Szülők ti hogy viszonyultatok hozzá mikor a kamaszotok “bevallotta” hogy meleg? (45 éves édesanya vagyok)
14 éves lányom bevallotta hogy a lányokat szereti. Szép lány, kedves és mindig jó tanuló volt, sosem volt vele gond és ithhon is minden rendben van, férjemmel harmonikus a házasságunk. Van egy 10 éves fiunk is. Én valahogy mindig éreztem hogy a lányom valahogy más mint a többi korabeli lányok, vagyis olyan 8 éves kora óta figyeltem fel rá.. Szóval lett egy barátnője aki az osztálytársa és akivel “járnak”. Megmondta hogy szereti őt és együtt vannak. A lány szülei elfogadóak és kedvesek, jó család.
Elfogadom én is mit tudok tenni? Jó a kapcsolatunk a lányommal nem akarom “elveszteni” őt. Úgy szeretem ahogy van. Mégis reménykedem ez egy állapot és “kinövi” vagy nem tudom mert “normális” életet akarok neki családdal saját gyerekekkel. De lehet hogy az amit én gondolok “normálisnak” a mai világban már elavult vagy mi? Nektek milyen személyes tapasztalataitok vannak ezzel kapcsolatban?
“ De lehet hogy az amit én gondolok “normálisnak” a mai világban már elavult vagy mi?”
Szerintem ez nagyon rossz megközelítés. Régen az volt a normális, ha mindenki 14 évesen már férjnél volt és szült, mint a tenyészkanca. Ehhez képest most mi van: tudatosan szingli nők, házasság nélküli kapcsolatok, néha úgy hogy gyerek is születik, tudatosan gyermektelen kapcsolatok, max 1-2 gyerekes kapcsolatok… Régen az is normális volt, hogy a nők nem vállalhattak munkát és nem szavazhattak, nem vehettek fel boka fölé érő szoknyát, ma meg már bikiniben vagyunk a strandon.. Mihez viszonyítva definiálod a normálist? A saját életedhez? Amit a (mostani) társadalom elvár?
Homoszexualitás mindig is volt, csak eddig nem élhették meg. Örülj hogy egy olyan korban és országban él, ahol ezért nem akasztják föl. Örülj neki, hogy azt érzi, hogy van olyan stabil a kapcsolatotok, hogy elbírja, hogy ezt elmondta neked. Szerintem ez ennyi és nem több - nekem van olyan meleg barátom, aki ezt a lépést még nem merte meglépni, hogy az anyukájának elmondja, mert fél attól hogy az anyukája ezt nem tudná kezelni. Óriási bizalma lehet feléd a lányodnak, ha ezt elmondta. Neked csak annyi a feladatod ezzel, hogy nem csinálsz semmit másképp mint azelőtt, mintha azt mondta volna el, hogy “eldöntöttem, angoltanár akarok lenni”.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!