Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A lányom nagyon nagyon ki...

A lányom nagyon nagyon ki akadt, hogy a 8 éves unokatestvére laptopot kapott karácsonyra, miközben ő 14 éves. Próbálta leplezni, de otthon el sírta magát. Szerintetek mi a helyes lépés, egy ilyen kényes helyzetben?

Figyelt kérdés
Az anyagi körülmények nem engedik meg, hogy ilyen drága dolgot vegyek.

2023. nov. 24. 19:06
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/72 anonim ***** válasza:
84%
Sajnálom szegényt! Őszintén. Mit lehet mondani neki? Jó kérdés.
2023. nov. 24. 19:38
 12/72 anonim ***** válasza:
74%
Barátaim nyári munkára jártak, abból vettek gépet. Én gyűjtöttem a szülinapi, karácsonyi pénzeket sokáig.
2023. nov. 24. 19:50
 13/72 anonim ***** válasza:
42%
az élet nem habostorta 14 évesen ezt már illene tudni . ha a szüleitől akkor el kel neki mondani hogy vannak szegények , jó módúak és gazdagok . ha a nagyszülőktől akkor ideje közölni vele hogy vannak kedvenc és kevésbbé kedvenc unokák de neki 6 év előnye van a 8 évessel szemben ha ez idő alatt nem nagyon kapott semmit akkor így járt
2023. nov. 24. 19:51
 14/72 anonim ***** válasza:
80%

Nem értem a kérdést.

Ki vette a laptopot az unokatesójának? Ti? Ha igen, akkor a saját gyereketeknek is vehettetek volna.

Ha a saját szülei, akkor meg értse meg, hogy attól, hogy valaki meg tudja venni, abból még nem következik, hogy más is meg tudja. Most olvastam, hogy valami celebnek 200 millió Ft-os autója van. Na, olyat pl. én se tudnék venni.

Nagyon furcsa, ha egy 14 éves ezt nem látja át. Vonjátok őt jobban bele abba, hogy mi mennyibe kerül, mire megy el a pénzetek, és mennyi a bevételetek.

Ettől függetlenül nem értem, hogy egy 14 éves hogyan oldja meg a számítógépes feladatait? Mert nyilván már évek óta vannak ilyen feladatai.

Gyakorlatilag ma az, hogy otthon egy 10-18 éves iskolásgyerek számítógéphez férjen hozzá (ez nem okvetlenül jelenti azt, hogy az a sajátja), ez ugyanúgy szükséges, mint nekem ennyi idős koromban az, hogy legyen zsebszámológépem.

Szóval én azt kérdezném, hogyan tudja ő így a tanulmányait végezni?

2023. nov. 24. 19:55
 15/72 anonim ***** válasza:
79%
Nem értem. 14 évesen nincs tisztában a család anyagi helyzetével?
2023. nov. 24. 20:05
 16/72 anonim ***** válasza:
72%

Mondd meg neki hogy ez van ha valaki a csupasz seggère vállal gyereket.

Használtan lehet 30èrt is venni. Ennyi idősen a sulihoz se ártana ha lenne neki. Sajnálom szegènyt.

14 èvesen meg mit nyárimunkázzon? Ennyi idősen nem is dolgozhat.

2023. nov. 24. 20:09
 17/72 anonim ***** válasza:
68%

13 as 14 es nagy okos válaszolók, egy tiniről van szó! Nem lehet elvárni hogy mindenre úgy reagáljon mint egy életunt, jól fésült felnőtt, aki mar mindenről lemondott! Egy tini, halló!

Nagy okosok

2023. nov. 24. 20:19
 18/72 anonim ***** válasza:
84%

14 évesen szerintem bőven szüksége lenne egy laptopra. Igazából már a covid óta jócskán ajánlott lett volna beszerezni többek között a tanuláshoz is. Nekem asztali (közös családi) gépem volt ennyi idősen. Sokszor arról tanultam. És rengeteget simseztem. 😄

27N

2023. nov. 24. 20:21
 19/72 Metionin ***** válasza:
80%
Hát nem tudom, én ezeken a "kiakadásokon" - bár nem kiakadás volt, csak bántott, hogy az osztályban én vagyok a legcsóróbb, míg mások kapnak dolgokat, nekem alig jutott valami még ünnepekre is - túlestem, amikor sulis lettem, úgy 8-9 éves koromra. 14 évesen már fel kell fogni hogy nem telik mindenkinek mindenre. Ettől függetlenül persze, rosszul esik, ahogy az életben majd sok minden fog. De a családok különbözőek és mindig lesz rokon vagy ismerős, aki többet, jobbat fog kapni mint ő vagy akinek meg lesz engedve olyasmi, ami neki nem. Arról nem volt szó, hogy neki van-e rendelkezésre álló gép, amit használhat, hiszen a suliban sok feladathoz kell.
2023. nov. 24. 20:22
 20/72 anonim ***** válasza:
91%

A részleteket nem tudom, de az egyik ismerősömnek most jött meg a tanuláshoz megigényelt laptopa. Esetleg utánanézhetnél, hogy ti is élhettek-e hasonló lehetőséggel.

Lehet, hogy nálam csinálták rosszul, de anno engem az apám "szegényebbek vagyunk, mint az osztálytársaid, de ez ne zavarjon" beszélgetése nagyon durván a padlóra küldött, pedig szerintem jót akart, de utána évekig egy alsóbbrendű senkinek éreztem magam. Szóval csak óvatosan a beszélgetéssel...

Egy 14 éves szerintem amúgy már tudja, csak frusztrálja, de van veletek egy olyan mély kapcsolata, hogy ki meri mutatni nektek az érzéseit.

2023. nov. 24. 20:23
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!