Ha kamasz gyerekeid be akarod vonni a háztartási munkába, akkor az azért van, mert lusta vagy megcsinálni és csicskáztatni akarod őket?
Most arra válaszolj légyszi, hogy miért nem válsz el???
Ne azt kezdd sorolni, hogy ő miképp rúg beléd, és beszéli tele a fejed baromságokkal, hanem erre az egyre válszolj!
Miért vagy egy ilyen emberrel?
Az enyémek ugyan még kicsik (6 éves fiú, 2 éves lány), de a fiamnak már most is vannak kisebb feladatai. Elpakolni maga után, ruhát a szennyesbe dobni, a szobájában port törölni, ha morzsázott az asztalon kívül valahova, akkor morzsaporszívóval összeszedni, ilyesmi. Ezen kívül teljesen magától, kérés nélkül jön mindig bepakolni és elindítani a mosó-és a mosogatógépet, ruhát hajtogatni és zoknit párosítani, ha lejárt a szárítógép (most baromi büszke rá, hogy össze tudja szépen hajtani a pólókat meg mindent), autót mosni az apjával. Pedig ő fiú, nem is tudom, ehhez mit szólna a férjed.
A házimunkát ketten végezzük a férjemmel. Vannak olyan dolgok, amiket inkább én csinálok (felmosás pl), van amit inkább ő szeret (porszívózás pl), minden mást meg éppen mikor melyikünk. A gyerekekkel is ketten foglalkozunk. Senkinek nem vagyok a csicskája, különösen nem a hozzám hasonlóan 100%-ban felnőtt ember férjemnek. Csatlakozom azokhoz, akik azt mondják, hogy hagyd ott ezt a semmirekellő gyökeret. Ha már ennyire nagyra van azzal, hogy jobban keres nálad, akkor miért nem vesz egy mosogatógépet, szárítógépet meg akár egy robotporszívót? Várj, tudom miért, mert pont lesz.rja, hogy NEKED mennyi időd meg energiád megy el a házimunkával. Okádék egy ember lehet.
Kérdező, te most csak panaszkodni akarsz vagy tanácsot kérsz?
Ha az előbbi, akkor nem érdemes neked írni. Ha az utóbbi, akkor olvasd el újra a válaszokat és próbáld meg alkalmazni a leírtakat. Ha van olyan rokon (valaki szülője, testvér stb) vagy barát, aki nem úgy gondolkodik, mint a férjed, akkor beszéljen vele ő is, tegye helyre. Ha pedig semmi nem segít, akkor én a helyedben nem terveznék vele a továbbiakban.
Kérdező, ha nem troll vagy, akkor mégis mi a bánatnak vagy egy ilyen pasival? Vagy te szereted a cseléd-sorsot?
A kérdésre: a gyereket azért vonom be a házimunkába, amiért a férjemet is. Nem hotelben vannak és én nem az ő személyzetük vagyok. Itt élnek, közös a házimunka is. Pont.
"Azért nem vesz mosogatógépet, szárítógépet meg akár egy robotporszívót, mert szerinte lusta vagyok és ezek a gépeket is csak ezért szeretném és ő nem partner abba,hogy erősítsen engem benne, hogy lustulhatok."
Ez egy elmondhatatlanul sz.r hozzáállás. Bár a férjeddel ennél jóval nagyobb gondok is vannak (már bocs), de akkor is.
Ezek a gépek azért vannak, hogy megkönnyítsék az életet. Mégis ki az, aki ha választhat, hogy napi 3 vagy napi 1 órát tölt házimunkával, akkor a 3-at választja? Ennyi erővel a férjed járjon gyalog dolgozni, mert az autó/busz/vonat is luxus, meg okostelefon helyett használjon Nokia 3210-et, mert nem olyan régen még tök jól elvoltunk azzal is.
Ha a háztartás gépesítése egyenlő a lustasággal, akkor én büszkén vállalom, hogy qrva lusta vagyok. A férjemmel együtt. (#34)
Ha 4 ember lakik egy háztartásban, akkor a házimunka a 4 ember dolga. Akinek van keze-lába, az meg tudja csinálni, sehol nincs leírva, hogy ez a nő dolga.
Munkamegosztás van. Ha a férfi este 10-kor ér haza a munkából, akkor nyilván nem várja el senki tőle, hogy utána még kitakarítson, ez ugyanúgy a nőtől sem várható el. A kamasz gyereknek is az időbeosztásától függ, hogy mit kéne megcsinálnia.
Alapvetően mi is elrontottuk, mert én nem szoktam őket befogni, amikor tanulni kell, mert szerintem az az első. Csak amikor nincs lecke, akkor meg elég nehéz beépíteni a házirendbe. Amúgy a lányom 15 éves, ő bármit megcsinál, ha megkérem. A fiam 12 éves, autista, ha megkérem, hogy a saját tányérját pakolja el maga után, akkor ordibál órákig. Na, rá inkább ráhagyom, hallgatom is a családtól egész életemben, hogy voltaképp semmi baja, csak én vagyok alkalmatlan szülő.
A te gyerekeid is autisták, vagy a férjed az, hogy így gondolkodnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!