Teljesen kezelhetetlen a tesóm, mit csináljak?
Lassan 1 éve igen 1 éve van ez a dolog, de most lett belőle teljesen elegem. A tesóm 14 éves és telefonfüggő, interneten barátkozik a suliba mindenki kiközösíti mert nem igazán.... hogy is mondjam.. ? 72-es iq-val rendelkezik... ez mindent elmond szerintem.
Múlt évben még teljesen házias volt, szobáját rendben tartotta, ügyelt a tisztaságra, mint egy rendes ember.
Mihelyst kapott apuéktól telefont elkezdett facebookon tevékenykedni, van egy kamu profilja mint kiderült és azzal tartja a kapcsolatot a "barátaival" már ott tartunk, hogy nevet akar váltani, mert a születési neve szerinte nem menő és a "barátai" nem úgy ismerik. Nem tudom miért nem a saját nevével regisztrált facebookra...
Ennek margójára, még a szüleimnek is visszaszól, arrogánsan, nagyképűen és néha beás nyelvhasználattal, ami szüleimet és beleértve engem is irritál, mert nem vagyunk cigányok.
Nem igazán hibáztatom a szüleimet emiatt, tapasztalom, hogy ugyan úgy neveltek engem mint őt. Viszont abban találok kivetnivalót, hogy ebben az esetben nem fordulunk szakemberhez. Szerintetek szükséges lenne ilyen esetben akár egy pszichiáter ?
Hoppá, kihagytam még pár dolgot, tesó, nem igazán óhajt már velünk kommunikálni, minden egyes neki szánt kérdésre az a válasza, hogy " hagyjál már békén " és az csak hab a tortán, hogy akkor szál ki a agyából ha iskolába megy. Most elképzelhetitek milyen illatok lehetnek a szobájába. Ha ráparancsolunk, nem csinál semmit. Ha suliba van akkor takarítja anya a szobáját.
Én állandóan beszélek vele ha lehet, de ritkán lehet. Ha a telefont elveszem akkor megver, volt már rá példa. Hihetetlen ereje van, pedig nem engem nem fúj el a szél.
Meg persze ordibálna vagy fél órát és közben eltörne mindent maga körül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!