Figyelmetlen, szétszórt gyerek, másnál is ilyen?
10 éves gyermek borzasztóan szetszórt. Pl elhagyja állandóan valamilyét, ha rábíznak egy feladatot, azt elfeljti, ha a suliban másnap dolgozatot írnak, elfelejt tanulni, mert nem emlékszik, hogy szólt a tanár, stbstb...
Szóval a kérdésem, hogy más ennyi idős fiú is ennyire szétszórt? Próbálom terelgetni, de pl a sulis dolgokat, amiket rendszerint elfeljt(vagy nem is figyel talán, amikor mondják), nem tudom helyette megoldani, meg persze nem is akarom.
Nyugtasson meg valaki, hogy ez egy életkori sajátos viselkedés, és csak a kis kamaszkor velejárója.
Hozzáteszem, ez kb fél éve megy így, előtte összeszedett gyerek volt.
Jaa, és nem ADHD-s gyerek, teljesen egészséges e téren.
Nekem a lányom adhd-s. Annyira szétszórt, hogy az már kóros. Az iskolában minden áldott nap vissza kell küldenem, mert valamijét otthagyta. Tornazsák, pulóver, évente minimum egy télikabát. Nem lehet vele sietni sehova, mert tuti, hogy legalább fél óra mielőtt a suliban összeszedi mindenét. Szerintem minden tantárgyból minimum fél jeggyel jobban tudna teljesíteni, ha mindent megcsinálna, amit feladnak. Kulcsát, személyijét, pénztárcáját rendszeresen elhagyja.
A suliban a portásnéni már mondta nekem, hogy nagyon el van kényeztetve, jól meg kéne verni. Hát, nem tudom, hogy a figyelemzavarra mennyire használ egy-két pofon, de amikor a 15.000 ft-os télikabátját hagyta el egy hét után, erősen viszketett a tenyerem. Meg is mondtam neki, hogy mostantól csak turkáló.
Az iskolai szekrénykulcs 2 napig volt meg. Azóta persze mindenhova hurcolja magával a cuccait, mert elzárni nem tudja, aztán persze, hogy utána meg elhagy ezt-azt. Ez így leírva nem tűnik annyira gáznak, de engem rettenetesen bosszant.
Köszönöm a válaszokat!
Nem ADHD-s a gyerkőc, ki lett vizsgálva, és teljesen kizárható.
Utolsó, el hiszem, hogy bosszant. Nálunk csak sapkák tűnnek el folyton, tesi nadrágok, a házi feladatok, meg a "köv. órán dolgozat" felszólítások.
Kettes, igen, ugyanígy látom a többi gyereket én is a közelemben, mint ahogy te is írsz a fiadról, hogy mindenki összeszedett, mindenre oda tudnak figyelni. Sokszor csak kapkodom a fejem, amikor várok a suli előtt előtt, és gyerekek újságolják a szülőknek, hogy milyen jegyet kaptak, miből írnak másnap, stb.
Az én gyerekem meglepődik, ha mondom, hogy kapott jegyet, és mondja már el, hogy mire kapta. Általában erre az a válasz, hogy "én? De mit írnak? Jaaaaa, persze, írtunk!". 😲
Nem csak ADHD van a világon. Enyhe figyelemzavar is lehet. Annó én is ilyen voltam, csak akkor még nem diagnosztizálták.
Lányom mivel disz-es az egyik vizsgálatánál kértem ilyen vizsgálatot is. Azt mondták, hogy figyelemzavara van. A hiperaktivitás-figyelemzavar tesztet megcsinálták, a hiperaktivitás csak annyiban jött ki nála, hogy babként rossz alvó volt, és most is kevesebb az alvásigénye.
Figyelemzavarra jár figyelemtréningre, van javulás, bár most 13 éves és mivel kamasz sokszor nem is az, hogy elfelejt dolgokat, csak inkább nem érdekli, vagy más érdeklo.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!