Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A lányom nagyon nagyon ki...

A lányom nagyon nagyon ki akadt, hogy a 8 éves unokatestvére laptopot kapott karácsonyra, miközben ő 14 éves. Próbálta leplezni, de otthon el sírta magát. Szerintetek mi a helyes lépés, egy ilyen kényes helyzetben?

Figyelt kérdés
Az anyagi körülmények nem engedik meg, hogy ilyen drága dolgot vegyek.

2023. nov. 24. 19:06
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/72 anonim ***** válasza:
90%
30, 8.ban pont nincs ilyen. 7. És 9. Kap
2023. nov. 24. 21:08
 32/72 anonim ***** válasza:
90%
Miért ne lehetne irigy egy laptopra? Egyrészt 14 éves gyerek, másrészt nem zárdában élő szerzetes akinek felesleges minden földi jó.. xDDD.Ha nem tudod megvenni, úgyis fel kell, hogy fogja, nem pénzből, nincs laptop. De ne legyetek már ekkora boomerek, én is "sárga lennék" rendesen a 8 éves kiscsákó laptopja miatt, ha ismerném.
2023. nov. 24. 21:09
 33/72 anonim ***** válasza:
93%

30.

Csak adott évfolyamok kapják, nem alapjog minden tanulónak.

2023. nov. 24. 21:14
 34/72 anonim ***** válasza:
91%

Mikor én voltam 14 éves, akkoriban nagyon szegények voltunk, ezért totál értem a helyzetét. Bárki bármit mond én sajnálom a lányodat. Az ilyen dolgok elég komolyan tudnak traumatizálni embereket, különösen manapság, mikor a csapból is az influenszerek tökéletes élete, drága utazások és a rengeteg pénz látványa folyok. Én azóta viszonylag jól állok anyagilag, de folyamatos bennem a rettegés, h mi lenne, ha hirtelen elveszteném a munkámat és elszegényednék. És ez a rettegés elég keményen felőröl.

Próbáld vele megbeszélni, h ez a helyzet, most nem tudjátok megvenni, de ha kitartó az életben, akkor elérhet egy olyan szintet, amikor már nem lesznek anyagi gondjai és azt vesz meg, amit akar.

2023. nov. 24. 21:16
 35/72 anonim ***** válasza:
80%

A helyes lépés ez lenne:

1. Felfogni, hogy a 21. században a számítógép készség szintü ismerete kb annyira alap, mint az írástudás: ez nélkül esélye se lesz az életben boldogulni.

2. Megérteni, hogy ezt úgy lehet csak elérni, hogyha a gyereknek van saját számítógépe.

3. Rájönni, hogy nem kell sokszázezer forintért venni egy csúcs laptopot. Egy 50.000 forintos használt ThinkPad tökéletes.

Persze, simán lehet, hogy az 50.000 is sok. Megértem. De akkor kezdj el félretenni rá, hogy mihamarabb megvehesd.

Ez egyszerűen kell, ha nem akarod, hogy a gyereked digitális analfabéta legyen.

2023. nov. 24. 21:18
 36/72 anonim ***** válasza:
84%
Tessék mondani melyik karácsonyra? Mert az előző kicsit régen volt, az új meg még sokára lesz.., 🤣🤣🤣🤣
2023. nov. 24. 21:43
 37/72 anonim ***** válasza:
88%
#36 Én csomószor kaptam meg a karácsonyi ajándékomat előre, akár hónapokkal is. Szegény családokban bevett szokás, h 1-1 drágább dolgot (pl laptop) megvesznek, amikor van rá lehetőség és azt betudja a gyerek karácsonyi, születésnapi stb ajándéknak akkor is, ha amúgy még hónapok vannak addig. Nem tudom itt ez e a helyzet, de azért ez nem olyan furcsa dolog.
2023. nov. 25. 06:58
 38/72 anonim ***** válasza:
86%
14 évesen lehet 9. osztályos, ha nem évvesztes. Pont azért írtam a suli programot. De a kérdező eltűnt. Így soha nem tudunk meg semmit.
2023. nov. 25. 07:20
 39/72 anonim ***** válasza:
94%
Na nem lennek nehany valaszolonak a gyereke :D egybol rafogni, hogy irigy, jezusom :D nyilvan rosszul jart esett neki, plane hogy tartotta magat es otthon jott ki rajta, a rokonnal nem mutatta ki, hogy rosszul esik neki, nem akart rossz erzeseket kelteni senkiben, sot, azt sem akarta, hogy igen, irigynek nyilvanitsak.
2023. nov. 25. 08:05
 40/72 anonim ***** válasza:
82%
Leulsz es megbeszeled vele h nem tudtok neki most laptopot venni. Mert nincs re keret. De ha ennyire szeretne akkor megprobalsz szerezni egyet. Vagy jasznaltat beszerezni olcson. De vegye figyelembe h ehhez ido kell.
2023. nov. 25. 08:31
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!