Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ha az új párom nem vesz részt...

Ha az új párom nem vesz részt a gyereknevelésben, akkor valójában csak kihasznál?

Figyelt kérdés

Megesnek olyan alkalmak amikor egyszerűen nem bírok a gyerekkel.(apja külföldön, korán elváltunk, egyedül nevelem, tekintélyem nem sok van)

Pl.ha el akarom venni tőle a netet (eleinte szépen mondom s)mert öltözni kell, a gyerek hisztizni kezd, nekem támad(8 é mi lesz kamaszkorban?)és szinte dulakodás van, ami nem normális.

Amúgy ügyes, okos, ilyen alkalmak csak megesnek.

Párom (nincs gyereke)ilyen alkalmakkor csak kíhúzza magát pl kimegy cigizni(amugy nem cigizik), vagy lemegy a kocsihoz.

(Valószínű mert ő ezt nézni sem bírja, vagy nem akar velünk égni a házban amikor elindulunk- én ezeket gondolom)

Ezért én ugy érzem, hogy elsüllyedhetek előtte, nem normálisaknak nézünk ki, égek mint a Reichstag a párom előtt, gyerekről családról ne is álmodjak vele, mert megbuktam előtte anyaként, sőt, még a gyerekeket is megutálja, ilyen és ehhez hasonló kínzó érzéseket generál bennem. Ha mondom neki ezeket, egy az egyben letagadja.

Olyanokat mond, hogy ő ez alapján nem ítél(el), semmi ilyen nincs benne.

Amiért nem segít a gyereknevelésben, hanem teljesen magamra hagy, mikor látja, mennyit küzdök(néha jatszik a gyerekkel és ennyi)sőt kínosan érzi magát és elvonul, hogy ne is lássa, ami miatt én meg pláne kínosan érzem magam, jól érzem hogy az életemben valójában nem akar részt vállalni hanem lehet csak szexelni van velem, míg nincs jobb?

Tehát az életem nehezebb részeiből(legyen az bármi pl tönkremegy a csap, stb, azaz nem csak a gyerekből)nem vállal részt abszolut.

Minden ilyen felvetésem esetén tagad mindent. Nem ítél el, nem néz le, nem néz sz.ranyának, es szerinte én képzelek csak minden negatívat az egészbe, mert ő szeret nem akar elhagyni stb.

2022. febr. 21. 08:07
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/74 A kérdező kommentje:

29 mi korán váltunk. A gyerekem azt se tudja jóformán mi az hogy férfi, vagy apa, es mi az hogy párkapcsolat.

Semmi alapja nincs.

2022. febr. 21. 12:11
 32/74 A kérdező kommentje:

"Ha ki akarna használni valakit, akkor nem téged használna ki. "

Vannak akik kimondottan anyukákra mennek kihasználni

2022. febr. 21. 12:39
 33/74 anonim ***** válasza:
100%

Hát figyi, én születésétől 7 és fél éves koráig neveltem egyedül a lányomat, szintén voltak agresszív kirohanásai 8-9 évesen, nehezen bírtam vele, és csak lassan csitul a dolog, még most, kamaszként is szörnyen tud viselkedni olykor, de legalább már nem üvölt mint a sakál folyamatosan, amikor cirkusz van.

Ugyan az én férjem beleállt az apaszerepbe, de még így is kicsinálta őt sokszor a gyerekem. A férjem elvből nem ütne soha senkit, pláne gyereket. Maga a megtestesült nyugalom, buddhista tanokat olvasgat, meditálgat, mindenkivel empatikus, sosem emeli fel a hangját se, és képzeld el, hogy még ez a kétlábonjáró békesség is érezte úgy néha, hogy legszívesebben felképelné ezt a gyereket, annyira borzasztó, és teljesen megértem, mert én, aki szültem, imádtam, érte éltem is azt éreztem, hogy legszívesebben lekevernék neki egyet, mert ezt nem lehet bírni. Persze nem vertük, nyugi :) Bár önvédelemre azért szükség volt, mert szó szerint nekünk jött a gyerek, és ilyenkor ha lefogtuk, vagy ellöktük magunktól, mindig azt élte meg, hogy mi vagyunk az erőszakosak, úgyhogy ő lehet, másképp nyilatkozna, ha megkérdeznék, bántották-e őt valaha a szülei.

Na szóval képzeld el, hogy egy apaszerepben kevésbé otthonosan mozgó, esetleg kevésbé birkatürelmű férfi mit érezhet, amikor a párja gyereke bicskanyitogatóan elvetemülten viselkedik. Könnyen lehet, hogy tényleg mindenkinek jobb, ha nem vesz részt ezekben a csatározásokban, mert semmi jót nem hozna ki belőle. Lehet, hogy ő rég csúnyán rárivallt volna a gyerekre, de ezt nem akarja, mert akkor talán veled konfrontálódna, más alternatívája viszont nincs (néha nekem sincs).

Persze lehet, hogy a te gyereked nem olyan szörnyű, mint az enyém volt. Amúgy a párodnak mondtad már nyugodtan, nem számonkérően, hanem segítségkérően, hogy te mit érzel ezzel kapcsolatban? És hogy te szeretnél vele egy család lenni?

