Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit lehet tenni egy ilyen...

Mit lehet tenni egy ilyen gyerekkel?

Figyelt kérdés
16 éves kamaszlányomról van szó, aki egyébként is nehéz természetű, de amit néhány napja művelt, az kiverte a biztosítékot. Egy régi barátnőm jött át hozzánk, miután meghalt az 5 éves kislánya agydaganatban néhány hónapja és válófélben van a férjétől, beszélgettünk, nyilván karácsonykor még jobban előtör a fájdalom, elsírta magát, amit a lányom is látott és teljesen ledöbbentett, amit tanúsított. Azt mondta a bártnőmnek, hogy nem érti mit kell egy gyereken ennyit lelkizni, majd szül másikat és egyébként sem az ő házában kell ezt megbeszélni... Na teljesen elszégyeltem magam, barátnőm haza is ment, azóta sem beszéltünk. Lányom azóta azt momdogattja, hogy igenis neki volt igaza, mert ez nem tragédia... Értem, hogy neki kamaszként más a probléma, de hogy ennyire érzéketlen és lelketlen legyen, azt nem tűrhetem...

2023. jan. 2. 12:43
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 anonim ***** válasza:
78%

A szemtelenkedés, feleselés még rendben van. Viszont amit mondott, az arról árulkodik, hogy nincsenek érzelmei. Más elsírja magát -még akár ismeretlenül is-, ő pedig ilyet mond. Az meg hogy undorítóan bunkó is, csak hab a tortán, de ez már másodlagos.

Írtad, hogy vannak barátai, közösségbe jár, tehát gondolom hogy külső szemmel minden rendben van vele. Ez tipikusan egy pszichopata jellemvonás.

2023. jan. 2. 17:21
 32/61 anonim ***** válasza:
85%
Bocs, de nem lehet, hogy drogozik? Pedagógus vagyok, volt egy továbbképzésünk a drog használattal kapcsolatban, sajnos még az enyhe drogoknak is lehet olyan mellékhatása rendszeres használat esetén, hogy az illető érzelmileg eltompul, érzéketlenné válik. Ez nem mentesíti persze a lányt, de tényleg utána kellene járni, mi okozta ezt a reakciót, mert ez nem normális. Ha pszichopata lenne, annak kisebb korában is lettek volna komolyabb tünetei, ha ez a viselkedés újonnan jelentkezett, akkor valami kiváltotta, pl szerhasználat, rossz társaság, bántalmazás, stb. A pszichológus jó ötlet, illetve a barátnőddel próbáld rendezni a kapcsolatot.
2023. jan. 2. 18:56
 33/61 anonim ***** válasza:
70%

Első válaszoló vagyok

A 32-est szeretném megerősíteni, aki írta, hogy pedagógus:

Nekem is az ugrott be elsőnek, hogy egy aljas, drogos, pszichopata a lányod..... csak én hülye, nem akartam a lelkedbe gázolni a történteknél is jobban, de nyilvánvaló, hogy nagyon nagy baj van vele mentálisan, és az még ráadás lenne, ha kiderülne, hogy a vérképe szerint sem tiszta...

Én sürgősen elvinném pszichiáterhez, és egy teljeskörű labort, drogtesztet sem ártana esetleg kezdeményezni...

Nekem is kisgyermekem van egyébként, bele sem akarok gondolni, hogyha baja lenne, mi lenne, de.... nagyon is örülj, hogy a barátnőd nem zúzta be a hülye gyerek pofáját egy ilyen érzéketlen, szociopata kijelentés után... óriási szerencséd/ szerencsétek van, hogy nem egy temperamentumosabb hölgy a szegény barátnő....

2023. jan. 2. 20:41
 34/61 anonim ***** válasza:
28%

Indiában amúgy teljesen általános az a hozzáállás hogy "nem baj, csinálunk majd más gyereket". Ez a túllelkizés ilyen Európai sajjátosság.

Amúgy én se szívesen hallgatnám otthon Karácsonykor más picsogását...

2023. jan. 2. 21:14
 35/61 anonim ***** válasza:
68%
34. Te ugyanolyan pszichopata vagy mint a kérdező lánya. Kár volt megszületned, mindenki jobban járt volna, legfőképpen anyád.
2023. jan. 2. 22:09
 36/61 anonim ***** válasza:
77%

aztabüdöskvaeget...

nem is csodálom, hogy nem akar veled beszélni a barátnőd, ha ő annyit látott, hogy te azt reagáltad, hogy felküldted a szobájába... minimum egy büdösnagy pofon kijárt volna két ordítás között, mert ez az a szituáció, amiért nem érdekel, hogy anyám, a férjem a gyerekem vagy egy vadidegen, ha ilyet mondanak egy gyerekét elvesztett embernek, biztos, hogy felképelem. atyaúristen...

remélem azóta megbüntetted... se haverok se buli se pénz se net. aztán lehet gondolkozni.

2023. jan. 2. 22:39
 37/61 anonim ***** válasza:
55%

Az olvasottak után nem hittem az elmémnek. Újra, újra és újra nekiveselkedve olvastam el az Anyuka kérdését.

Egyszerűen nem bírom felfogni, hogy bír egy 16 esztendős törékeny lánynak ilyen megfordulni a fejében. És még ki is mondja. :(

Én 16(!) éves Fiú/Férfi vagyok. Egyszerűen ha az én gyermekemmel lenne valami a jövőben NE ADJA ISTEN, én szerintem utánna mennék. Nem szégyenlem, sírtam ahogy elolvastam és a barátnő anyuka helyébe képzeltem magamat. Nem csoda, hogy lelépett.

Egyszerűen nem fogom fel, hogy 16 évesen ez a reakció: "csinal másikat" .

Szégyelheti magát, a Jó ISTEN még megveri ezért!

Szegyslheted magad te is és Te sem vagy jobb nála 1% sem ha nem viszed el orvoshoz.

Az ilyen ember beteg, ostoba...

16/F

2023. jan. 3. 02:47
 38/61 anonim ***** válasza:
11%
Az,hogy 16 éves és lány, mèg jelenti azt, hogy törékeny a személyisége. Mert ezek alapján nem az.
2023. jan. 4. 17:30
 39/61 anonim ***** válasza:
71%
Mennyi diagnoszta van itt! Egy szakember sem tudja ilyen egyszerűen megfejteni ezt, teszem hozzá az empátia hiány nem csak a pszichopatáknál van jelen. Egyébként pedig mindenki nélkülözhető, én is, van akiktől kevesebb lesz a világ de őket is lehet nélkülözni, lehet fáj, de ez a valóség.
2023. jan. 6. 01:10
 40/61 anonim ***** válasza:
30%
#39-nek a diagnosztikás részben igaza van. Amíg nincs háztartásod, saját gyereked, addig felnőttként se tudod átérezni.
2023. jan. 6. 17:35
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!