Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ha az új párom nem vesz részt...

Ha az új párom nem vesz részt a gyereknevelésben, akkor valójában csak kihasznál?

Figyelt kérdés

Megesnek olyan alkalmak amikor egyszerűen nem bírok a gyerekkel.(apja külföldön, korán elváltunk, egyedül nevelem, tekintélyem nem sok van)

Pl.ha el akarom venni tőle a netet (eleinte szépen mondom s)mert öltözni kell, a gyerek hisztizni kezd, nekem támad(8 é mi lesz kamaszkorban?)és szinte dulakodás van, ami nem normális.

Amúgy ügyes, okos, ilyen alkalmak csak megesnek.

Párom (nincs gyereke)ilyen alkalmakkor csak kíhúzza magát pl kimegy cigizni(amugy nem cigizik), vagy lemegy a kocsihoz.

(Valószínű mert ő ezt nézni sem bírja, vagy nem akar velünk égni a házban amikor elindulunk- én ezeket gondolom)

Ezért én ugy érzem, hogy elsüllyedhetek előtte, nem normálisaknak nézünk ki, égek mint a Reichstag a párom előtt, gyerekről családról ne is álmodjak vele, mert megbuktam előtte anyaként, sőt, még a gyerekeket is megutálja, ilyen és ehhez hasonló kínzó érzéseket generál bennem. Ha mondom neki ezeket, egy az egyben letagadja.

Olyanokat mond, hogy ő ez alapján nem ítél(el), semmi ilyen nincs benne.

Amiért nem segít a gyereknevelésben, hanem teljesen magamra hagy, mikor látja, mennyit küzdök(néha jatszik a gyerekkel és ennyi)sőt kínosan érzi magát és elvonul, hogy ne is lássa, ami miatt én meg pláne kínosan érzem magam, jól érzem hogy az életemben valójában nem akar részt vállalni hanem lehet csak szexelni van velem, míg nincs jobb?

Tehát az életem nehezebb részeiből(legyen az bármi pl tönkremegy a csap, stb, azaz nem csak a gyerekből)nem vállal részt abszolut.

Minden ilyen felvetésem esetén tagad mindent. Nem ítél el, nem néz le, nem néz sz.ranyának, es szerinte én képzelek csak minden negatívat az egészbe, mert ő szeret nem akar elhagyni stb.

2022. febr. 21. 08:07
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/74 A kérdező kommentje:

A páromtol elvárom hogy ne pártolja azt, ha a gyerek felesel, de olyantol aki kihasználna meg futo kalandja lennék, nem.

=

Aki rászól, az a páromként viselkedik, aki nem, az meg futónak néz. Mert úgy érzi köze nincs hozzám, meg az életemhez(gyerekhez)

A párommal beszéltem már, csupa csöpögős maszlag a válaszai. Leírtam.

Tettekben meg semmi.

Amig nem tudom kivel vagyok együtt mit akar tőlem, abba én nem fektetnék energiát az az igazság.

2022. febr. 22. 15:17
 62/74 A kérdező kommentje:
Az ilyen elszólásai is hogy a "ti dolgotok nem szól bele", valahogy nekem azt jelentik hogy a MI-ben ő nincs benne.
2022. febr. 22. 15:21
 63/74 anonim ***** válasza:
100%
Ezt írtad: "Tehát amig nem tudom tiszták e a szándékai vagy nem addog azt sem tudom hogy beszelgessek e vele komolyabb dolgokról vagy épp "kitegyem". Ebből tehát az jön le nekem, hogy nem komoly köztetek. De mindegy, én befejeztem mert már ez az első válaszokból kiderült, hogy képtelen vagy elfogadni más véleményét, csak tudnám hogy akkor miért teszel fel ide kérdést, ahol tudhatod hogy fogsz kapni hideget- meleget is.
2022. febr. 22. 15:22
 64/74 A kérdező kommentje:

Igen ilyesmi. Jelenleg átverve érzem magam, hogy egy férfi elcsábít azzal, hogy így meg úgy szeret, aztán meg azt látom, hogy "kivonja" magát a közösségből velem a gyerekkel. Hogy ez a "ti dolgotok". És hasonlókkal.

Köszi akkor ez offos lesz.

