Mit lehet tenni egy ilyen gyerekkel?
Hááát, jóó sok suttyó válasz született...
Pont olyan érzelemmenetes, mint a főszereplő!
Pontosan!
(A válaszadók többsége érzelmileg: szélsőséges kamasz.)
Szia Kérdező!
Azt szeretném kérdezni, hogy az összeveszés után (vagy közben), szóval végül sikerült megtudnod a lányodtól, hogy pontosan miért is csinálta..?
Hogy mit élt át aközben, miköznen hallgatta a szóban forgó történetet..?
Ha jól értettem, a barátnőd pontosan megfogalmazta:
"Időre van szüksége.."
Egyébként, neki bitos, hogy sokat tudana segíteni ebben a krízisben egy jó, neki való(!) pszichológus...
Ebben a törtenetben szerintem ő a "főszereplő", (hogy így mondjam), szegény.
Egy 16 éves még nem felnőtt!
Nem is kell annak lennie, most még nem az a dolga, az lenne a baj, ha átugraná a fejlődésnek ezt a fontos szakaszát!
Majd csak lesz felnőtt, és a ti lényotok a legjobb úton halad a felelős fenőttség felé!
Szerintem pontosan átérezte a tragédiát, csak nem tudott vele mut kezdeni!
A maga faragatlan módján "megvédte" a az ő Karácsonyát.
Hiszen ő nem szakképzett lelkisegély-szolgálatos.
Én remélem, hogy már benned is elcsitultak annyira a hullámok, hogy sikerült bocsánatot kérni a lányodtól amiatt, hogy Karácsonykor összevesztél vele...
Hiszen a Karácsony nemcsak a barátnőd számára kiemelt fontosságú!
Szerintem az lett volna az igazi, hogyha sikerült volna eléggé lazának és igazságosnak maradnod, és nem kényszeríted (hagyod sodródni) saját magadat egy ilyen
"vagy-a-lányom-vagy-a-barátnőm"
kényszerválasztásba...
De hát sajnos néha egyikőnk sem tud ennyire bölcs és felülemelkedett lenni!!
(Főleg ilyen kiélezett helyzetben.)
És még valami:
A kamasz szókimondás nagyon pontosan kijelölte a célt a barátnőd számára (csakhátugyebár nem túl intelligensen, csöppet sem felnőttesen).
Ezen az úton kellene a barátnődet segíteni és végigvezetni valakinek, aki ért hozzá.
Egyébként szerintem a kérdés valójában így hangik:
"Mit lehet tenni egy ilyen VISELKEDÉS-sel?"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!