A 10 éves lányom a Death note animéért rágja a fülem. Ti hány évesen engednétek megnézni a gyereketeknek?
Így visszaolvasva a válaszokat, azért van néhány, ami arra a felmérésre emlékeztet, hogy Ön mennyire érzi úgy, hogy egészségesen étkezik?
- 10/10
Ez miben nyilvánul meg?
- Minden nap eszik zöldséget vagy gyümölcsöt 3/10
- Odafigyel a termékek származási helyére 4/10
- Cukormentes üdítőt fogyaszt cukrozott helyett 10/10
#3 Pont az a gond, hogyha tetszik neki és nem kapcsolja ki.
#5 Olvastad, nem láttad és teljesen más műfaj.
#7 Te tényleg anyuka vagy? Ki olvastatja Nemecsek haláltusáját a gyerekével? (Amúgy meg nem tudom feltűnt-e, de Vuk egy róka, nem ember hal meg. Bármennyire is humanizáljuk az állatokat, pszichésen könnyebb feldolgozni). A Kincskereső kisködmönben meg nem gyilkosság történik, hanem betegségben meghal a kislány. Tényleg nem érzed a különbséget?
Én 9 évesen már szinte mindent kezdtem nézni, viszont több válaszolóval egyetértve lelkileg-mentálisan erős ez a mű és ezért még néhány évet javaslok én is. Attól is függ, hogy milyen felfogás mellett milyen filmeket és animéket ismer már. 22-23 évvel ezelőtt tinikoromban a Digimon és Digimonszelídítők sorozata is nagy durranás volt számomra, vagyis nekem azokkal indult be. Majd 15 évesen jött InuYasha. (Én a Dragon Ball Z-ért pont nem rajongtam.) Bár Alien-t is néztem már, de a komolyabb animék újdonságnak számítottak. Digimon is 12+ és eszerint nem ajánlhatnánk... De ha felmerült a Halállista, akkor szerintem sok dolgot meg lehet már vele nézni szülői felügyelettel. Tehát ebben fontos a szülő meglátása és ismerete a gyerekéről, amit mi nem tudunk. :-)
35/F
12 a lanyom
Beleolvastunk de inkabb marad a filmnel 😁 az emesztheto meg szamara. Mangaba es animebe is a finomabb mufajt kedveli semmi kibelezes vagy hasonlo.
Nincs benne több gyilkolás, ármánykodás, lelki gyötrelmek mint emit egy átlag TV2 híradóban vagy az iskolában látna.
Utóbbi 2-ből én többet kaptam anno az osztálytársaimtól, mint egy animéből, ahol a főhős önkényesen igazságot szolgáltat.
11, a kincskereső ezerszer durvább, mert sugallja hogy a gyerek nem jó ember, mert nem akar valamit megosztani a tesójával.
Másrészt kb magyar népmesék szint a deathnoteos halal, szivroham, metro ele meg torokvagas(azthiszem)ennel durvabbak voltak már a songokuban is.
A pal utcai meg egy remek konyv es 3. Osok(9-10) evesek olvassak kotelezoen. Csak megrázó a vege, de kb ezen a szinten van a death note is “hatasossag teren”. Egyebkent millioszor lazabb mindketto, mint a scibidi toilet a minecraft vagy a fortnite. Egyaltalan nem erdekli annyira az embereket, mivel hamarabb talalkoznak halallal, kozombosebbek, kiveve ha ugy van eloadva, mint pal a plutcaiban, hogy az megrazo legyen. A deathnote csak egy kozepes kategoria, nem megrazo benne semmilyen gyilkossag, se nem durva veres.
Kisherceg ongyilkossaga is kb 9 eves kortol mehet a gyereknek es h azonosul vele tokmindegy, hogy ember vagy allat. Nem annyira durva a kepi vilaga egyaltalan, hiaba van felfujva.
Keress egy 3. Osztalyost es ismerd meg, nezik a wednesdayt, jatszak a gyilkolos ijesztos jatekokat es meg olyat is tudnak hogy “scp” foleg hogy itt 4-es a gyerek. Egyszeruen nem durva, csak fel van fujva, a mi idonkben(harmicnas vagyok) ennel jobban gyilkoltak egymast a sailor moonban, songokuban, fullmetalpanic meg alchemistben, de meg ha belegondolsz szepen kinyirtak gastont is, meg a negativ karaktereket, meg halomra oltek egymast a westernekben, szappanoperakban meg mindenben, ami ment a tvben.
Ez nem olyan durva egyaltalan, nem siratosra van megirva. Egyedul azt a reszt emelnem ki, amit korabban, hogy mintha pedofilt is kinyirna benne light, talan hattertortenet is volt, es azzal eloszor talalkozna a gyerek, arra fel kell kesziteni, mert a fejeben meg sem fordul ilyesmi. Mas dolgokban nem nagyon tud ujat mutatni a film, max elgondolkoztatja a helyes-nem helyes dolgokon, de ettol fejlodik es nem fog allando velemenye kialakulni rola.
Utolsó: Bármennyire is szokás nagyosítani a gyerekeket manapság, egy 10 éves lélektani szempontból NEM tini, nem kamasz!
Majd 2-3 év múlva.
Ilyenkor hónapok alatt is sokat változnak, fejlődnek, nem kell belehajszolni őket semmibe, nem kell kisfelnőttet csinálni belőlük, mert az érzelmi fejlődésük egyszerűen nem áll készen. Egy 10 éves gyerek az GYEREK.
Kérdező: Te ismered legjobban a saját gyerekedet, de én azt mondom, ráér. Azért, mert - ahogy itt valaki írta is - más gyerekek ezt meg azt, sokkal durvábbat néznek, neki nem kell. Ha mégis nagyon akarja, együtt nézzétek, közben megbeszélve a látottakat.
Igen, nekem is nézték a harmadikosaim tavaly a Wednesdayt, aztán jöttek hulla fáradtan suliba mert rosszat álmodtak, nem bírtak aludni. Fiúk közül egy a Squid Game-et nézte a felnőtt nővérével és a saját elmondása szerint halálra rémült tőle, csak nem akart bénának tűnni.
Egy könyv elolvasása egyébként egészen más, mint egy film vagy sorozat, mert a könyv cselekményét az agy úgy dolgozza fel, ahogy az számára megfelelő. A film egy kész képet ad, ami gyakran feldolgozhatatlan egy gyermek számára, egyszerűen a képi világ nem neki való, és akkor még ott vannak a hanghatások pluszba.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!