Mit ronthattam el?
Ma megtudtam véletlenül,hogy a 13 éves lányom nem szűz!
Komolyan összeomlottam,hogy hiába beszéltünk sokat róla,hogy forduljon hozzám,ha bármi problémája/kíváncsisàga van,mégsem bízik bennem annyira,hogy szóljon róla,hogy ilyenen jár az esze. Felvilágosítottam időben,amiről csak lehetett, mert már 10 éves kora óta menstruál. Nagyon koraérett,de erre nem számítottam annak ellenére,hogy szinte minden találkozásuk alkalmával elmondtam és megkértem,hogy ne legyen semmi idejekorán.
Akkorát csalódtam magamban,hogy ezt "hagytam" megtörténni.
Sokan mondták,hogy baj lesz,hogy egy 5 évvel idősebb barátja van,de nem vettem a jeleket. 1 éve tart a szerelem és 3 hónapja tették meg először. Naív voltam,mikor megengedtem,hogy a fiúnál aludjanak. Itthon erre esélyük sem lett volna,de a srác anyja is biztosított róla,hogy helyén van a fiú esze...
Most nem tudom,hogy mi lenne a helyes döntés,mit csinàljak?!
Tiltani felesleges már őket egymástól,de valami utólagos szankció szigorítás kell!Vagy nem?
Teljesen tanácstalan lettem és bizonytalan magamban,ha még ezt sem sikerült megakadályoznom! Komolyan azt hittem,hogy ennél jobb az anya-lánya kapcsolatunk!
Ti mit tennétek ilyen helyzetben?
Azt már megtanultam,hogy olyat nem állítok,hogy az én gyerekemmel ez nem fordulhat elő! 😥
A srác konkrétan bűncselekményt követett el. Szexuális visszaélés.
"198. 198. § (1) Az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennegyedik életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekményt végez, vagy ilyen személyt arra bír rá, hogy mással szexuális cselekményt végezzen, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
Ha ez kiderül nagy eséllyel lesittelik. De még téged is meghúzkodhatnak, hogy tudtál róla de hallgattál.
Én még mindig azon vagyok fennakadva, hogy "egy éve tart" a nagy szerelem.
A TIZENKÉT éves kislányodnak engedted, hogy egy 17 éves fiúval járjon, és vele aludjon egy ágyban...
Mégis, mit gondoltál, mit akar a 17 éves, barbizni?
Oké, azért túlzásokba ne essünk, nem kell egy lecsúszott életet vízionálni.
Eltiltani nem tudod őket, dúl a szerelem, a lányod nyilván nem mondta el, mert tudta, hogy nem támogatnád, de amikor kiderült, nem falazott, össze se vesztetek, elmondta neked. A leírásod alapján tudsz rá hatni és van magához való esze, erre kellene ráerősíteni. 13 évesen a legnagyobb probléma, hogy nincs még kifejlődve a lányoknak az a belső tartásuk és önbizalmuk, hogy kiálljanak magukért és ne hagyják, hogy mások irányítsák vagy befolyásolják őket. Mert most őszintén. Nem az a baj, hogy ha a lányod felfedezi a szexualitást és örömét leli benne. Ha ő erre érett és készen áll, miért lenne gond? Az a gond, hogy ha nem érett rá, ha nyomás miatt csinálja, ha olyat is megtesz, amit nem szeretne, ha felelőtlenül védekezik, ha lelki függőségbe kerül a barátja miatt. Ha erről beszélgetsz vele, megpróbálod megérteni, felmérni, hogy ő hogyan viszonyul ehhez, az sokat segíthet a kármentésben. Az anyja vagy, úgyhogy emellett minden jogod megvan rá (és szerintem hasznos is), ha érzékelteted, hogy ezt te személyes véleményed szerint nem támogatod, és "hatalmadnál fogva" szabályokat is hozol (pl. suliidőben nincs ottalvás, ezentúl max nálatok alhatnak együtt, stb.), de emellett próbálj az anyja maradni abban is, hogy mint tapasztalt felnőtt átadj a lányodnak olyan kapaszokodókat, amikhez akkor is hozzányúlhat, amikor nem úgy cselekszik, amivel te egyetértesz. (pl. hogyan lehet és kell védekezni, hogyan mondjon nemet, mi az, amit elvárhat tőle a párja, mi az, amit nem, hogyan kellene éreznie magát egy kapcsolatban stb.) Nem valószínű, hogy az esküvőjükön fogod majd mesélni ennek a sokknak a történetét, de azért ha rendesen védekeznek és nem hagyja magát kihasználni a lányod, akkor legfeljebb összetörik egyszer a szíve és egy tiniszerelem emléke marad ebből 5-10 év múlva.
