13 éves gyereketek a másik nemmel azonosul. Lány gyerek de fiúnak mondja magát. Ti ismertek ilyet?

Dehogy ismerek "ilyet"...
Amúgy az "ilyet" szót nem igazán használjuk emberre...
Inkább fogalmazz úgy, hogy ilyen embert.

13 évesen még nem azonosul semmivel. Marhaság. Még gyerek! GY E R E K
Azt se tudja,mi az a nemmel való azonosulás.
Persze ha a szülő felvilágosítja...belebeszéli,akkor esetleg.

Az én gyerekem szokta néha mondani, hogy bár fiú lenne, vagy hogy úgy érzi, hogy ő fiú(mert a fiús dolgokat jobban szereti, a megnyilvánulásai is sokszor ilyenek, fiúkkal jobban kijön). Kicsit sem csajos, de néha akar csinos lenni, ezért ilyen kis minipolitikusnak szeret látszani, meg néha riszálja magát a tükör előtt fehérneműben, miközben énekel, hogy de jól néz ki, vagy magára aggat mindenféle bizsut és kistáskát. 11 éves, abban biztos, hogy a fiúkba szerelmes ovi óta, ezért el is utasítja, hogy fiú lenne, mikor felhozza a dolgot, el is hessegeti. Érdekli ilyesmi magától.
Az azonosulni szót nem ismeri, pláne nem használja, de én nem meséltem semmi ilyesmiről, főleg mivel szerintem instant marhaság a rossz testbe születés, és normális, hogy vannak fiús lányok, meg lányos fiúk, egyszerűen személyiség van és mindenki az, aminek születik, max több olyan dolgot kedvel, amit az ellenkező neműek szoktak többségében kedvelni, de ennek nincs jelentősége, sok lány szeret focizni meg programozni, sőt, régen kifejezetten női munka volt a programozás, most meg a legjobb chéfek férfiak lettek. Ettől függetlenül őt érdekli és keresi önmagát, hogy milyen is, nagyon bekattant neki a lányos-fiús téma úgy két éve. Nyilván gyerek, de az is, aki szexuálisan vonzódik valakihez 13 évesen, ettől nem veszít a gyerekségéből:)
A fiúknak régen "könnyebb volt" viselkedésre, ezért jön be a lányomnak is a fiúság, meg mert utálja a harisnyát.. de ha arról beszélünk, ki menjen be először az ajtón, vagy milyen ékszert/cukiságot válasszunk, akkor már egyből szeret lány lenni.
El kellene törölni az ilyen buta elvárásokat a másik felé, kevés olyan ember van, aki feláldozza a kényelmét mások kedvéért, szívesen fojtja magába az érzéseit és helyezi háttérbe magát, mint ahogy egy lánynak illik kedvesen mosolyogni, minden bunkóságot eltűrni/figyelmen kívül hagyni, visszafogottnak és csendesnek, na meg serénynek lenni.. Nem sokan születnek mártírnak:)
Fiúknál sem túl nyerő a szomorúság elfojtása, de legalább nem kell annyit mosolyogniuk, sokkal önérvényesítőbbek lehetnek, féktelenebbek, csak sírni nem szabad, könnyebb dolguk van, nem csoda, hogy vonzó "szerep" egy határozott lánynak.
Én nőként sosem tudtam összekötni a külsőt és a szexuális vágyat. Szerintem a nők szebbek a férfiaknál, de nem külső, hanem viselkedés váltott ki szexuális vonzalmat nálam és csak férfiak felé. Nem tudom, egyszerűen tudtam, hogy nekem ők kellenek, nőket inkább csodálok vagy irigylek:) Fiús természetem van, és tuti tovább tudnék nézni/szívesebben nézek egy szép nőt, mint egy szép férfit, de ez pusztán esztétikára vonatkozik, megérinteni már nem akarnám. Nemtudom, szerintem a legtöbben úgy vannak vele, mint én. Nem külsőt találnak vonzónak, hanem személyiséget(és a külsőből következtetnek rá esetleg, milyen ember is lehet), szépnek pedig mindkét nemet tekintik, a sajátjukat is, de szexuálisan csak az egyik nem vált ki vonzalmat, és általában az ellenkező nem.
Hagyd békén a 13 évest, próbálgat és felfedez, most dönti el miről mit gondol, én a helyedben semleges lennék. Én kérdeztem a gyereket, hogy "ez komoly? felőlem.. és mi lesz a lányos dolgaiddal, azok kellenek?" de így ebben ki is merült az érdeklődésem:) Az is lehet, hogy fel kellene neki ajánlani egy rövid frizura vágatását meg pár új ruha vételét, miközben párszor elejted, hogy milyen szép keskeny dereka van, vagy nőies csípője és te mindig úgy érezted, hogy lány, úgyhogy kár, hogy nem így érzi, de te támogatod és változtassatok, a régi dolgait meg elajándékozzátok. Nem akar majd rövid hajat és fiús cuccokat, ha csajos, visszakozni fog.
Köszi a válaszokat azoknak akik értelmesen tudtak válaszolni a lehet kicsit bénán feltett kérdésre…
Nem az én lányomról van szó hanem a lányom barátnőjéről. Lányom bevallotta 7 hónapja járnak. (Mindketten 14 évesek mostmár egy osztályba járnak.) Szóval ez a lány fiúnak vallja magát ezért a lányom azt mondja nem lehetnek leszbikusok mivel nem lány akivel jár.. szóval nagyon bonyolultnak vélem megérteni hogy mi van ezért érdeklődöm van e valakinek ehhez a témához személyes tapasztalata. Akik nyelvtanból meg abból akar kioktatni hogy egy 13-14 évesnek miről van “fingja” az kíméljen mert abszolút értéktelen a válasza számomra.

5!
Utána olvasni? Manapság? Amikor minden tele van a gender szennyel, és már oviban befolyásolják a gyerekeket?
Egy igaz szót nem olvasnék...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!