Kamasz fiam kezelhetetlen, mit csináljak?
A tesójával szoktatok beszélgetni róla?
Apuka van a képben?
Hát sajnos semmi autoritásod előtte, kicsit sem tisztel.
Kisebb korában hogyan szankcionáltad a nem kívánatos viselkedését?
Van bárki férfi családtag, akinek esetleg ad a szavára? Vannak valamilyen életcéljai? Sportol?
Szerintem ezt nem lehet simán betudni a kamaszkori problémáknak.
Elsősorban nagyon nagy türelemre lenne szükség, és valahogy rávenni egy nagy, őszinte, nyugodt hangnemű, és egymás tiszteletén alapuló (legalábbis részedről, tehát ha kiabál veled, akkor nyugodtan reagálsz) beszélgetésre.
Oké, ez lehetetlen.
Ez esetben megkérdeznék egy szakembert. Az interneten számtalan pszichológustól lehet emailben is segítséget kérni, ha igényled, privátban tudok küldeni linket, akivel én jókat szoktam online beszélgetni.
És amikor lehülyéz vagy lemajmoz, akkor te mit csinálsz, amikor nem pofozod fel? Elsomfordálsz behúzott füllel-farokkal?
Kitakarítja a szobáját? Elmosogat maga után?
Volt egy hasonló eset az osztályomban, ott apuka estére elvette a telefont, 11-kor pedig lekapcsolta a biztosítékot a gyerek szobájában. És láss csodát, elkezdett működni a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!