A lányom nagyon nagyon ki akadt, hogy a 8 éves unokatestvére laptopot kapott karácsonyra, miközben ő 14 éves. Próbálta leplezni, de otthon el sírta magát. Szerintetek mi a helyes lépés, egy ilyen kényes helyzetben?
Végigolvasva, az alapprobléma A probléma. Hogy ebből a helyzetből egyáltalán helyzet lett. Értem, a 14évesnek rosszul esett. De miért kell ebből problémát csinálni, hogy másnak telik e valamire, vagy mit kap más gyereke?
Egyáltalán a szülőnek ilyen esetben hogy jut eszébe igazat adni egy gyereknek? Olvastam feljebb, hogy egy 14 éves már érti az anyagi helyzetet, vagy hogy féltékenység, és részben igazat adok, mert más családban más gyerek ajándéka, nem lehet viszonyítási alap a saját életünkhöz. Nyilván a szülő mindent megtesz a sajátjáért mindent amit tud, de jó hogy nem szólsz rá az uncsitesó szüleire, hogy mit vehetnek a saját gyereküknek és mit nem, mert a te gyerekeket rosszul érinti.
A helyes lépés a beszélgetés.
A jólét sem pottyant az ember ölébe, azért meg kell dolgozni.
50.
Alsóban már van olyan informatika házi, amelyhez kell és beadandók is.
55, hogyne lenne.
Negyedikes a fiam, tavaly is volt.
Fúj de utáltam az életemet tizenévesen pont az ilyen dolgok miatt. A legtöbb osztálytársamnak volt Nintendója, számítógépe én meg nézegettem ugyanazt a nyomorult karácsonyi könyvet nyár közepén is, amit előtte való télen kaptam. Sokszor kérdeztem magamtól, hogy mi a fsznak születtem egyáltalán meg. Normális ruháról meg cipőről csak álmodozhattam 🙄
Most 20 évvel később, 2023-ban egy tininek még rosszabb lehet, ha a szülőnek még egy nyamvadék laptopra sem telik.
Minek vállal valaki gyereket, ha csak az alap dolgokat tudja neki megteremteni? MINEK? Nem ő kérte, hogy ilyen élete legyen vagy hogy megszülethessen.
Mehet a lepontozás 👎
55.
Már első osztálytól volt, mindkét gyerekemnek.
Játékos formában, hetente kellett csinálni "beadandót".
Ne okoskodj már, ha nem tudod mi a pálya.
Nem tudom milyen suliba járnak a gyerekeitek, itt van 3 iskola, és mind a háromban 5-től van infó.
Mondjuk ez olyan, hogy itt mind a három suliban angol "csak" negyediktől van.
59.
Az egyik egyetemi gyakorló általános.
Jol le is lettem pontozva 54-el.
A többieknek hova járnak a gyerekei, a Kis Bicebóca palatáblás iskolájába?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!