Szülők ti hogy viszonyultatok hozzá mikor a kamaszotok “bevallotta” hogy meleg? (45 éves édesanya vagyok)
14 éves lányom bevallotta hogy a lányokat szereti. Szép lány, kedves és mindig jó tanuló volt, sosem volt vele gond és ithhon is minden rendben van, férjemmel harmonikus a házasságunk. Van egy 10 éves fiunk is. Én valahogy mindig éreztem hogy a lányom valahogy más mint a többi korabeli lányok, vagyis olyan 8 éves kora óta figyeltem fel rá.. Szóval lett egy barátnője aki az osztálytársa és akivel “járnak”. Megmondta hogy szereti őt és együtt vannak. A lány szülei elfogadóak és kedvesek, jó család.
Elfogadom én is mit tudok tenni? Jó a kapcsolatunk a lányommal nem akarom “elveszteni” őt. Úgy szeretem ahogy van. Mégis reménykedem ez egy állapot és “kinövi” vagy nem tudom mert “normális” életet akarok neki családdal saját gyerekekkel. De lehet hogy az amit én gondolok “normálisnak” a mai világban már elavult vagy mi? Nektek milyen személyes tapasztalataitok vannak ezzel kapcsolatban?
Szintén másik oldalról, meleg egyetemista vagyok. Nem is feltétlen a kérdezőnek szeretnék válaszolni, mert gondolom már kapott azóta tanácsot bőven. Sokkal inkább azoknak szeretnék kis tanácsot nyújtani, akik majd a későbbiekben felkeresik ezt a topicot.
Szóval nálam ez sajnos elég rosszul sült el. Apám majdnem kitagadott, anyám is hasonlóan, nagyon rosszul kezelték a helyzetet. Pedig több egyetemet végzett emberek, nem gondolná róluk senki, hogy több hétig képesek lennének terrorban tartani emiatt a gyereküket. Lényegében a kapcsolatunk azóta nulla, szokásos körökön túl nincs már érdemi beszélgetés (legalábbis én nem igénylem, nehezen felejtem ha valaki fel akar jelenteni, meg szét akar verni). Egyébként nem feltétlen érdemeltem ezt meg. Világéletemben normálisan viselkedtem, szófogadó voltam, jól tanultam, jelenleg is villamosmérnökként tanulok szinte a legjobb eredményekkel az évfolyamon az egyik pesti egyetemen.
Szóval, ha még függsz a szüleidtől és esetleg tudod, hogy hasonlóan rosszul fognak reagálni, akkor azt tanácsolom, hogy várj amíg független, vagy legalábbis majdnem teljesen független leszel tőlük.
Amennyiben pedig szülő vagy, kérlek hogy fontold meg mit lépsz, mert elég nagy traumát tudsz okozni a gyerekednek, akinek eleve nagyon nem egyszerű feldolgoznia ezt az egészet. Természetes, hogy minden szülő egy "normális" családot és életet képzel a gyerekének, azonban ezt sem feltétlen érdemes hangsúlyozni, mert valószínűleg a gyermek sem jókedvéből lett meleg, biszex, transz, teljesen mindegy. Inkább csak beszéljetek róla, segítsétek őt, ne utasítsátok el és legfőképpen ne okozzatok neki még rosszabb napokat, heteket. Szerencsére nekem sikerült kijönnöm az ő általuk okozott stresszes időszakból, de sokunknak nem feltétlen jön ez össze.
Egyébiránt szerencsésnek gondolok minden olyan szülőt és gyereket, akiknek van egy olyan kapcsolatuk, hogy nyíltan, őszintén és bátran tudjanak erről beszélni, mert egyébként nincsen benne semmi titkolnivaló, vagy szégyellnivaló.
Elég sokat foglalkoztam már ezzel a témával, gyűjtöttem más meleg ismerőseimtől információt, hogy náluk milyen volt ez a folyamat és szívesen segítek privátban szülőnek, gyereknek, bárkinek. 19/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!