Ha egy gyerek "jól lett nevelve", és 19-20 éves korában mégis lop, csal, hazudik, az a szülők hibája, vagy csak belevitték?
Olvastam itt az oldalon egy anyasággal kapcsolatos kérdés alatt egy választ, hogy az anyuka panaszkodott, hogy a fia borzalmasan viselkedik kamaszkorban, azaz minden ügyben benne van.
Azt hozzátette, hogy nevelve lett, és fogalma sincs miért lett ilyen.
Ez mitől függ?
Az, hogy egy gyerekből mi lesz 2 dolgon múlik, az örökölt személyiségen és a nevelésen. Sokat kutatták, hogy ebből melyik a domináns, de a végeredmény az lett, hogy 50-50 %.
Persze a közvéleményben nagyon tartja magát az a hiedelem, hogy minden a nevelésen múlik, de ez sajnos nem igaz.
Velem például egyáltalán nem foglalkoztak a szüleim, elváltak, mindegyiknek új családja lett, én meg csak ott kallódtam a 2 család közt mint egy felesleges plusz. Anyám saját szavai szerint.
Ennek ellenére nem lettem se drogos, se alkoholista, dolgozom, családom van. Igyekszem nem elkövetni ugyanazokat a hibákat, mint anyám, de hogy jól nevelem-e a gyerekeimet, abban én magam sem vagyok biztos. Majd az idő megmondja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!