Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogy vesztek rá egy kiskamaszt...

Hogy vesztek rá egy kiskamaszt a tanulásra?

Figyelt kérdés

Hatodikos, és angolból bukni fog.

(Nem az anyja vagyok, de segíteni szeretnék.)

Közvetlen családból senki nem tud angolul. Én távolabbi rokon vagyok, próbálkoztam az online oktasásos időszakban segíteni neki videóhívásban, de ez rendszerint válaszdiktálásba torkollt. Ha próbáltam is rávezetni egy-egy nyelvtani szerkezetre, annak is olyan szájbarágás lett a vége, hogy szinte diktáltam.

És nem jegyzi meg. Semmit. Évek óta tanulnak a suliban angolt, de meg sem próbál angol nyelvű szöveget felolvasni, fonetikusan olvassa, szavakat simán kihagyja, ha túl nehéz lenne kiejteni. Az unásig gyakorolt feladatokra sem emlékszik már másnap, hogy ugyanazt a szerkezetet kéne használnia.

Anno én is gyenge voltam angolból, volt, hogy buktam is vizsgán suliban, szóval tudom, milyen, ha valakinek rosszul megy, de ebből süt a lustaság. Mert vannak olyan részek, ami csak seggelés kérdése. És valamennyi koszként is ragad az emberre, ha több éve próbálják tanítani... de nála ennek nyomát se látom.

Olyan helyen laknak, ahol magántanár esélytelen. Alapból nem hülye gyerek, valahogy motiválni kéne a tanulásra, de nem tudom, hogy. Én ajánlottam a duolingót neki, hogy játékos meg minden, de azt se csinálja.

2020. dec. 17. 23:38
1 2 3
 1/22 anonim válasza:
36%

minek erőltetni, ha egyszer nem érdekli?

ha majd úgy érzi, hogy fontos lesz angolul tudnia, akkor majd megtanul. egyelőre le se szarja. ha még sokáig basztatjátok, az lesz a vége, hogy az életben soha nem fog idegen nyelven beszélni.

2020. dec. 17. 23:40
 2/22 A kérdező kommentje:

1, mert mondjuk ha év végén is bukik, akkor évet kell ismételnie?

Mint írtam, én se tudok angolul, de mikor kellett, leérettségiztem, később szereztem nyelvvizsgát. Azóta se tudok angolul, csak egy gyenge alapfok szintjén, külföldön simán ellopnának, de nem is ez a lényeg. Itt a tanulás a kérdés, hogy a tanulásra hogy lehessen rávenni, hogy az elvárt minimumot teljesítse, amit egy korabeli iskolásnak kell.

2020. dec. 17. 23:45
 3/22 anonim válasza:
17%

sehogy.

teljesen felesleges erőltetni bárkit is, bármire, mert csak visszarántja még inkább a szigor.

ha meg ennyire fontos a dolog, akkor talán lehet szerezni egy papírt valami orvos ismerőstől, hogy valamiféle olyan baja van, ami miatt nem tudja elsajátítani az idegen nyelveket, és ne kerüljön egy ilyen fazság miatt hátrányos helyzetbe.

ha valakinek valami nem megy, akkor azt kár erőltetni. ez olyan, mintha egy kövér kisfiút erőltetnénk a zsámolyugrásra. nem megy neki, mert nem olyan a testalkata.

talán beszélni kéne az intézmény igazgatójával, és szépen megkérni, hogy segítsen.

2020. dec. 17. 23:49
 4/22 anonim ***** válasza:
79%

Valószìnű a tanàrral is gond lehet, ez hat a gyerekre, ezèrt nem akarja tanulni az angolt. Alapbòl nem nyelvtani szerkezetekkel, hanem èlőbeszèdes szerepjàtèkokkal lehet hasznàlhatò nyelvtudast àtadni. Ha nem szimpatikusak egymàsnak a tanàrral, nem jò mòdszerrel tanìt, akkor hiàba pròvàlkoztok.

Esetleg jò mòdszerrel nekiàllni az iskolai tanìtàstòl függetlenül? Vagy màs nyelvre àtiratni?

2020. dec. 17. 23:58
 5/22 anonim válasza:
72%

megtanulni angolul úgy a legegyszerűbb, hogy az ember a filmeket eredeti nyelven nézni, angol felirattal, és akkor idővel fogja beszélni az adott nyelvet.

de talán a gyereket is meg lehetne kérdezni erről, hogy úgy istenigazából mi a problémája az angoltanulással. általában a gyerekeket kérdezik meg utoljára, pedig ők az egyetlenek, akik tudják hol a gond.

2020. dec. 18. 00:01
 6/22 anonim ***** válasza:
19%
Engem úgy motiváltak, hogy ha ötösnél rosszabb jegyet kaptam, akkor megvertek. Ennyi :) Kitűnő voltam és az érettségim is színötös volt.
2020. dec. 18. 00:38
 7/22 anonim válasza:
98%
Én YouTube videókkal próbalkoznék, vannak fent kezdőknek, hátha leköti vagy érdekesnek találja. Én videókból könnyebben tanulok, a tanulókártyákat is szerettem.
2020. dec. 18. 02:28
 8/22 anonim ***** válasza:
88%
Valaki rájön magától, hogy mi értelme tanulni. Őt nem kell motiválni. Valaki meg nem. Őt meg felesleges, mert nem fog összejönni.
2020. dec. 18. 02:51
 9/22 anonim ***** válasza:
88%
Ha nem érdekli akkor nem érdekli nem szabad erőltetni mert akkor az egész nyelvet megutálhatja. Ha esetleg van más nyelv a sulijában pl német akkor próbálkozzatok azzal hátha az tetszik neki
2020. dec. 18. 06:43
 10/22 anonim ***** válasza:
99%

Nekunk az angoltanarno azt mondta h a nyelvtudashoz fenek kell, tehat ha mas tantargybol nem hulye, ehhez is lenne minimalis agya csak ulni kellene mellette, ahogy irod. Tehat most nem a technikai reszere vilagitanek ra, leirtak masok.

Amit en a gyerekeim szajaba ragtam az az h ha nem tanulnak (jol), semmire nem fogjak vinni. Mi dolgozni jarunk, nekik kvazi ez a munkajuk, hogy jol tanuljanak. Nem most fog kibukni az eredmeny, hanem amikor majd gyarba kell muszakba menni, mert nem lesz szakmajuk vagy lidlibe arufeltoltonek, mikozben egyetemi diplomaval kezdheti a napot peksutivel kavezoban, el van egesz nap egy meleg irodaban szamitogeppel, extra juttatasokkal es du 5kor leteheti a melot jo esetben. Ez csak egy kiragadott pelda, lehet tok mas lesz a melojuk es nincs bajom az arufeltoltessel, csak szemleltetni akartam h mi a kulonbseg az eletszinvonalban ha valaki tovabbtanul vagy most ellebecolja.

Ha ezt az en 8-10eves gyerekeim felfogtak (osztalyelso mindketto), a 6.os is fel tudja, ha akarja. Ha nem, akkor majd az elet megtanitja.

2020. dec. 18. 07:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!