Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A lányom nagyon nagyon ki...

A lányom nagyon nagyon ki akadt, hogy a 8 éves unokatestvére laptopot kapott karácsonyra, miközben ő 14 éves. Próbálta leplezni, de otthon el sírta magát. Szerintetek mi a helyes lépés, egy ilyen kényes helyzetben?

Figyelt kérdés
Az anyagi körülmények nem engedik meg, hogy ilyen drága dolgot vegyek.

2023. nov. 24. 19:06
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/72 anonim ***** válasza:
29%

Használt laptop van olcsón ,jó.

30.000ft körül ismerőseim egészen jókat vettek.

2023. nov. 28. 09:35
 62/72 anonim ***** válasza:
41%
Nehogymár egy 14 éves ne értse, hogy pénzből élünk, ki jobban ki rosszabbul. Ennyi idősen már simán vállalhat munkát szünetben, hétvégén itt-ott segíteni pár órát kis zsebpénzért. Nem mondom, hogy be kell avatni a mindennapi anyagi problémákba, de erről már lehet beszélgetni.
2023. nov. 28. 14:15
 63/72 anonim ***** válasza:
41%
#62 Ja, milyen szemét, hogy nem a bányában dolgozik 12 órában, vagy minimum nem egy veszélyes katasztrófa sújtotta területről menti ki puszta kézzel, és foggal a még élő áldozatokat azért, hogy kitüntetésben részesüljön még a BBC-n is. Mit neki laptop?! Kapa kell, meg talpascigi, megtanulja mi az élet. (szarkazmus vége...)
2023. nov. 28. 15:01
 64/72 anonim ***** válasza:
66%

#63, Igen ez az élet, az egyiknek jut, a másiknak nem.

Akinek nem jut, azt sajnálni kell, vitrinbe zárni, megtanítani utálni és irigykedni a másikra. De ez a tuti módszer, hogy ott ragadjon ahova született, isten ments, hogy tegyen érte, hogy jobb legyen.

Könyörgöm, egy 14 éves gyerektől beszélünk, aki már egy laptophoz elég felnőttnek érzi magát,akkor talán egy időszakos diákmunkába se hal bele.

2023. nov. 28. 17:23
 65/72 anonim ***** válasza:
31%
Diákmunkázni 16 éves kortól lehet, nem baj?
2023. nov. 28. 19:08
 66/72 anonim ***** válasza:
79%

Nem baj. Aki akar dolgozni, az tud.

Lehet segíteni másoknak is zsebpénzért. Én nyolcadik után nyáron nagynénémnek címkéztem a házisört a kis raktárukban, napi 6-7 órában. 3hét munka után tudtam megvenni a kiszemelt cipőt.

2023. nov. 28. 19:30
 67/72 anonim ***** válasza:
76%

Miért, akkor hogy kell?

Mert itt az alaporobléma az volt, hogy nem telik laptopra.

Ha pénz kell, dolgozni kell. Ha dolgozni kell valamiért, legyen a motiváció a laptop, nekem a cipő volt.

De #66, lehet úgy is csinálni, ahogy te teszed, hogy sajnáljuk magunkat és megmagyázzuk a következő generációnak, hogy ez a sors, ez van. Ez is egy lehetőség.

2023. nov. 28. 19:43
 68/72 anonim ***** válasza:
88%
#68 Én meg azt mondom, hogy ne a munka legyen a prioritás egy laptop miatt 14 évesen, amikor a lány valószínűleg tanuló, sőt biztos, mivel neki még jogilag is kötelező. Ha 16 éves elmúlt, és esetleg nem tanul, akkor igen, jó motiváció lehet ez is, illetve pénzkereset. Most lefoglalja az életét az általános iskola utolsó éve, felvételi, stb.. Vagy épp a szakközép, vagy gimnázium első éve, és ez így van jól. Szerintem el kéne fogadja, hogy most nincsen laptop, és kész. Nem pedig dolgozni emiatt. Bárki tudna irigykedni, az ország leggazdagabb embere is irigykedhetne Elon Muskra pl, hogy neki még több vagyona van. Csak az élet nem ilyen.
2023. nov. 28. 19:51
 69/72 anonim ***** válasza:
70%

#69, látod mennyien így gondolták, nem volt jó válasz.

Minek neki az, nem jó válasz.

Sokan tippet adtak, hogy vegyen olcsóbban, nem volt jó válasz.Akkor tanítsuk meg, hogyan dolgozzon meg érte, nem jó válasz.

Akkor mi marad? A kesergés. Laptop ettől nem lesz, de a magyarázat se a hiánya miatt.

2023. nov. 28. 20:06
 70/72 anonim ***** válasza:
100%
#69 Akkor a 68-as válaszomban leírtakat nem olvastad el értően, azt a részét ami tartalmilag fontos belőle. Csak továbbra is megy a "dolgozz, dolgozz, dolgozz." Hát, akkor én nem tudok mit csinálni, nem írom le még egyszer.
2023. nov. 28. 20:18
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!