Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogy vesztek rá egy kiskamaszt...

Hogy vesztek rá egy kiskamaszt a tanulásra?

Figyelt kérdés

Hatodikos, és angolból bukni fog.

(Nem az anyja vagyok, de segíteni szeretnék.)

Közvetlen családból senki nem tud angolul. Én távolabbi rokon vagyok, próbálkoztam az online oktasásos időszakban segíteni neki videóhívásban, de ez rendszerint válaszdiktálásba torkollt. Ha próbáltam is rávezetni egy-egy nyelvtani szerkezetre, annak is olyan szájbarágás lett a vége, hogy szinte diktáltam.

És nem jegyzi meg. Semmit. Évek óta tanulnak a suliban angolt, de meg sem próbál angol nyelvű szöveget felolvasni, fonetikusan olvassa, szavakat simán kihagyja, ha túl nehéz lenne kiejteni. Az unásig gyakorolt feladatokra sem emlékszik már másnap, hogy ugyanazt a szerkezetet kéne használnia.

Anno én is gyenge voltam angolból, volt, hogy buktam is vizsgán suliban, szóval tudom, milyen, ha valakinek rosszul megy, de ebből süt a lustaság. Mert vannak olyan részek, ami csak seggelés kérdése. És valamennyi koszként is ragad az emberre, ha több éve próbálják tanítani... de nála ennek nyomát se látom.

Olyan helyen laknak, ahol magántanár esélytelen. Alapból nem hülye gyerek, valahogy motiválni kéne a tanulásra, de nem tudom, hogy. Én ajánlottam a duolingót neki, hogy játékos meg minden, de azt se csinálja.

2020. dec. 17. 23:38
1 2 3
 21/22 Andi80018 ***** válasza:
Na, majd júniusban írjál, mi lett a gyerekkel, mik a fejlemények. :-)
2020. dec. 20. 19:52
 22/22 anonim ***** válasza:

A nyelvoktatás színvonalát tekintve nem csodálom, hogy nem is akar tanulni.

Ha nincs egy jó tanáruk, aki megszeretteti velük a nyelvet, bizony halott ügy.

Egyébként hagyjátok rá, aki ennyire lusta, az hiába erőltetitek, juszt sem fog nekiülni.

Megbukik, megbukik.

2021. jan. 2. 18:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!