Ha egy gyerek "jól lett nevelve", és 19-20 éves korában mégis lop, csal, hazudik, az a szülők hibája, vagy csak belevitték?
Olvastam itt az oldalon egy anyasággal kapcsolatos kérdés alatt egy választ, hogy az anyuka panaszkodott, hogy a fia borzalmasan viselkedik kamaszkorban, azaz minden ügyben benne van.
Azt hozzátette, hogy nevelve lett, és fogalma sincs miért lett ilyen.
Ez mitől függ?
Személyiség függő. Elsülhet mindkét irányba. Én ismerek bántalmazó közegből 2 féle embert. Az egyikből bűnöző lett, a másikból meg diplomás, jó állással rendelkező.
Egyik ismerősöm sem lett nevelve.
Belevitték - hát, ha ilyen hülye, hogy belevihető, nem sajnálom :D
Igen, engem is úgy neveltek, hogy nem, oké, de hogyha ÉN nem tudok nemet mondani az engem megkínálóknak ott már nem apám a hibás, hanem én vagyok a gyenge szr.
"Jaja, mert a gyereknek nincs saját egyenisege, ugye, pláne 19 évesen. A logikatok szerint minden tolvaj anyja es/vagy apja is tolvaj volt"
Mondjuk, senki nem ezt mondta, hol olvastad?
Azt mondtam, nem releváns, mit mond egy szülő a saját neveléséről, mert azt úgyis mindenki jónak tartja, akármilyen volt. Az én fizikailag-lelkileg bántalmazó, kontrollmániás idegbeteg, mérgező rosszindulatú anyám is ezt érzi, hogy ő mindent megtett, jó anya volt, és nem érti, miért nem tartom vele a kapcsolatot.
Jó, én mondjuk nem tévedtem rossz útra, normális életem van, de ettől még borzasztó nevelésben volt részem, csak a szülők szerint volt jó :D
"Azt mondtam, nem releváns, mit mond egy szülő a saját neveléséről, mert azt úgyis mindenki jónak tartja, akármilyen volt"
Erre volt a válaszom, amit láthatóan nem sikerült ertelmezni. Mindegy, hogy nevel q szülő, mert van egy alap személyisége minden gyereknek, amit nem lehet megvaltoztatni. Ha nem így lenne, te is "fizikailag-lelkileg bántalmazó, kontrollmániás idegbeteg, mérgező rosszindulatú" ember lennél.
#17, dédmamám, azaz nagymamám anyja pontosan ugyanilyen volt.
Mikor mamámék gyerekek voltak, (mert 3-an vannak testvérek) dédimamám folyamatosan hátbavagdosta őket, és a lábaik és kékek-zöldek voltak.
Pedig mamám nagyon jó gyerek volt, csak hát ő meg akarta mutatni, hogy menő anyuka, aki tud verekedni is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!