóban az enyém,vagy eleve ellenkező nemű,így aztán nem lesznek legjobb barátok

Nekem az összes fiatalabbkori barátnőm lemorzsolódott,vagy messzire költöztek,vagy gyerekük sincs. Szomszédban csak idősebbek vannak. Az utcában akivel jóban voltam,azok máshova járnak magániskolába,ami tele van programmal,így már ők is inkább oda mennek mindig.

Szoktam néha bulit tartani. Olyankor átjönnek az osztálytársak (akár szülőkkel),mindent megesznek, játszanak a gyerekek és ennyi. Még csak beszélőviszonyban sem vagyunk messengeren. Annyira szeretnék egy anyuka barátnőt...de nem tudom,hogyan találhatnék. Ja,meg a másik problèma,hogy akinek több gyereke van,sosem ér rá,így ők is kilőve.

jan. 29. 14:55
1 2 3 4 5
 11/42 A kérdező kommentje:
"Üres fejű", ezt honnan vetted?:D Saját vállalkozásom van és sportolok. Ez lehet az ok, hogy sokan azt hiszik,ők sz.rták a spanyolviaszt, mert dolgoznak/tanulnak,mint mindenki más? Hmm. Én szívesen barátkoznék,nyilván részemről is komprumisszum,mert egyikőjük sem tűnt életem jövőbeli öribarijának. Dehát nyitottság nélkül nincsenek jó élmények.
jan. 29. 18:25
 12/42 anonim ***** válasza:
54%

"Akkor igazából elzárkóztok tőle? Vagy nem igazán értem,miért ne lehetne barátkozni,ha valaki szimpatikus."

Elvileg lehetne barátkozni, nem zárkózom el töle, csak a többség nem annyira szimpatikus, hogy érdekeljen.

A nyitottságot is nagyon félreérted, az nem az, hogy random ismeretlenekkel feltétlen haverkodni akarok, egy kapcsolatoz az nem elég, ha te unatkozol és nincs ismeretséged.

Egyébként a stílusod meg a kommentjeid alapján garantáltan nem akarnék veled barátkozni

jan. 29. 18:29
 13/42 anonim ***** válasza:
57%
Egyáltalán nem ismerem őket. Kb. kettőt ismernék fel az utcán, de velük sem beszéltem még soha.
jan. 29. 18:52
 14/42 anonim ***** válasza:
79%
Semelyik gyerekem osztálytársainak a szüleivel sem vagyok jóban. Vannak saját barátaim régebbről. A gyerek azzal barátkozik az osztályból, akivel akar. Én sem várom el tőle, hogy a barátaim gyerekei az ő barátai legyenek, tehát nekem sem kell barátkozni a barátai szüleivel.
jan. 29. 19:29
 15/42 A kérdező kommentje:

12es,majd biztos tanulod az egyetemen,hogy kapcsolatokat építeni nem rossz ötlet :)

Itt mindenki mintha kicsit büszke lenne rá,hogy őőő aztán nem barátkozik. Fura.

jan. 29. 19:48
 16/42 anonim ***** válasza:
73%
De minek barátkozni amiatt, hogy a gyerekek osztálytársak és néha összefutunk a folyosón? Rohanás közben odaköszönnek egymásnak, esetleg beszélnek 2 mondatot. Arról nem ők tehetnek, hogy neked nincsenek barátaid és nem akarnak messengeren csevegni olyannal, akivel az egyetlen kapcsolat, hogy néha összetalálkoznak az iskolában. Nyilván akinek megvannak a barátai, vannak kapcsolatai azok nem akarnak haverkodni a reggeli rohanásban, vagy délután amikor szedik össze a gyereket. Eszébe sem jut, hogy a Zsuzsinak írjon, aki a Lilike anyja és látja néha a folyosón, ha nincs semmi komolyabb oka. Mert megvan a saját társasága és nem muszáj mindenhol haverkodni.
jan. 29. 20:02
 17/42 anonim ***** válasza:
73%
Teljesen félreérted a válaszokat. Barátkozunk, csak nem a gyerekünk osztálytársainak szüleivel. Normális embernek bőven van baráti köre, mire iskolás lesz a gyereke.
jan. 29. 20:02
 18/42 anonim ***** válasza:
39%

6os vagyok. Én nem vagyok büszke. Egész életemben csak meg nem értéssel találkoztam emiatt.

Nehéz gyerekkorom volt, rengeteg bántalmazással. A mostani életemet meg inkább hagyjuk.

Egyedül szeretek lenni igazság szerint. 41 éves vagyok. Mióta megszületett a lányom, teljes mértékben antiszoc lettem. Most már a vágy sincs meg,hogy barátkozzak. Igazából csalódtam mindenkiben,akit közel engedtem magamhoz. Úgyhogy mostmár nem kell senki.

Ez minden, csak nem büszkeség...

jan. 29. 20:19
 19/42 A kérdező kommentje:
Normális emberek sem röghöz kötve élik az életüket, ha van 50 kmre egy barátnőm,akinek ugyanúgy délután megy haza a gyereke és ugyanúgy vannak különórái,akkor nyilván veszve van a dolog. Nem hallottam olyan szabályról,hogy ne lehetne 20 éves kor felett barátkozni. Sajnos a bölcsis-ovis barátságok megkoptak azzal,hogy más intézménybe járnak a gyerekek. De az itteniekkel legalább lehetne kávézni vagy játszótérre menni. Sajnos ezek szerint sokan savanyúak nálunk is,szóval nem vagytok egyedül ezzel.
jan. 29. 20:21
 20/42 anonim ***** válasza:
66%
A "dupla szmk-s" vagyok. A kapcsolatépítés nem (feltétlenül) barátkozás. Én beszélek jópár szülővel osztálypénz stb miatt, pontosan tudom, hogy a Vivi anyukája cukrász, aki szívesen süt sütivásárra tortát és fel is ajánlotta szülőin, hogy keressem. Voltam olyan "pofátlan", hogy megkerestem, hogy az egyik tanár nyugdíjazására csinálna-e, ha megveszek mindent hozzá az szmk pénztárból 🤷🏼‍♀️. Pedig nem tanította az ő gyerekét, de elvállalta. Ahogy azt is, hogy a Marcell apukája igazi ezermester és segített az udvari padokat helyrehozni ősszel, több apukával együtt, de őt külön megkerestem. Ott is beszélgettünk, de attól nem vagyunk barátok! Cserébe én meg annyit tudok tenni, hogy rugalmas vagyok, beszerzek mindent az osztálynak, segítek eljuttatni infókat, képviselem az érdekeiket, tolmácsolom a kéréseket (akár a nevüket elhallgatva), ha valami gondjuk van. Az, hogy iskolai ügyekben beszélek velük nem barátság, a legtöbb szülő meg maximum valami rendezvényen, szülőin vagy a folyosón odaköszön a másiknak és mennek a dolgukra. Vannak barátaik, nekem is. De nem az iskolából.
jan. 29. 20:25
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!