Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Elvárhatnám, hogy 16 évesen...

Elvárhatnám, hogy 16 évesen valamivel gondosabb legyen?

Figyelt kérdés

A leszáradt dolgokat nem pakolja el az asztalról, mire hazaérek, csak másnap tenné, amikor nekiáll mosogatni. Én viszont ennék, csinálnám a dolgokat, és utálom, hogy kerülgetnem kell ezeket vagy nekem elpakolnom, miközben neki bőven belefér az idejébe, úgysem megy sehova iskola után. Teregetésnél majdnem lebonztja a szárító egyik szárnyával az asztalon lévő cserepes növényt, én meg ha szólok, hogy figyeljen már jobban, oda se fordul felém, csak legyint, hogy nem lesz annak semmi baja. Kutyájának a sétáltatása után, amikor letisztítja, mikor rakja fel a nyakörvet a fogasra, ezredik rászólásra sem képes úgy csinálni, hogy az ne koppanjon az ajtónak. Csak egy minimális odafigyelést várok el. A papucsát össze-vissza rakja az egyébként is kicsi lakásunkban, egyik pár itt, másik ott. A törülközőt az istenért sem a zuhanykabinra rakja száradni, hanem a fogasra, miközben milliószor elismételtem már neki, hogy ne rakja oda, mert az a nyamvadt ajtó beszívja a vizet és utóbb csérlni kell. Teregetésnél nem képes szépen kitenni a zoknikat és fehérnemüket, szinte odahányja. Elvileg felsöpör napi 2x is, én mégsem látom, amikor késő délután megjövök. Kértem tőle, ha elfogy a kenyér vagy a tej, szóljon nekem, hazafelé beugrok, de általában nem szól, mert elfelejtette. Mindig elfelejti.

Mielőtt támadnátok, nem, nem nézem cselédnek. Én főzök, neki meg beleférnek ezek a dolgok az idejébe, nem is sok idő megcsinálnia.

2023. ápr. 28. 14:26
1 2 3 4
 11/31 anonim válasza:
91%

Úristen,de utálnám ha ilyen szinten belèm kötnènek minden szarèrt....minden csak ugy jó ahogy te azt elkèpzeled?

Mintha egy robot lenne szegèny gyerek,akit a saját hülyesègeidhez akarsz programozni...🤣

2023. ápr. 28. 15:40
 12/31 anonim ***** válasza:
89%
Anyósom ilyen körülményes mint a kérdező. Négy havonta járunk hozzá, férjem van ilyenkor jobban kiborulva. Én pedig hálát adok az égnek hogy anyám max a szétszórt tankönyveimért szólt.
2023. ápr. 28. 16:36
 13/31 anonim ***** válasza:
91%

Jesszusom. Nem teszed arrébb mert nem a tiéd? Na, már itt nagy problémák vannak...

Milyen ajtótok van ami szívja a vizet? Általában a faajtókat lefestik, vízálló festékkel, ha az hiáyzik a fürdő ajtó neked a párától előbb megcsavarodik, mint a nedves törölközőtől... Vegyél rá egy darab fóliát, pl átlátszó viszos vászont és ragaszd a törülköző alá... Voalá, nem fog vizes lenni az ajtó.

Nem pakolja el rögtön a száraz edényeket? Skandalum! Más ennyi évesen el se mosogat...

Itt nem csak a gyerekkel vannak problémák, öröm lesz neki elköltözni...

2023. ápr. 28. 18:11
 14/31 anonim ***** válasza:
88%

Ha nem dicséred csak ba@sztatod, hogy nem jó, akkor lassan semmit nem csinál majd.

Volt hogy én is örültem, hogy megcsináltam a takarítást, erre kb le sem szarták, többször nem is álltam neki magamtól.

A 25 éves fiam 25 év alatt összesen nem csinált ennyit mint a tied szokott.

2023. ápr. 28. 19:52
 15/31 anonim ***** válasza:
97%

Kérdező

Veled szörnyen nehéz lehet együtt èlni..

A legtöbb16 éves ennyit nem tesz meg, mint a tied.

A 30 éves öcsémnek a fele is nehezére esik..

Sőt 36 èves 4 gyerekes anyakènt sem tenném a nedves kabinra száradni a tőrölközőt.

Az elmosogatott cuccot is másnap pakolom el..

A kenyér neked fontos… amikor a péksèg előtt vagy felhívod.. ennyi

2023. ápr. 28. 20:49
 16/31 anonim ***** válasza:
83%

Hiába akarod elhitetni magaddal, hogy nem nézed cselédnek. Sajnos nagyon is annak tartod szerencsétlent.

Nézzük csak pro és kontra:

- te dolgozol és főzöl; esetleg néha veszel tejet-kenyeret, feltéve, hogy a gyerek szól, hogy kell, mert magadtól nem tudod - ez úgy 2 és fél dolog

- a gyerek: iskolába jár; otthon tanul; felsöpör; elmosogat; kutyát sétáltat; növényt nevel; mos; tereget; + pakoljon is el, mert ha nem teszi, vagy netán máshogy, mint ahogy őnagyságodnak megfelel, akkor egyből kitör a III. VH, elismerés, dícséret meg nulla.

Te tényleg nem látod, hogy milyen szar szülő vagy? (igazából az nem derült ki, hogy anya vagy apa, de mindegy is - a lényegen nem változtat).