Ami meg a csöpögő csapot illeti: a férjemnek fogalma sincs róla, mit kéne vele kezdeni, szemben velem, aki a vizes bekötéseket csinálta a házban. Így ha csöpögne a csap, nem hogy nem javítaná meg, hanem szólna nekem, hogy javítsam meg. Ha viszont segítségre lenne szükségem, akkor nem várnám, hogy találja ki, hanem megkérném őt kerek-perec. Nagyon nehezen tudok elképzelni olyan helyzetet, hogy én csak duzzogok, amiért ő nem segít, és épp kitalálni próbálnám a motiációit ahelyett, hogy beszélnénk róla. Beszélni beszélni beszélni kell egymással!

2022. febr. 21. 13:36
 34/74 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, minden rosszindulat nélkül mondom, hogy neked először magadat kéne helyrerakni és nem a környezetedet. Én is voltam pszichológusnál, nem szégeny. Mindenkinek vannak rossz napjai, rossz időszakai. Amíg magaddal nem vagy rendben, addig a gyerek sem fog javulni és a párkapcsolataid sem fognak működni, vagy rossz embereket fogsz bevonzani. Amit leírtál abból lejön, hogy neked valami most nagyon rossz, de olyan mintha lenne valami, amit te sem dolgoztál fel. Akár a saját gyerekkorod, akár egy traumatikus párkapcsolat, mindegy hogy mi, de dolgoznod kéne rajta. A gyereknek pl egészséges kötődést kéne tanítani és nem azt, hogy ne kötődjön senkihez.
2022. febr. 21. 13:41
 35/74 anonim ***** válasza:
100%

Képzeld el, ha a gyereked valami rosszat csinál, és a párod meg rárivall. Hogy éreznéd magad? Ilyenkor szokott az lenni, hogy az én gyerekem, ne beszélj így vele. Nekem a saját fiam néha elviselhetetlen, és nagyon gyakori konfliktusforrás köztünk a saját édesapjával. Mert néha a férjem is kiborul, és csúnyán beszél vele, akkor meg én is kiakadok, hogy miért beszél így a gyerekkel. Nem is tudom mindez hogy történne, ha nem a saját, édes gyereke lenne.

Szerintem teljesen jól teszi, hogy ezekből kimarad. Bocsánat, de az elvált szülők gyereke mindig sérül, ez elkerülhetetlen. Attól, hogy nem lakik vele az édesapja, attól még lehet ő az apafigura. Ő hol van ebben a történetben?

Az, hogy a ház körüli teendőkben nem akar részt venni, azt nagyon problémának látom. Amúgy együtt laktok? Az is gond szokott lenni, ha valaki odaköltözik a másikhoz, akkor ott csak vendégnek érzi magát. Apám barátnője, anyám második férje is így volt, valahogy nem érezte sajátjának azt a házat. Az a legjobb ha együtt vesztek egy közöset. De persze ehhez mindent fel kell rúgni, és nagyon biztosnak kell érezni akkor azt a kapcsolatot. Én úgy gondolom, hogy benned ez nincs meg.

2022. febr. 21. 14:22
 36/74 anonim ***** válasza:
100%
Ingyen lakhat nálad és cserébe nevelnie kellene a fiadat meg megszerelni a csapot? És tud ő tudja, hogy ez volt a megegyezés vagy csak magadban duzzogsz? Aztán meg lehet, nem is tud csapot szerelni és sosem volt gyerek a közelében. Ha még nem beszéltél vele ezekről az elvárásaidról, akkor nem célravezető gondolatolvasást remélni és megsértődni, ha nem érti. Mondd el neki, mit szeretnél. Szemtől szembe, pl. ne az orrod alatt pampogj mártírkodva a másik szobából, hogy "nem igaz, hogy megint...", mert az játszma.
2022. febr. 21. 14:23
 37/74 A kérdező kommentje:

De en nem akarok komoly dolgokrol beszelni egy esetleges nem komoly pasival.

Annyi az össz vissz elvárásom ma, ha kihasználna el lehet menni.

Ami azokbol hogy a gyerek negativ magatartását erősíti a passzivitásával (tehat a semmit nem tesz dolog is nevelés!), es elnézi hogy lóg a csap, meg stb nekem így jön le.

Tehát az életem jó részeit köszöni, a nehézsegekben meg nincs velem, hátat fordít.

2022. febr. 21. 15:23
 38/74 A kérdező kommentje:
Majd reagálok még a többire
2022. febr. 21. 15:24
 39/74 anonim válasza:
71%

Ez is a te kérdésed, ugye?

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ke..

Kérdező, mindenekelőtt lazíts, mert egy görcs vagy. Jó ötlet lenne szakemberhez fordulni, kivetíted a félelmeidet szerencsétlen gyerekre (ne kötődjön)

Te magad sem tudod, hogy mit akarsz, ennek nem lesz jó vége.

2022. febr. 22. 10:55
 40/74 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ha egy nő azért akar magának társat, hogy legyen aki felneveli az előző kapcsolatából származó gyerekét, akkor én arra mondanám azt, hogy kihasználja azt a férfit.

Szóval érdekes a kérdésfeltevésed.

Abban igazad van, hogy sok férfi kifejezetten elvált, kisgyerekes nőket akar felszedni, mert hogy ők már nem akarnak gyereket, nem akarnak még egyszer férjhez menni.

A kérdés az, hogy itt ki használ ki kit?

Nálad lakik? Főzöl, mosol rá? Ő mit segít neked, ha a gyereknevelésben nem is? Közös kasszán vagytok?

2022. febr. 22. 12:31
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!