Mit kezdjek a 8 éves öcsém szétszórtságával és figyelmetlenségével?
Sziasztok! Egy 16 éves gimnazista lány vagyok, a problémám forrása pedig a 8 éves kisöcsém, aki most másodikas. Nagyon aggódom érte, mert az iskolában sosem figyel, rendszeresen hiányosak vagy elkészítetlenek a házi feladatai. A tanítónők panaszkodnak, hogy borzasztó csúnyán ír, egyszerűen olvashatatlan. Rengetegszer kihagy vagy felcserél betűket a szavakban, a legrosszabb pedig az, hogy megesik, hogy egy egész mondatot leír egyben! Így: Kisütöttanap. Az ékezeteket a magánhangzók helyett rápakolja a mássalhangzókra és még sorolhatnám! Arra gondolt édesanyám, hogy talán diszgráfiás lehet. Bár szerintem egyszerűen csak nem figyel, ugyanis, ha ott ülök mellette írás közben, akkor leír mindent alig egy-két hibával. Véleményem szerint a problémák a figyelmetlenségéből adódnak, ugyanis igencsak szeleburdi gyerek, semmi önuralma sincs! (Tegnap is megmondta neki édesanyánk, hogy jöjjön be sötétedésre, erre fel ő még fél nyolckor is kint volt! Én keresgethettem, mert a bokrokban bujkáltak!)
A matekról ne is beszéljünk, látszik rajta, hogy mennyire értelmes, de annyira nem figyel! Néha pedig látom rajta, hogy nem érti a feladatot, olyankor megkérdezem, hogy érti-e, ő pedig rávágja, hogy persze, de látom ám a szemén, hogy a felét sem érti. Hát miért nem mondja meg, ha nem érti?! Tudja, hogy elmagyarázom neki akkor másféleképpen, amíg meg nem érti! Én mindent megpróbáltam, de még mindig nem érti ezeket a nyitott mondatokat, pedig nem bonyolultak.
Németórán pedig a köszönéseket vették hetekig. Én próbáltam vele tanulgatni, de egyszerűen egy szót sem tud megjegyezni! Két hét alatt annyit sikerült megtanulni, hogy Guten Tag meg Guten Morgen és azokat keveri!
A barátnőim mondják, hogy majd kinövi s természetes, hogy kajla, hisz fiú. Na, de ha most nem figyel és nem tesz szert szilárd tudásra, akkor mire épít később? Ez az alapja mindennek, amit most tanulnak! Az osztálytársa nővérével jóban vagyok, megkérdeztem, hogy az ő öccse hogy teljesít, és láttam, hogy gyöngybetűkkel ír s tele a füzete csillagokkal meg ötösökkel! Az én öcsém meg még a javítás javítására is egyest kap! :( Tudom, hogy ne máshoz hasonlítsam, hanem saját magához, csakhogy ő még saját magához képest sem javul! Pedig nyáron minden nap írattunk vele a nagymamámmal mondatokat, hogy szebb legyen az írása, de még mindig rajzolja a betűket és olyan görcsösen fogja a ceruzát, hogy nézni is fáj!
Végső elkeseredettségemben írtam ide. Abban reménykedtem, hogy nektek / önöknek lesz valami ötletük! Előre is nagyon köszönök minden ötletet, meg persze, hogy az idejüket rám szánták és elolvasták a bosszankodásomat!
Nem irigyellek benneteket, ez nagyon úgy hangzik, mikor egy 5 éves kutyának meg kell tanítani, hogy "Ülj le!"
Ha nem buta, akkor nagyon el lehetett kényeztetve kiskorában. Rá kell szoktatni, de lassan, hogy most már más szelek fújnak...:)
Mintha gyerekkori énemről írtál volna...
Most 26 vagyok,rondán írok(mondjuk helyesírásban jó voltam, és vagyok) a mai napig, szétszórt vagyok , nem tanultam az iskolában csak úgy tessék lássék alapon.
Most próbálom fejleszteni magam sok szempontból.
Pedig én se voltam soha egy hülyegyerek, ezt a tanáraim is sokszor elmondták.
Azt hittem hülye vagyok pl a matematikához, Sok évvel később jöttem rá,hogy ez nem így van, és hogy simán számítok százalékot fejben stb.
Anyám nem nevelt meg,ez tény (Ettől függetlenül persze szeretem édesanyám,mert emberileg nagyon is értékes és jó ember, de nem volt egyszerű neki egyedül,meg mindig is elég kényelmes,ilyen ambient kategória volt).
Remélem öcséd nem jár így mint én...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!