Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Jó ötlet volt ezt javasolni a...

Jó ötlet volt ezt javasolni a gyerekemnek?

Figyelt kérdés

Az első évfolyamos gimis fiamat az osztályban a lányok kezdték el zaklatni. Dobálják, beszólogatnak neki, megalázzák, és ő tehetetlen, mert ugye nem ütheti meg őket, ha meg visszaválaszol azon csak röhögnek. Alapból egy csendesebb srác, visszafogottabb és valószínűleg emiatt lett célpont. Azt javasoltam neki, hogy ha megint piszkálják, akkor öntse le őket valamivel (üdítővel, vízzel vagy valamivel), mert az nem olyan mintha mondjuk megverte volna őket, de azért komolyabb mintha csak visszaszólna, amin csak nevetnek.

(Ja igen, a tanárokkal már beszéltünk, az ofő el is beszélgetett a lányokkal, és pár napra mérséklődött a probléma, de aztán megint minden visszaállt.)

Nem szeretném ha a fiam megfutamodna, és csak tűrné ami történik.

2023. dec. 5. 01:56
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
89%

#20 Oké, nekik divatos, vagy általuk kedvelt, de nem törvényszerű, hogy a gyerek is jól fogja magát érezni benne. Ja, hogy az nem számít.

Ha valaki szemétkedni akar, és nem tud belekötni a külsejébe, akkor beleköt a haja szállainak állásába, a nézésébe, abba, hogy a bal kezében tartja a tollat...

2023. dec. 5. 15:36
 22/32 anonim ***** válasza:
75%

Semmit, váltsatok iskolát. Ez miért nem alap???

Én is ilyen osztályba jártam, anyáméknak mégsem jutott eszükbe, hogy kivegyenek és átirassanak.

"Keresték a megoldást a problémára" - ami természetesen nem volt, mert az "elbeszélgetés" és szülők bevonása után még jobban rám szálltak.

Megoldás: ha lett volna annyi eszük, hogy átiratnak, talán nem kib. szrságban telt volna a középiskolás négy évem.

2023. dec. 5. 17:04
 23/32 anonim ***** válasza:
14%
Szerintem ne foglalkozzon velük. Ignorálja őket, mintha ott sem lennének, majd megunják.
2023. dec. 5. 18:34
 24/32 anonim ***** válasza:
84%

22-es nagyon sajnálom. És ebből helyre tudtál jönni valamikor?

Én is ettől féltem a lányomat, ezért viszem el.

2023. dec. 5. 19:11
 25/32 anonim ***** válasza:
100%

A legnagyobb hülyeség idomulni a zaklatókhoz, mind külsőre, mind viselekdésben. Ezzel csak azt érné el, hogy csicskáznák tovább, de már a kevésbé hangosak is bátran, mert látszik, hogy a fiad behódol.

Minek vegyen fel olyat, amit nem akar? Miért tegyen vagy mondjon olyat, amit nem gondolna vagy tenne magától? Semmi értelme.

Inkább álljon oda és mondja azt, hogy ilyen vagyok, ez van, neked nem tetszik, bumm. Szerintem meg a te hajad béna és a ruhád se venném fel soha. Törődj bele!

Aztán ne foglalkozzon vele. Így látják, hogy van ereje, nem fog szót fogadni a nyomásra és nem is fáj neki a zaklatás. (Én így győztem le az ilyen embereket.)

2023. dec. 5. 19:57
 26/32 anonim ***** válasza:
100%
Csak sajnos erre nem mindenki képes.
2023. dec. 5. 20:23
 27/32 anonim ***** válasza:
100%

Pofán kell b.szni őket egy vizes szivaccsal, s addig kell rugdosni őket, míg el nem menekülnek.

De komolyan, az ilyen férgek másból nem értenek.

- A tanárokra (mint minden másban is) nem lehet számítani.

- A szülők is pont ilyen debilek, ha ilyen kölykeket neveltek.

- Ha meghúzza magát, mintha nem érdekelné, csak még jobban szivatják, mert látják, hogy lehet, mivel hagyja.

- A más iskola meg egyrészt nem mindig kivitelezhető, mésrészt meg nem is biztos, hogy jobb lesz a helyzet ott. Meg nehogy már a normálisak borítsák fel az életüket, és menjenek máshova, azért mert az osztályban van pár undorító egyén.

De ha fájó térddel és bokával mennek haza, mindjárt nem olyan nagypofájúak. Hidd el. Én is átmentem már ezen iskolásként.

Hogy ki, milyen nemű, nem értem, hogy miért releváns.

2023. dec. 6. 16:57
 28/32 A kérdező kommentje:
Én is úgy látom most már, hogy a legjobb védekezés a támadás. Ha elkezdi megkeseríteni az életüket, abból talán tanulnak, meg ha esetleg mégis az lesz a vége, hogy másik suliba kell vinni, akkor is ott lesz a tudat, hogy azért ők is kaptak.
2023. dec. 6. 17:02
 29/32 anonim ***** válasza:
81%
20-as vagyok és ha ilyen szülők vannak itt, nem csoda ha kiutálják a gyereküket. Én is a régi, turis ruháim miatt lettem céltábla, meg a hülye viselkedésem miatt. Volt olyan osztálytárs, aki szintén nem volt fejlett szociálisan, de megmentette néhány márkás ruhadarab, ennek a korosztálynak ennyi már elég, hogy békén hagyjanak.
2023. dec. 6. 17:48
 30/32 anonim ***** válasza:
89%
Kérdező te meg, bocs, de nagyon buta vagy és egyáltalán nem látod hogyan megy végbe ez a folyamat, a lehető legrosszabb ha az osztály nyomi gyereke nekiáll vízzel fröcskölni a "menőket".
2023. dec. 6. 17:50
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!