Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Jó ötlet volt ezt javasolni a...

Jó ötlet volt ezt javasolni a gyerekemnek?

Figyelt kérdés

Az első évfolyamos gimis fiamat az osztályban a lányok kezdték el zaklatni. Dobálják, beszólogatnak neki, megalázzák, és ő tehetetlen, mert ugye nem ütheti meg őket, ha meg visszaválaszol azon csak röhögnek. Alapból egy csendesebb srác, visszafogottabb és valószínűleg emiatt lett célpont. Azt javasoltam neki, hogy ha megint piszkálják, akkor öntse le őket valamivel (üdítővel, vízzel vagy valamivel), mert az nem olyan mintha mondjuk megverte volna őket, de azért komolyabb mintha csak visszaszólna, amin csak nevetnek.

(Ja igen, a tanárokkal már beszéltünk, az ofő el is beszélgetett a lányokkal, és pár napra mérséklődött a probléma, de aztán megint minden visszaállt.)

Nem szeretném ha a fiam megfutamodna, és csak tűrné ami történik.

2023. dec. 5. 01:56
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem ilyenkor amúgy a legjobb a közöny. Tudom hogy baromi nehéz nem magára venni ezeket, de ha úgy látják hogy a fiadat a legkevésbé sem érdekli amit mondanak, esetleg még megejt egy laza, lenéző félmosolyt feléjük, akkor előbb utóbb megunják.

Ezeket az alázás élteti, addig vicces míg látják hogy a fiadat ez mennyire zavarja. Ha nem nagyon reagál akkor az előbb utóbb unalmas lesz és abbahagyják.

2023. dec. 5. 08:26
 12/32 anonim ***** válasza:
92%

Így van. Az unottat is eljátszhatja. "Már megint? Jó mondjatok vegig, aztán haladjunk."

A leöntés baromság, pont valami ilyesmit akarnak kiprovokalni. Csak durvabb lesz tőle.

2023. dec. 5. 08:54
 13/32 anonim ***** válasza:
100%
9 Hidd el, hogy tudom és nem a vámos robitol, hanem engem is szivattak, aztán már egy másik iskolában megtanultam hogyan kell viselkedni úgy, hogy ne legyek céltábla.
2023. dec. 5. 09:03
 14/32 anonim ***** válasza:
92%

Ha egy tini piszkálni akarja a társát, azt nem állítja meg anya dorgálása. 8 évig voltam egy csapat lány céltáblája és megtettem sok mindent, amit itt leírtak. Levegőnek néztem őket; máskor megkértem, hogy a sértéseket gyorsan sorolják el, ne a hátam mögött motyogjanak; volt, amikor megkérdeztem a hangadót, hogy Nem unod még? NEEEM!!!

Néha megkérdeztem azt is, mire irigy rajtam vagy hogy miért pont engem nézett ki. Nem tudott válaszolni, csak vihogott. Rövid idő alatt elmarták mellőlem az együttérző osztálytársakat is azzal a fenyegetéssel, hogy ugyanúgy bánnak velük, mint velem, ha megvédenek.

A lényeg, hogy a fiad tehet sok mindent, de amíg a másik fél kitart, mérsékelni tudja csak a cseszegetést. Visszaszólhat, de ne sértően, hanem inkább felszólítva őket, hogy fejezzék be, erre nem ér rá.

2023. dec. 5. 09:04
 15/32 anonim ***** válasza:
91%
Engem általános iskolába zaklattak egész felső osztályban a lány és fiú osztálytársaim egyaránt. Ráadásul én annyira csendes voltam, hogy vissza se szóltam soha csak csendben tűrtem, hogy vége legyen. Számtalanszor kertünk segítséget az osztályfőnöktől vagy iskolapszichológustól semmi nem változott. Utólag belegondolva nálunk a szülők bevonása nem lehetett volna rossz ötlet( mert alsóban ezekkel az emberekkel jóban voltam, szüleink is egymással, én is ismeretem az összes szülőt). Felsőben hullott szét az egész. Ők talán tehettek volna valamit. De gimiben azért más a helyzet, ott talán annyira nem is ismerik a szülők se egymást. A te helyzetedben nehéz mit tenni. Leönteni azért senkit nem kell, iskola váltás is szerintem nehéz lenne ( hamar kerülhet ugyanilyen helyzetbe). Van legalább egy barátja neki? Mert ha van az már fél siker. Én is úgy éltem túl az általános sulit. Előttem sokan írták hogy maradjon higgadt, próbálja ne felvenni. Talán segíthet, de ahogy írtam én vissza se szóltam soha; úgy tettem mintha nem hallanám és sose hagytak abba. Az ilyen romlott emberek sose állnak le. De majd a karma.
2023. dec. 5. 09:42
 16/32 anonim ***** válasza:
100%
A közöny nem igazán működik az én tapasztalatom szerint. Mondjuk annál jobb azért, mintha magára veszi. A közönyös visszaszólás (kopjatok már le) a leghatékonyabb szerintem.
2023. dec. 5. 09:47
 17/32 anonim ***** válasza:
28%

Szerintem is a közönyösség, unott fej lehet a legcélravezetőbb (nem a csendben tűrést értem ez alatt).