2022. febr. 22. 15:29
 65/74 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, te magad írtad, hogy arra neveled a gyereket, hogy ne kötődjön a párodhoz, akkor szerinted szerencsétlen pasinak mennyi tekintélye lesz a kissrác szemében? Elárulom: semmi. Azt sem értem, miért élsz együtt valakivel, akiben még te sem vagy biztos. Szerinted ő ezt nem érzi? Így nonszensz elvárnod, hogy családosdit játsszon veletek. Először te döntsd el, mit akarsz, aztán jöhet a többi.
2022. febr. 23. 11:49
 66/74 A kérdező kommentje:

De ő barátjaként kezeli.

Nem tudom miért, de hallgat rá. Pl.leckeírás velem: 10 szer szólok rá hogy ne pattogjon fel, ne bambuljon hanem írjuk, számoljuk már, motiválok hogy mosolygós matrica smylet is kap csak csinálja már, az egész nem áll másbol csak fegyelmezes motivácio, irto negativ es kellemetlen a légkör

Párommal: a gyerek mutatja neki mi a házi, hívja őt, hogy akkor csinálja csak, ha a parom van vele, mikor olvasnak sokat nevetnek egy egy hibásan olvasott szón, vattacukor légkör..

Csak ugye a párom leül vele egyszer/hó leckézni, én meg naponta.

A gyerek issza a párom minden szavát.

Amikor az utcán megyunk és átmegyek a masik oldalra mert mondjuk ott egy kuka es ki akarok vmit dobni aztán megyek vissza, a gyerek nem jön velem, a parommal akar menni

Mikor elküldöm a párom, a gyerek eldugja a bejárati kulcsot, hogy ne tudjon elmenni.

Sokat beszélek a gyerekemmel, hogy nem kell mindenkiben megbízni mert màr fürdésnél is bemegy a páromhoz meg ilyenek.

2022. febr. 23. 11:57
 67/74 anonim ***** válasza:
56%
Esetleg féltékeny vagy, hogy elszereti a gyereked a lazaságával?
2022. febr. 23. 11:58
 68/74 A kérdező kommentje:

Nem az, egy gyereknek valahogy igénye van férfi mintára ahogy latom

Játékosan boxolnak is, meg minden.

Neha olyan mintha 2 gyerekem lenne. Hol ez hisztizik hogy szeretethiányos, hol az.

(Gyerekem mikor megtudta hogy szitterkedtem nagyon rosszul esett neki hogy más gyerekekre is vigyáztam előtte. Azt feltételezte hogy én őt akkor nem szeretem. Nem győztem neki magyarázni hogy mi az h szitterkedés, alig értette meg. Ezzel párhuzamban meg a páromnak ugrott be más amin féltekeny lett. Aztan hol jobbra hol balra magyaráztam. Neha kicsinálnak:D)

Azert nem akarom hogy kötődjőn, mert ha szakítunk, ne sírjon a gyerekem.

Az exemmel mikor vége lett csak röhögve odavágta az exemnek a gyerek 4 évesen, hogy nem baj menjél anyának ugyis van más he he. Na ebből majdnem balhe lett mert a férfiak mindent elhisznek egy gyereknek. A gyerekem meg neha oda is szól direkt. Megtudja mik a gyengéik és elkezdi a gyenge pontjaikat nyomogatni.

2022. febr. 23. 12:19
 69/74 A kérdező kommentje:
A bébiszitteri- és egy anyai szeretet közti különbséget elmagyarázni egy gyereknek, nekem is feladja a leckét mondjuk.
2022. febr. 23. 12:31
 70/74 anonim ***** válasza:
100%

Nem mersz hozzá kötődni, mert nem bízol benne, a gyerek se kötődjön, mert félted, de elvárod hogy ő előbb megbízzon, kötődjön és apaként viselkedjen. Kívüről nézve olyan párt választottál, aki tükrözi a te bizonytalanságod. Jófej akar lenni és örül neked, de csak annyira biztos ebben az egészben, mint te. Azt meg ki tudja, ő milyen apa mintát kapott és mennyire van képben gyereknevelésben.

Talán legegyszerűbb lenne ezt a sok irományt megmutatni a párodnak. Hiszen minden jó párkapcsolat alapja az őszinte kommunikáció és az arra való kölcsönös képesség és akarat.

2022. febr. 23. 16:41
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!