Elvárhatnám, hogy 16 évesen valamivel gondosabb legyen?
A leszáradt dolgokat nem pakolja el az asztalról, mire hazaérek, csak másnap tenné, amikor nekiáll mosogatni. Én viszont ennék, csinálnám a dolgokat, és utálom, hogy kerülgetnem kell ezeket vagy nekem elpakolnom, miközben neki bőven belefér az idejébe, úgysem megy sehova iskola után. Teregetésnél majdnem lebonztja a szárító egyik szárnyával az asztalon lévő cserepes növényt, én meg ha szólok, hogy figyeljen már jobban, oda se fordul felém, csak legyint, hogy nem lesz annak semmi baja. Kutyájának a sétáltatása után, amikor letisztítja, mikor rakja fel a nyakörvet a fogasra, ezredik rászólásra sem képes úgy csinálni, hogy az ne koppanjon az ajtónak. Csak egy minimális odafigyelést várok el. A papucsát össze-vissza rakja az egyébként is kicsi lakásunkban, egyik pár itt, másik ott. A törülközőt az istenért sem a zuhanykabinra rakja száradni, hanem a fogasra, miközben milliószor elismételtem már neki, hogy ne rakja oda, mert az a nyamvadt ajtó beszívja a vizet és utóbb csérlni kell. Teregetésnél nem képes szépen kitenni a zoknikat és fehérnemüket, szinte odahányja. Elvileg felsöpör napi 2x is, én mégsem látom, amikor késő délután megjövök. Kértem tőle, ha elfogy a kenyér vagy a tej, szóljon nekem, hazafelé beugrok, de általában nem szól, mert elfelejtette. Mindig elfelejti.
Mielőtt támadnátok, nem, nem nézem cselédnek. Én főzök, neki meg beleférnek ezek a dolgok az idejébe, nem is sok idő megcsinálnia.
Hiába próbálod magyarázni. OK, nem vagy szar szülő. Rabszolgahajcsár vagy.
X évente ajtót cserélni? Ha normális az ajtó, akkor semmilyen vizet nem szív fel és ne fog tönkremenni. 19 éve lakunk a házunkban, és már előtte is az az ajtó volt a fürdőszobában. Az ajtón vannak a törölközők. Eszébe nincs semmilyen vizet beszívni és kutyabaja. De te csak kötözködsz a gyerekkel. Ez még az ajtónak koppanó nyakörvből is egyértelmű. Az a típus vagy, aki az élőfába is beleköt.
Nem bírod a zajokat? Hogyan közlekedsz? Hol dolgozol? Egy hangszigetelt szobában, egymagadban? Mert ha nem, akkor vegytiszta csesztetés, amit csinálsz. A gyerek helyében én már most befejezném azt, amit eddig csináltam, a fejed tetejére is állhatnál. Hányok tőled...
Megjegyzem: nem tini vagyok, hanem egy 56 éves családanya, aki felnevelt 3 gyereket, sokszor baromi nehéz körülmények között. Tény, hogy nem nyaltam ki a seggüket is, viszont cserébe nem is nézem őket ingyencselédnek. Fura módon normális emberek lettek és normális a viszonyunk is.
A tiétek nagyon nem normális, méghozzá a te hibádból.
Téged sem szeretett anyád, mi? Látszik. Gőzöd sincs, hogyan kell szeretetben felnevelni egy gyereket. Szültél egy cselédet. Undorító, amit itt leművelsz.
Az a baromi szomorú, hogy egy pillanatig nem gondolkozol el magadon, ez tuti. Mindenki más a hülye, de te hibátlan vagy.
"Azokat sem fogja szeretni, de ha kell, akkor kell."
Éppen ez a lényeg. A te hülyeségeidnek semmi értelme. Csak azért tartod ilyen nagyra ezeket a kicsiségeket, mert a te kis álomvilágodban úgy kell legyenek, hanem összedől. Amúgy pont úgy megy tovább az álet, ha valaki másképp csinálja.
Én se csinálnák olyat, amit nem kell, s látszik rajta, hogy nem kell, csak azért, mert valaki azt mondta hogy kell.
Ha neked ÚGY KELL, csináld úgy meg. Más boldogan él nélküle.
25. Vagyok
Nem azt mondom, hogy nem kell segítenie egy ekkora gyereknek, de a tied messze túltesz mindenkin és mégis elégedetlen vagy..
“Fikázod”, ahohy elvègzi.
Neked ez is kevés, pedig ennyi màr nem vàrható el tőle.
Te azt értsd meg, hogy neki is van elképzelése együtt éltek, nem kell minden hákliddal törődnie,főleg, ha te sem törődsz az övéivel.
Nem azért írja mindenki, hogy ingyencselédnek tartod, mert szerintük nem kell itthon semmit csinálni..de te konkrétan azt vàrod el tőle, amit egy felnőttől.
Kicsit fordîtva ülsz a lovon.
Neked sem kell ingyen caelédnek lenned.. de mondjuk te vállatad a gyerekedet, arról nem tehet, hogy nincs képben az apja, vagy neked nincs másik pàrod és emiatt feusztrált vagy.
Jaj egyébként szomorú, de való igaz, de egy férj sem képes sokszor.l arra mind,amit a gyerekedtől elvárnàl.
Tisztelet a kivételnek ( az enyèmnek is💕)
Mellette azt kell megértened, hogy a hozzáállàsoddal elmarod magad mellöl..
( aztán csinálhatsz mindent magadnak)
3 oldalon keresztül egyöntetűen azt mlndjuk, hogy nibcs igazad, ez nem vàrható el tőle, így is baromi sokat megtesz, akkor csak egy icipocit nézz magadba.
Ne hragudj azokra, akik támadnak, de a stílusod picit bicskanyitogató..
Mindenki szeretnè a védeni a TE gyermekedet.
Aggódunk érte, mert neki ez otthon hatalmas nyomás, amit rà helyezel.
Mentálisan neked sincs rendben minden, rettentő aok frusztràciód van, ha ennyi baromsàggal képes vagy a màsikat csesztetni☹️
Nem véletlenül nem jàr el sehova egyébként.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!