Közönyös egy-egy visszaszólás, lábdobogással, nem létező karóra nézegetéssel jelezni, hogy mondják már végig, aztán haladjunk, vagy akár egy közönyös "lepörög" vigyor stb. Amit még meg lehetne próbálni az az, ha rájátszik arra, amit cikiznek. Volt egy osztálytársam, akit a beszéd stílusa miatt cikiztek. Nagyon tudományosan fogalmazott már 14-5 évesen is (fizikus lett), így sokszor vált nevetés tárgyává. Na ő erre rájátszott, még tudományosabban, még kimértebben beszélt és saját magán is elkezdett nevetni, amikor a többiek. Valahogy megtört a jég és elfogadásra került, nem cikizték többé, sőt mindenki bíztatta, hogy folytassa, mert vicces.

Sajnos szerintem ezek addig tartanak, amíg azt látják, hogy egy kicsit is fáj a másiknak. Meg még kicsit tovább, hátha csak megjátsza magát és egyszer elpattan a húr... Szerintem minden osztályban van ilyen sajnos, iskolaváltásnál még lehet rá is teszel egy lapáttal. Nem csak azért piszkálják, mert van valami fura benne esetleg (vagy nem tudom mi az oka), hanem mert ő az új fiú. Társai sem lesznek, akik megvédhetnék.

Én azt tartom a "közöny" mellett jó megoldásnak, ha vannak barátai, akik ellensúlyozzák valamilyen szinten a sok sz*rt, amit kap.

Általános és középsuliban sem tartoztam soha sehova. A menő csapattal is jól kijöttem, meg a cikizettekkel is, de egyikkel sem tudtam teljesen azonosulni, engem mégsem cikiztek sosem és én sem cikiztem sosem. Mindig tudtam hol kell állnom és simán közbeszóltam, hogy azért ne essünk már át a ló túlsó felére a piszkálódásban. Szerintem jó jóban lenni az ilyen karakterekkel. ;)

Egyébként én kíváncsi lennék kinél hogy alakult. Nálunk a piszkáltak mind tudományos pályán mozognak, kutatók, illetve egy lány tanár lett. Míg a piszkálók 90%-ban nem tanultak tovább, jól házasodtak, vagy külföldön robotolnak.

2023. dec. 5. 12:23
 18/32 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem ez a szemétkedés annyira fontos ennek a korosztálynak, hogy szinte mindenhol jelen van. Legfeljebb nagyon elzárt, nagyon kontrollált osztályban nem. Az én tapasztalatom szerint a bántalmazott úgy tud ebből kikerülni ha találnak egy másik célpontot az osztályban. Általában megfelelő gyerek erre: csúnya, kövér, rosszul öltözött, bp.-en: nagyon vidéki, nem tud jól kommunikálni, nem ismeri a menő szlenget, tudalekos, stréber. Aztán ha ilyet nem találnak, akkor is elkezdenek egyet csesztetni, aki mondjuk visszahúzódóbb, mint a többi. Én azért nem javaslom, hogy keményebben visszaszologasson, mert ha menne neki ez, akkor eleve nem került volna a perifériára. És az igen vicces, amikor a kitaszított elkezd ilyeneket beszélni, amiket valaki javasolt: hogy tetszem nektek mi? Nem, nem tetszik nekik, hanem kiválasztották az osztályból azt akit a legnyomibbnak tartanak és elkezdték szivatni. És ha megpróbál ilyen gagyin visszaszologatni az nagyon sokáig közröhej tárgya lesz.
2023. dec. 5. 12:41
 19/32 anonim ***** válasza:
75%

"Annyit tud tenni, hogy normálisan néz ki, nem tudnak belekötni a ruhájába, normálisan viselkedik, figyelmen kívül hagyja a lányokat"

És az mit jelent a számodra? Mert elnézve a tinik mai divatját, ami az ő szemükkel a normális öltözék, lehet, hogy másnak az az abnormális.

2023. dec. 5. 14:33
 20/32 anonim ***** válasza:
21%
19 Olyanra gondolok, ami az ő szemükkel nézve divatos és/vagy az általuk kedvelt márka.
2023. dec. 5. 15:00
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!