Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kiskamasz lányka hogy tud...

Kiskamasz lányka hogy tud strandra menni?

Figyelt kérdés

Bocsánat a hülye kérdésért. Kislányom nemsokára 11 éves és most jött meg neki az első mentruációja.

Elképzelni nem tudom, hogy ha egy kislány épp menstruál, hogy tud példaul strandra, uszodába menni?

Tampon ugye nem játszik, a betét sem ebben az esetben.

Szégyenlem, de nem tudom. Mi olyan szegények voltunk kislány koromban, hogy örültünk ha a teknőbe jutott víz, nemhogy strandra járjunk...

2021. júl. 14. 15:51
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
86%

És?

Attól függetlenül nincs megoldás. Élete első menstruációjánál abszurd a tampon, a kehely. Nem tudhatja milyen erős, mikor cseréljen.

Ha ma jött meg, péntek már a harmadik nap, ha nem csak hétvégére mentek, jó eséllyel nem vérzi végig a nyaralást.

A te feladatod az, hogy ne kelts benne rossz érzést, ne "hibáztasd", ne "büntesd", találjatok száraz programot az első pár napra és ne éreztesd, hogy miatta.

2021. júl. 14. 16:16
 12/45 anonim ***** válasza:
100%

Pénteken mentek, most jött meg neki, az első 3 napon túl is vagytok mire megérkeztek, hacsak nem tart soká, akkor 2 napot kell kibírnia strandolás nélkül, vagy csak hétvégére mentek?

Nekem az első mensim 11 évesen 3 napig tartott, hátha szerencsétek lesz.

2021. júl. 14. 16:17
 13/45 anonim ***** válasza:
100%
Úgyis esni fog most hétvégén :) Egyébként meg induljatok neki, de ő ne menjen a vízbe amíg vérzik, mert fertőzésveszélyes. Ettől még mehet veletek a strandra, partra, majd olvas, telózik, fagyizik... vegyen egy plusz bugyit a fürdőbugyi vagy egy rövidnadrág alá, ha betétet hord. Aztán hátha legkésőbb a nyaralás második felére eláll az is.
2021. júl. 14. 16:23
 14/45 anonim ***** válasza:
68%

Kérlek ne vigyétek el a strandra ha nem tud fürdeni.

Még felnőttként is nagyon rossz érzés volt, amikor egy nőgyógyászati műtét miatt nem mehettem vízbe a nyaraláson.

Szegény kislány ott fog egyedül pityeregni a parton.

Anyukájával csináljanak igazi felnőtt csajos programot (magyarázzátok el neki, hogy fürdés csak most nincs, de a jövőben semmiben nem lesz korlátozva), menjetek el moziba, kávézóba, had igyon koffein mentes kávét, mint a nagyok, fagyikelyhet, esetleg had válasszon valami szép nyáriruhát. Had próbáljon ki valami welness programot (masszázst, iszappakolást, halpedikűrt).

Anyával ketten felnőttes dolgokat csinálhasson.

2021. júl. 14. 16:37
 15/45 anonim ***** válasza:
95%

Mikor nekem kislány koromban megvolt, egyberészes fürdőruhát vettem fel, rá egy rövidnadrágot, és csak combig mentem bele a vízbe.

Így is jó volt, fröcsköltük egymást a testvéremmel, unokatesókkal.

Illetve, a legtöbbször az első menstruáció kevesebb ideig tart. Lehet, hogy mire indultok, már túl is lesz rajta.

Első alkalommal szerintem se jó ötlet a tampon.

2021. júl. 14. 16:39
 16/45 anonim ***** válasza:
51%
unokahugom 12 és tampont használ
 17/45 anonim ***** válasza:
98%
Hétvégére esőt mond, csináljatok inkább kirándulós programokat.
 18/45 anonim ***** válasza:
86%
Én is mentem így strandra, nem pityeregtem. Most is inkább napozok és vigyázok a cuccokra nyugiban, mint valami jó kis felszálló izé. Az élet már csak ilyen, mindig a legjobbkor jön meg, legyen az nyaralás, vizsga, randi, esküvő :)
2021. júl. 14. 16:49
 19/45 anonim ***** válasza:
85%
Én azért akkor se kívánom szegény kislánynak, hogy üljön a parton és várja mikor lesz már vége a napnak.. miközben mindneki jól szórakozik.. mert hogy "ilyen az élet"..
2021. júl. 14. 17:03
 20/45 anonim ***** válasza:
90%
Anno pont ugyanigy jártam, csak nekem a nyaralás első npján jött meg. Vettünk tampont és strandoltam.
2021. júl. 14. 17:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!