Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ha kamasz gyerekeid be akarod...

Ha kamasz gyerekeid be akarod vonni a háztartási munkába, akkor az azért van, mert lusta vagy megcsinálni és csicskáztatni akarod őket?

Figyelt kérdés
2022. jún. 2. 08:44
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
100%
Na mondjuk én egy ilyen férfitól elválnék. Vagyis hozzá sem mentem volna, nemhogy még szüljek neki.
2022. jún. 2. 10:21
 22/54 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, ha ez nem trollkérdés, akkor a férjed egy tapló.

Létezik olyan, hogy családi munkamegosztás. Vagyis az egy háztartásban élők mindannyian kiveszik a részüket a házimunkából.

Ha te nem dolgozol, akkor vállalhatsz többet, de ez sem azt jelenti, hogy mindig mindent köteles vagy a férjed meg a gyerek hátsója alá tolni és úgy ugrálni, ahogy ők fütyülnek.

Pl. mi az, hogy a férjed csak akkor hajlandó tanulni a gyerekkel, ha nagyon szépen megkéred rá? Ő nem szülő, aki felelős a gyerekért?

A gyerekek pedig tanulják meg rendben tartani a szobájukat. Mi az, hogy neked kell rendet rakni az íróasztalukon, ruháikat kivinni a szennyesbe, elpakolni utánuk?

Azt is tanulják meg, hogy a közös otthonban mindenki kiveszi a részét a munkából. Már csak azért is, hogy ne legyenek olyan 19. században ragadt taplók, mint az apjuk.

Én a helyedben magasról tennék arra, mit gondol a férj, a gyerekeket bevonnám, és őt is. Vagy ha nem hajlandó, akkor pl. nem mosnám ki az ő ruháit, mert nem vitte ki őket a szennyesbe. Nem pakolnám el az ő cuccait. Csinálja meg, nem törik le a keze.

2022. jún. 2. 10:23
 23/54 A kérdező kommentje:
Azt mondja, hogy minden anya ezeket magától tudja, csak én nem tudom felfogni, hogy az anyaság ezzel jár és ha minden csillog, még akkor sem vagyok sehol, mert az a legminimumabb, amit egy anyának tennie kell és én le vagyok maradva, mert nincs jó fizetésem emellé.
2022. jún. 2. 10:28
 24/54 anonim ***** válasza:
100%
Hagyd ott egy hétvégére, ha nyifog utána hogy de nehéz volt, akkor mond hogy "de hát ez a minimum amit szerinted egy nőnek tudnia kell, akkor neked mint férfinak ez semmiXD" ne szolgáló ki,ha még válni akár fizesse a gyerek tartást,mert eddig is lényegében mindent megoldottál nélküle🤷‍♀️
2022. jún. 2. 10:38
 25/54 anonim ***** válasza:
100%

Rosszul gondolja.

A 2 évesem is bevonom a háztartásba, nemhogy a kamaszokat, ne viccelj. Mindenki, aki itt él és képes rá, kiveszi a részét a háztartásból, függetlenül attól, hogy mennyit keres. Ha nála amúgy ez a mérce, akkor a kamasz gyerek, aki nyilvánvalóan nem dolgozik (teljes állásban), és nem keres pénzt (max kis zsebpénzt magának) mégis miért ne vegye ki a részét a háztartási munkákból?

Jó, tudom, nem fogsz elválni tőle és nem fogsz semmilyen drasztikus lépést tenni a férjeddel szemben, de tényleg az lenne a megoldás, mert nem normális, amilyen mintát mutat a gyerekeiteknek.

2022. jún. 2. 10:45
 26/54 A kérdező kommentje:

A gyereknek az a dolga,hogy tanuljon és játszon, csak én akadályozni próbálom őket ebben, mert lusta vagyok magam elvégezni a házimunkát időben és jól.

Volt már, hogy kóházban voltam 5 napot ( mandula műtétek)...hazajöttem, minden úgy volt, ahogyan hagytam. Másnap várta,hogy kezdjek mosogatni, ahogy szoktam és megsértődött, hogy nem megyek strandra. Hétvége után anyukám jött és segített pakolni.

2022. jún. 2. 10:53
 27/54 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, én egy ilyen férjjel nem maradnék együtt.

Nem vagy a szolgája, nem vagy csicska, sem háztartási robot.

Úgy kezel téged, mint egy alárendeltet.

Ne hagyd. Vagy ne éljetek együtt.

2022. jún. 2. 11:09
 28/54 anonim ***** válasza:
100%
Válj el tőle, a pénzt ugyanúgy megkapod tőle mint gyerektartas. A többit eddig is egyedül csináltad, nagy változás nem lesz, ha csak az nem hogy végre nem leszel egy szolga...
2022. jún. 2. 11:21
 29/54 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem ez kamu, vagy egy tipikus áldozat típus vagy. Keress munkát, menj dolgozni, és írd fel a heti feladatokat egy lapra, kinek kit kell csinálnia. Ha nem csinálja, ne csináld meg helyette. Nincs a ruha a szennyeskosárban? Akkor nem lesz kimosva. Nem vásárolt be hazafelé apuka? Akkor nem lesz kaja. Nincs bepakolva a mosatlan a gépbe? Akkor sajnos nincs mibe főzni. Nem tanult délután a gyerek? Akkor rossz jegyet kap, nincs hétvégén bulika meg zsebpénz mekire, mozira. És így tovább. Nem vagy senki cselédje.
2022. jún. 2. 12:05
 30/54 A kérdező kommentje:

Nem érdekli, én őt ne utasítsam és ne parancsolgassak se neki, se a gyerekeknek, úgyse fog helyettem dolgozni, csak mert direkt úgy csinálom, hogy úgy látszon, hogy egyedül nem tudom megcsinálni, mikor minden más anya megtudja. Mikor dolgoztam is ez volt, az nem kifogás arra, hogy miért akarjam, hogy besegítsen nekem.

Nincs mosogatógépünk, így ez kilőve. :) napi minimum egy óra, míg mosogatok

Csak, ha vendég jön, nekem ciki, ha nincs összepakolva. Őt nem zavarja. Úgyis rólam lenne meg a véleményük. :(

2022. jún. 2. 12:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!