Nagyon remélem, hogy amint teheti, lelép és soha feléd sem néz. Na, akkor leszel nagy kakiban, mert eltűnik az ingyencseléd, csinálhatsz mindent magad.

Mellesleg milyen ajtó szívja magába a vizet? Valami putriban éltek, ahol az papírból van az ajtó is? Ha ilyen szar, akkor cseréld ki normálisra és megszűnik a gond.

2023. ápr. 28. 20:51
 17/31 A kérdező kommentje:
13 éves koráig kb a seggét kinyaltam a gyereknek. Én mosogattam, én főztem, én vásároltam be, én adtam fel a csekkeket, én porszívóztam, én mostam és teregettem. Ő legfeljebb ritkán felporszívózott. Aztán költöztünk ide. Nem nézem ingyen cselédnek. Elég idős, hogy besegítsen. Az, hogy néhány dologért elugrik a boltba, nem nagybevásárlás. Heti egyszer megyünk mindketten. De ha előbb elfogy a felvágott, netán a kenyerem, vagy más, öt percre van a bolt, elmegy. Kicsi a lakás, pár perc alatt fel lehet söpörni. Mosogatás legfeljebb 15 perc. Továbbra is én főzök. Növényt nevelni nem nagy kunszt, csak meglocsolja heti egyszer, és eddigiek vagy elrohadtak a túl sok víztől vagy elszáradtak, mert nem locsolta. Nem ő mos, a mosógép elintézi, csak el kell indítania, kiteregetni néhány percet vesz igénybe. Mivel sehova nem jár el, így sok a szabadideje, de ha el járna sokfelé, ezek akkor is beleférhetnek az idejébe, én is segédkeztem otthon, semmi bajom nem lett, pedig sokfelé jártam, nem otthon poshadtam. Nem, nem vagyok sz-r szülő. Vannak elvárásaim. Neki az iskoláig pár perc séta, ilyen közel van, nem kell ingáznia. Én korán kelek, ingázok befelé, ingázok hazafelé, késődélután fáradtan hazaesek, fájnak a lábaim, míg ő sokkal korábban végez, nem ingázik és nem dolgozik. Igenis férjen bele az a napi 30 perc, mert én egyedül vagyok, mert nincs felnőtt segítségem. Hogy máshol hogy megy, nem érdekel. Nekem nincs, aki segít, nincs párom, nincs másik kereső, és nem fogok mindent mindig én csinálni. Ha egyedül lennék, meglennék, fele ennyi munka nem lenne. Azért kell főzni, és annyit mosogatni, mert nem eszik meg bármit. Amikor fizettem a rendelt ételért, a fele a kukába ment és lement venni valami olcsó pékárút, mert nem volt az ízlésére. Így kénytelen vagyok főzni, így pedig ő mosogatni. Az ajtóval pedig nem egy nap alatt lesz probléma. Évek, de miért x évente ajtót cseréltetnem azért, mert a lányom nem képes az ellenkező irányba felrakni azt a rohadt törülközőt.
2023. ápr. 28. 21:20
 18/31 anonim ***** válasza:
83%

,,13 éves koráig a seggét kinyaltam" ,,Én mosogattam, én főztem, én vásároltam be, én adtam fel a csekkeket, én porszívóztam, én mostam és teregettem."

Ne röhögtess, EZ A DOLGOD, mert TE vállaltad! 7 évesen csekket kellett volna feladnia a postán, 2 évesen meg bevásárolni? Nem ő kérte, hogy megszülessen. Remélem írod azt is, hogy mennyi pénzt költöttél rá a 18 év alatt, és behajtod rajta, amikor kirepül a szülői házból :D A saját nyomorodat miért a gyerekeden vezeted le?

,,Igenis férjen bele az a napi 30 perc, mert én egyedül vagyok, mert nincs felnőtt segítségem."

Hát szánalmas ezt így olvasni, tényleg. Nem látod, mennyit segít neked ez a gyerek? Miért piszkálod?

2023. ápr. 28. 21:34
 19/31 A kérdező kommentje:
Úgy értettem, ha a gyerek apja képben lenne, és együtt lennék, akkor eloszlanának ezek a feladatok. Így viszont én keresek pénzt, egy fizuból vagyunk, kevés az időm, fáradt vagyok, neki pedig bőven van ideje, és mivel más nincs, segítsen nekem és vegye ki a részét. Most az, hogy valamit nem csinál rendesen, olyankor igenis szólok neki. Egyszere kell rendesen megcsinálni, aznapra letudva. Ha egyszer rendesen felsöpörne, nem kellene még egyszer. A növényét meg nem fogom máshova átrakni, mert ő döntött úgy, hogy oda teszi. Viszont nem akarok földet az asztalon vagy a földön kiborulva, és miért kéne bármit is takarítani, ha egyszerűen oda lehet figyelni.
2023. ápr. 28. 21:42
 20/31 anonim ***** válasza:
96%

"13 éves koráig kb a seggét kinyaltam a gyereknek. Én mosogattam, én főztem, én vásároltam be, én adtam fel a csekkeket, én porszívóztam, én mostam és teregettem."

Már nem azért, de ha ezeket nem csináltad volna, akár börtönbe is kerülhettél volna kiskorú veszélyeztetésért. Ne próbáld már úgy bemutatni a kötelességeidet, mintha azokat szívességből csináltad volna.

2023. ápr. 28. 21:46
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!