A lányom nagyon nagyon ki akadt, hogy a 8 éves unokatestvére laptopot kapott karácsonyra, miközben ő 14 éves. Próbálta leplezni, de otthon el sírta magát. Szerintetek mi a helyes lépés, egy ilyen kényes helyzetben?
Már a 2000-es évek elején kb mindenhol voltak már közös, családi számítógépek. Számolni kellett a perceket, mennyit neteztünk 😃
A mai világban meg már minden szobában van 1 gép. Pont nálatok nincs?
18-as, én is sims függő voltam, vagyok :)))
Idén nyáron szereztem egy laptopot ingyen. Csupán ki kellett takarítanom és semmi baja. Igaz, hogy csak másfél órás az aksija és 2 magos. De linuxal egész használható.
Szóval nézzetek használt gépet 30 körül és meg van oldva.
Nem értem a problémát.
A 8 eves mit foglalkozik azzal, hogy a 14 mit kapotta saját szüleitől?
Vagy tőled kapta az unokatesó és a sajátod semmit?
Keresem az összefüggést, de nem találom, mi közötök van hozzá.
Szerintem érti ő, ha nem vagytok olyan anyagi helyzetben, de szarul tud esni, ha éreztetik veled, hogy csóróbb vagy, lehet, hogy az unokatesóék még dicsekedtek is vele. A lányod már lassan középiskolába megy, az unokatesó meg még "pisis alsós" (bocs a kifejezésért, nem rosszból írom így). Ha azt nézzük, kinek lenne egy laptopra jobban szüksége, akkor nem a kicsi lenne az. Egy 14 éves kamasz meg amúgy is érzékeny életszakaszban van érzelmileg. Amúgy nézhettek támogatást, vagy keressetek használtat, azok is lehetnek jók.
Még valami, mi sem voltunk anyagilag eleresztve, amikor gyerek voltam. Középiskolás koromra lett az első közös családi számítógépünk, internetünk viszont még évekig nem volt. A suliban jól ment az informatika, és aki azt tanította, javasolta, hogy abba az irányba menjek tovább érettségi után. A szüleim pedig megígérték, hogy ha felvesznek, akkor előfizetnek internetre otthonra. Ez adott nekem egy lökést, hogy jól kell sikerülni a felvételinek (amúgy nem voltam rossz tanuló, csak ez egy kis plusz volt). Felvettek, lett internet, akkor még percdíjas, fél év után előfizetésre váltottunk, mert óriási számlát sikerült csinálni a suli miatt. :-D
Remélem, nem gond, hogy elsztorizgattam a dolgot. A lényeg, hogy ti is kitalálhattok valami ösztönzőt, amivel könnyebben összejöhet a pénz a vágyott laptopra. :-) A nagylányt meg nyugtassátok meg, hogy semmivel sem ér kevesebbet csak mert az unokatesó 8 évesen laptopot kapott, a felvágás nem menő.
Írtad, hogy az anyagi körülmények nem engedik meg a laptop ajándékozást.
Lehet ez a kislány nagyon is tisztában van a család anyagi helyzetével, csak a reménytelenség így tört felszínre.
14 éves, továbbtanulás előtt és esélye sincs egy laptopra, a kis 8 éves meg megkapta.
Én is tudom milyen a szegénység, már gyerekként is láttam, hogy milyen csórók vagyunk (alkoholizálás).
Hát nem volt egy kiemelkedő katarzis, hogy még rendes ruhára sem telt, mit ne mondjak.
14 éves, agyban már semmivel nem éretlenebb, mint egy 18 éves úgynevezett FELNŐTT.
Fel kell fognia a helyzetét a világban. Van, akinek nen tesznek alá mindent, meg kell érte dolgoznia.
Ennyi erővel akadjunk ki azon is, hogy a szomszédnak jobb a kocsija.
Az az ő döntésük volt h nyolc éves mit kap, a tiéd meg más.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!