Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Jó vége lesz,ha a gyerek...

Jó vége lesz,ha a gyerek ennyi pénzt kap?

Figyelt kérdés

A feleségem jómódú családból származik, és apósom folyamatosan pénzeli a 13éves fiam. Lehet hülyén hangzik, mert ugye általában szerencsés helyzet mikor a nagyszülők segítik a gyereket, de apósom nagyon átesett a ló túloldalára. Apróbb feladatokat bíz rá, hozz egy sört tatának a kocsmából (a kocsmáros ismeri a gyereket és tudja, hogy az öreg küldi) és ezután 5000 forintot ad neki. Segít lemosni az autót 5000, a műhelyben segít valamit 20000, és még sokáig sorolhatnám. A legnagyobb 100ezer volt, mert 2nap alatt kiolvasott egy könyvet. Persze a gyerek így suli után egyből az öreghez szalad, alig van itthon, és délutánonként 10-15ezerrel jön haza. A gyereknek már faltól-falig érő tévéje van, PS, benzinmotoros gokart, krosszmotor meg mindenféle drága hülyeség.

Szerintetek milyen érzés lesz neki a diplomázás után ha az első fizetése alig 200ezer lesz? Jelenleg szinte ennyit keres gyerekként a semmivel, és őszintén meg van győződve róla, hogy az élet végtelenül felhőtlen mert a pénz ilyen könnyen jön.

2022. máj. 28. 01:14
 1/10 anonim ***** válasza:
92%
Le kell állítani az öreget sürgősen
2022. máj. 28. 01:17
 2/10 anonim ***** válasza:
87%
Én támogatom a jutalmazás-feladatért rendszert általában, szerintem elég hasznos hogy tanuljon valamit valamiért. Ez tényleg sok pènz viszont, bár aki megteheti...viszont ha tényleg zavar tudod van olyan lehetőség hogy kommunikálsz a tatával a problémáról. Szivesen
2022. máj. 28. 01:26
 3/10 anonim ***** válasza:
27%
Szerintem feleslegesen aggódsz, amíg az öreg el nem patkol, addig úgysem kell dolgoznia a gyereknek, utána meg megörökli a vagyont. Én annyit tennék, hogy közösen elmennék a gyerekkel valami pénzkezelési tréningre, hogy az örökölt pénzt ne elszórja majd, hanem okosan kezelje. Nemcsak neki, neked is hasznos lesz. Pénzügyekben fejlesszétek magatokat.
2022. máj. 28. 02:00
 4/10 anonim ***** válasza:
95%
3-as A gyerek egy fillért sem fog örökölni, fel sem merül hogy ne kelljen dolgoznia felnőttként, ennyire ostoba ne legyél.
2022. máj. 28. 02:20
 5/10 anonim ***** válasza:
89%

Szólj a nejednek, hogy sürgősen állítsa le az apját.

Amúgy a sztori nem életszerű! Egy sörért gazdagék sem kocsmába mennek, tele van vele a hűtő, és a gyereknek nem fog plusz 5000-et fizetni!

2022. máj. 28. 02:27
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Jaja, lehet, hogy ezek csak szerencsétlen fedősztorik, sima dealer a kölyök, és elvan, meg el is lesz, míg be nem viszik.
2022. máj. 28. 05:47
 7/10 anonim ***** válasza:
94%
Az ilyen kölykök szoktak felcsavarodni a fára miután a seggük alá raktak egy izmosabb autót. Gratulálok
2022. máj. 28. 07:54
 8/10 anonim válasza:
72%
Ne engedd! Semmit nem fog tudni megbecsülni.
2022. máj. 28. 13:33
 9/10 anonim ***** válasza:
92%

Egy boldog gyerekkora van, mindene megvan. Hidd el idővel értékelni fogja ami neki van. Ha normálisan neveled akkor semmi gond nem lesz.

Az meg, hogy diplomásan mennyit keres az rajta fog múlni. Én mindent megkaptam gyerekként de neveltek is. Most friss diplomásan egy év munka után 429 ezer a nettó fizetésem. Minden bónusz nélkül ennyi

2022. máj. 28. 13:37
 10/10 anonim válasza:
100%
Nyissatok egy számlát és tegye oda a papa a pénzt. Ha 18 lesz megkapja
2022. máj. 28. 17:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!