12-24 órás élő közvetítések youtube-on a téli szünetben. A gyerekek miért nem tanulnak semmit ?
https://www.youtube.com/@Hunter_Gang/streams
https://www.youtube.com/@TBG_TomI_Real/streams
Sokan mondanák egyből, hogy dehát youtube előtt/után biztos tanulnak azért valamennyit. Dehát könyörgöm, 24 órában nyomják ! Mikor alszanak ? Az én időmben ahogyan a tanárom mondta orrvérzésig matekoztam, persze youtube sem volt, sőt internet sem (legalábbis otthon nem).
"Nyilván ezért vannak fent cikkeim az arxivon, vagy jelentek már meg referált folyóiratban is"
Na linkeld be egy olyan nemzetközi publikációdat amiről úgy gondolod, hogy megfelelő Impact factorral rendelkező folyóiratban jelent meg, nem valami név nélküli fosban.
Mathematics of computation az elég rangos vagy az neked "fos" ?
Van amire cirka 30 hivatkozás is van rá. Eddig.
"Van amire cirka 30 hivatkozás is van rá."
Én gimnazistaként publikáltam olyanokat amire 100+ hivatkozás érkezett, egyetemistaként pedig evidens volt az 500-1000 közötti érték. Szóval igen, a vártnak megfelelően valóban csak kevés érdeklődő fantáziáját mozgattad meg valami lokális, nem nemzetközileg elismert folyóiratban ahogy arra számítottam.
"nem nemzetközileg elismert folyóiratban"
Hangos kacaj. Mondom, engedd el a témát, ha fingod nincsen az említett lapról sem. Ez már csak vergődés tőled, és rossz olvasni is.
Szerintem az teljesen normális, ha a szünetben a gyerekek pihennek. Pont a pihenés szükséges a tanultak leülepedéséhez. Én sose tanultam szünetben, mégis a négy specmatos év alatt többször voltam matek és fizika döntős (oktv-n csak fizikából, de az Arany Danin mindkétszer eljutottam a döntőig). Amikor nem jutottam be, akkor az volt a gond, hogy nem csak szünetben nem tanultam, hanem máskor se.
Ettől még szerintem is van valamifajta csökkenés, mert ma nagyon könnyű egy csomó időt elcs*szni a Facebookon és hasonló helyeken. A férjem 2004-ben érettségizett, én 2009-ben, és már köztünk is látszott a különbség. Azóta ebből a szempontból rosszabb lett a környezet (ugyanakkor több figyelmet kap a veszély).
Miután az idő kerekét visszaforgatni nem lehet és nem is érdemes, a jelen helyzethez kell alkalmazkodni. Nehéz, mert gyors a változás, de nem lehetetlen. Én már tanítani fogom a gyerekemnek, hogy hogyan ne cs*sszünk el napi több órát az amúgy nagyon csábító Facebookon.
Ettől függetlenül szerintem azon fölösleges kiakadni, hogy egy kamasz szünetben 24 órás élőzik. Én meg Asimov Alapítványát olvastam hasonlóan éjjel-nappal napokig, nem a kömallal voltam elfoglalva.
Ha azt kérdezted volna, hogy :
12-24 órás élő közvetítések youtube-on a téli szünetben. A gyerekek miért nincs valami hobbija, szabadtéri programja? akkor egyet is értenék veled. De így az a válasz hogy azért nem tanulnak, mert szünet van.
Ha ennyire rendben van az önbecsülésed meg az életed, miért az a legnagyobb problémád, hogy a gyerekek mit csinálnak téliszünetben?
Szerintem neked kéne elengedned ezt a témát. Kiírtad a kérdést, és láthatod, a többség nem ért veled egyet. A mai gyerekek meg a régi gyerekek sem tanulják végig a szünetet. Azért, mert neked olyan szar volt, hogy kényszert éreztél rá vagy a szüleid erőltették, ez van. Attól még nem ez a normális.
Lehet, hogy a kérdezőnek ez volt minden vágya, hogy matekozzon egész szünetben. Az "orrvérzésig" kifejezés nem erre utal, de inkább arra tippelnék, hogy rosszul fejezte ki magát.
Nekem is voltak ilyen osztálytársaim, az egyik Cambridge-ben szerzett phd-t Bollobás utolsó diákjaként (vagy legalábbis ez volt a terv, ezt 1x mondta valaki, lehet hogy részben rosszul emlékszem), a másik megnyerte utána az oktv-t (a folytatást nem tudom).
És azért ne típusfeladatozzuk le az oktv III. kategóriát. Tessék megnézni, a bizottság minden évben kitesz magáért: [link]
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!