Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A 10 éves lányom a Death note...

A 10 éves lányom a Death note animéért rágja a fülem. Ti hány évesen engednétek megnézni a gyereketeknek?

Figyelt kérdés
Én ezt felnőttként láttam, és nem gondolom, hogy 10 évesen meg kéne nézze. Bármilyen érett is, akkor sem az ő korosztályának való még. Magamra visszagondolva, úgy 13-14 évesen voltam olyan szinten, hogy nyugodtan megnézhettem volna, ha akkor már létezett volna. Ti mit gondoltok?
2023. nov. 15. 23:12
1 2 3 4
 1/34 anonim válasza:
84%

Alapból kissé idősebb korosztály számára írták, nem véletlenül 16 karikás anime.

Ilyen fiatal korában szerintem sokat hatna rá, mivel most fejlődik mentálisan rengeteget. Én, amikor ennyi idős voltam, még egy sima egyszerű verekedős videojátéktól is rémálmaim voltak. Én nem engedném neki még.

2023. nov. 15. 23:51
 2/34 anonim ***** válasza:
97%
Kizárt,gyilkolás,ármánykodás,lelki gyötrelmek.Fontos morális kérdések vetődnek fel. Nem 10 évesnek való.
2023. nov. 15. 23:55
 3/34 anonim ***** válasza:
81%
Meg fogja nézni úgyis, ha kíváncsi rá, attól, hogy 10 éves, nem hülye. Ha nem tetszik neki, majd kikapcsolja, én 10 évesen voltan ugyanígy a South Parkkal, túl durvának találtam, nem néztem, visszatértem rá 14 évesen, akkor már tetszett.
2023. nov. 16. 01:09
 4/34 anonim ***** válasza:
0%
Desznót helyett én vennék neki egy plüss disznót. Nézegesse azt.
2023. nov. 16. 03:57
 5/34 anonim ***** válasza:
12%
Fiatal felnőtteknek készült. Miért nem engeded? Én 8 évesen a Darren Shan vámpírkönyveket olvastam ki, abban van minden morbid, kibelezés stb. Mást is próbáltam olvasni de azok nem kötöttek le, nem olvastam végig mást. Első 6 könyvet magyarul, többit angolul is elolvastam 12 évesen, majd a Demonata könyveket is, ami még durvább. Mondanom sem kell tanulás nélkül lett felsőfokú nyelvvizsgám.
2023. nov. 16. 04:56
 6/34 anonim ***** válasza:
88%
Még a HP-hez is kicsinek tartom, nemhogy a DN-hoz. Max. olvasson bele a mangába, úgy már lehet nem lesz olyan izgi neki.
2023. nov. 16. 05:21
 7/34 anonim ***** válasza:
20%

Én minden ilyesmit "felvezetéssel" engedek a gyereknek. Most 9 évesen elolvashatja a pálutcaiban nemecsek haláltusáját, de előtte a kisherceg mese-öngyilkosságát kellett, meg pár vukéknál a rókacsalád haláltusáját. Szerintem a deathnote pont olyan túlhypeolt valami, annyira nem vészes, mint mondjuk egy elfen lied, 12 évesen simán belefér, de a lányod csak 10 ugye.

Én mondanám, hogy előbb nézze meg a rozen maident, ott kisebb jelentőségű lelki szenvedés megy, meg mondjuk pár sima filmet, ami meg társadalmi kérdéseket mozgat meg. Mondjuk a blackmirrornak a pontgyüjtögetős részét, amiben a vöröshajú csajszi van, az teljesen vállalható.

Most így kapásból nem tudok összeszedni hasonlókat, nem igazán mozgat ez az irány pedig rengeteget láttam, de biztos van pár enyhébb, ha nem lesz sűrű napom gondolkozom, milyen "felvezetések" mehetnének a deathnote előtt. A my hero eleje még viszonylag vállalható egyébként, a gyerekemmel úgy néztük, hogy ami nagyon durva volt, azt áttekertem sérüléseknél, ő 9 éves.

11-12 évesen simán mondanám a deathnoteot, akkor már mindenről kell tudnia nagy vonalakban. Még arra nem emlékszem, hogy volt-e benne pedofil vonal, akit bemutattak miért nyírták ki, de esélyesnek tartom, ilyenről mondjuk nem ártana mesélni neki, mielőtt megnézi, meg egyáltalán hogy áll felvilágosítás-szex témában, az is homályos, hogy a csajszi meg light kapcsolata mennyire volt intim. A 9 évesemnek pedofilokról még nem meséltem, hiába tud szex-dolgokról.

Szerintem az a kevésbé ijesztő-fontos, hogy legyilkolnak benne embereket, nem olyan vészes és nem rémlik benne semmi durva belezés/sérülés, ilyen szempontból tök oké, most gondoljátok el, hogy másodikos-harmadikos kötelező a vuk, amiben a kisrókákat ölik meg, meg anyukát-apukát elveszti a főszereplő, a halálra 10 éves kor körül kezdenek immunisak lenni a gyerekek, a kincskereső kisködmön is már úgy nyit, hogy nem jógyerek már a kissrác, mert nem osztotta meg a játékát a haldokló hugicával. Illetve videójátékokban is annyiszor előjön a halál, na meg mesékben is.

A szex része, a pedofil része a kérdéses, mert brutális kínzás, halál nem volt benne, az meg külön jó, ha gondolkozik mindenfélén, ettől nem kell megvédeni a gyereket, én pl már kérdeztem a villamosos 1 vagy több embert csapjon el a villamos dilemmát, és nem tudott válaszolni rá(nyilván). Az ember alakul, máshogy fog gondolkozni egy 10 éves, mint egy 13 meg egy 16 és nem vésődnek be olyanok, hogy úú light kinyírta őket, megérdemlik, felnőve igazságosztó leszek:D Az enyém szimpatizált robinhooddal, amit szintén olvasott, aztán már kevésbé, pedig tökmag még és csak pár hónap telt el.

Amit tudok mondani, hogy gyorsan pörgesd végig az animét, aztán döntsd el, addig ő meg nézze a rozenmaident.

2023. nov. 16. 05:28
 8/34 anonim ***** válasza:
83%
7, most komolyan? Miért siettetitek ennyire a felnőtté válást? Egy ekkora gyereknek a neki szánt kodomo, max. shojo animéknél kellene tartania, nem seinent ajanlgatni!
2023. nov. 16. 05:46
 9/34 anonim ***** válasza:
81%
Nem kifejezetten véres, amennyire emlékszem. Én hagynám, mert szerintem rá fog unni hamar, mert ez intellektuálisabb fajta, és szrt se fog érteni belőle :D
2023. nov. 16. 06:35
 10/34 anonim ***** válasza:
27%
Több gyerek öngyilkos lett miatta (legalábbis a death note-ra utaló búcsúüzenetet hagytak), erősen depresszióba taszítja az embert, főleg, ha tud azonosulni a főszereplővel. Azzal sem hagy ki semmit, ha nem látja.
2023. nov. 16. 06:40
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!