(Meg a saját hüledezése 30 év múlva, amikor a 13 éves lányára néz és elképzeli, hogy ő ennyi idősen feküdt le a 18 éves barátjával :))
Kedves utolsó!Szerinted ezek után kitenném ilyennek a lányomat?
Egy naív,ostoba cselekedett mellé még egy per is?
S igazából nem volt 18 a srác mikor megtették. Mióta betöltötte,nem is aludtak együtt.
De ez már nem számít,mert nem oldódik meg vele semmi.
Kedves 25-ös válaszoló!Természetesen az utolsó válaszom nem neked szólt!
Köszönöm kedves és átfogó válaszod!
Az efajta kármentés fogalmazódott meg bennem és ezt látom célrevezetőbbnek!
Ostobaságot csináltam,de nem szándékoztam ezzel rosszat tenni a lányomnak,de sikerült. Beszéltem vele,elmondott mindent és bár bocsànatot kért és sajnálja,hogy ilyet tett,pedig tisztában volt vele,hogy mit kértem tőle,de már nem tudja meg nem történté tenni.
A fiú sem menekül előlem és ő is elmondja az anyjának,hogy mi történt.
A probléma ott kezdődik, ahogy valaki írta, hogy te normálisnak és elfogadhatónak tartod, hogy a 12 éves lányodnak 17 éves pasija van, és még támogatod is a kapcsolatot, meg engeded őket együtt aludni.
Innentől kezdve nincs miről beszélni. Bár én nem is tudom elhinni, hogy ez nem kamu, és hogy egy szülő ezt rendben találja.
Egy 13 éves abszolút nem érett még a szexhez, elég nagy baj, az ilyen hozzá állás hogy" ha érett rá es örömét leli benne csinálja".. persze igyon is cigizzen is, sőt feküdjön csak le fűvel fával... azért mert korábban menstruált és van melle attól még csak max fizikailag érettebb, de szellemileg és mentálisan még egy
általanos iskolás kislány..
Te? Semmit.
Ha már rég fel van világosítva, hogy hogy lehet teherbe esni, s tudja, mire kell figyeljen, akkor más dolgod nincs.
Esetleg néha lehetsz jófej, bejelentve elmehetsz otthonról, hogy ne a bokorban kelljen dugnia a lányodnak.
Nagyon rossz, ha nincs egy normális helyszín. Tudom, én autóban vesztettem el, de még most felnőttként is, ha a párommal a szüleimnél vagyunk egyszerűen lehetetlen bármi is csinálni, mert valaki mindig otthon van.
Amúgy az ilyen kérdéseken mindig mosolygok. Ha egy tini szexelni akar, szexelni is fog. Ha otthon nem lehet, lehet autóban, stadion mögött, híd alatt vagy a bokorban a patak partján. Mindre tudok példát a környezetemből.
Azt meg hogy "x évesen még korai, akkor még ne" pont addig vettem komolyan, amíg anyám le nem ordított s nem kezdett el kiabálni velem, amiért volt merszem szexelni 19 évesen. Addig volt hihető, az után mar nem.
Sose a kor volt a lényeg, csak kell egy alibi, amin ki lehet akadni, mikor a szülő nem képes feldolgozni, hogy a gyereke lassan felnő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!