A lányom nagyon nagyon ki akadt, hogy a 8 éves unokatestvére laptopot kapott karácsonyra, miközben ő 14 éves. Próbálta leplezni, de otthon el sírta magát. Szerintetek mi a helyes lépés, egy ilyen kényes helyzetben?
30.
Csak adott évfolyamok kapják, nem alapjog minden tanulónak.
Mikor én voltam 14 éves, akkoriban nagyon szegények voltunk, ezért totál értem a helyzetét. Bárki bármit mond én sajnálom a lányodat. Az ilyen dolgok elég komolyan tudnak traumatizálni embereket, különösen manapság, mikor a csapból is az influenszerek tökéletes élete, drága utazások és a rengeteg pénz látványa folyok. Én azóta viszonylag jól állok anyagilag, de folyamatos bennem a rettegés, h mi lenne, ha hirtelen elveszteném a munkámat és elszegényednék. És ez a rettegés elég keményen felőröl.
Próbáld vele megbeszélni, h ez a helyzet, most nem tudjátok megvenni, de ha kitartó az életben, akkor elérhet egy olyan szintet, amikor már nem lesznek anyagi gondjai és azt vesz meg, amit akar.
A helyes lépés ez lenne:
1. Felfogni, hogy a 21. században a számítógép készség szintü ismerete kb annyira alap, mint az írástudás: ez nélkül esélye se lesz az életben boldogulni.
2. Megérteni, hogy ezt úgy lehet csak elérni, hogyha a gyereknek van saját számítógépe.
3. Rájönni, hogy nem kell sokszázezer forintért venni egy csúcs laptopot. Egy 50.000 forintos használt ThinkPad tökéletes.
Persze, simán lehet, hogy az 50.000 is sok. Megértem. De akkor kezdj el félretenni rá, hogy mihamarabb megvehesd.
Ez egyszerűen kell, ha nem akarod, hogy a gyereked digitális analfabéta legyen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!