Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 16 éves lányt lehet-e még...

16 éves lányt lehet-e még nevelni?

Figyelt kérdés

Sógornőm lánya jelenleg 16 éves. Ő a legidősebb a 4 gyerek közül. Nem kaptak következetes nevelést, inkább csak "ahogy esik úgy puffan" - tessék-lássék módon. Minek következtében az összes gyerek eléggé neveletlen, visszaugatnak az anyjuknak stb. Legfőképp a legnagyobb lány.

Azt tudni kell, hogy a 4 gyerek 3 apától van, jelenleg a legkisebb gyerek apjával élnek (táv)házasságban - külföldön dolgozik a sógor. A három nagyobbik gyereknek nem ő az apja. Utálják is őt, mert ő a maga (nem túl jól tapasztalt) módján próbálná fegyelmezni őket.

Anyjuk (sógornőm) sokszor mondja, hogy nem tud mit kezdeni. Én meg nem tudok neki okosat mondani, nekem az első gyerek is még csecsemő, testvérem nincs, nem volt.

Azt tudom, hogy ha így beszéltem volna anyámmal, mint ezek a vásott kölykök, apám minden nap összevert volna, aztán meg szét.

Én annyit tudnék mondani egy visszaugatós kamasz gyereknek, hogy ha nem tetszik, lehet máshol boldogulni, nem kell ebben a családban élni. Ez radikális, de az életben szabályok vannak, amiket be kell tartani, ez alól a család sem kivétel. 16 évesen már el lehet menni dolgozni. Mivel tanulni nem nagyon akar. Mondjuk ilyen hozzáállással maximum -trágárságszűrő miatt- "örömlány" lehet belőle, de ahhoz meg nincsenek meg a megfelelő testi adottságai. Mert hogy alkalmazni nem fogják sehova, az is biztos.

Nem tudom, mennyire általános ez manapság, hogy nulla tisztelet a szülök iránt, szart se tudnak az életről, de azért ugatnak. Nyilván lehetett volna következetesen nevelni, de most már veszett fejsze nyele?

#nevelés #következetlen #visszapofázik
2021. jún. 13. 07:36
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
84%

Nekem a sogornom volt ilyen. Undoritoan beszelt az anyjaval, nagyon el volt kenyeztetve, egy lusta diszno volt. "Oromlany" ahogy irod lehetett volna belole mert 12 evesen mar vitte a vere, kar hogy egy mazsa 20 kilo volt.

Ennyi idosen mar reges reg keso.

2021. jún. 13. 08:53
 12/23 anonim ***** válasza:
93%

4 gyerek 3 apatol, gondolom az apakkal nincs kapcsolattartas, a no nem foglalkozik veluk eleget, elhanyagolva erzik magukat, persze hogy “rosszak”

csak szeretettel lehetne oket valahogyan jo utra teriteni, pofozkodassal semmire se megy, csak arra hogy 18 evesen lelepnek otthonrol, es tenyleg arulni fogjak magukat

2021. jún. 13. 08:54
 13/23 anonim ***** válasza:
93%
Nem igazán. A sógornőd maga nevelte fel a gyerekeit ilyenre és ő csinált 4 gyereket 3 apától. A gyerekeknek minden válás és mostohaapucsere trauma, aztán az eredeti apukák hozzáállása sem mindegy. A lényeg, hogy a sógornődet a saját rossz döntései vezették ide, nem a szerencsétlen gyerekei a hibásak, ők inkább az elszenvedői ennek. Amíg a sógornőd saját magát tartja áldozatnak a történetben, addig esélye sincs a gyerekeivel bármit is rendezni.
2021. jún. 13. 09:01
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, de ezt ne tőled tanulja, mert semmi érzéked a gyerekekhez, remélem a sajátodhoz fel tudsz majd nőni. A kamasz gyerek nagyon csúszós pálya, főleg, ha nincsenek jó alapok. Beszélgetni kell 0 éves kortól, hogy a lázadó kor is megugorható legyen.
2021. jún. 13. 09:07
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

ha nem tetszik, lehet máshol boldogulni, nem kell ebben a családban élni

szart se tudnak az életről, de azért ugatnak

Nem gondolom azt, hogy a tisztelet a szülőnek alanyi jogon jár.

két anyai pofon észhez téríti,

Ne akarj inkább senkinek tanácsot adni.

2021. jún. 13. 09:17
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Én azt nem értem a történetben, hogy az anya a sógornőd, az apa a sógorod. És ki a testvéred?
2021. jún. 13. 09:24
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem a gyerek hibaja, hogy keptelen volt oket nevelni, es rossz peldakat allitott elejuk...
2021. jún. 13. 09:28
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
16-os, valószínűleg a férje testvére a sógornő.
2021. jún. 13. 09:43
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Ja, tényleg, bocsánat csak így ezen fennakadtam. Igaz.
2021. jún. 13. 09:45
 20/23 anonim ***** válasza:
19%
Nem tudom lehetne-e 16 évesen még megnevelni, de egy próbát megérne. A csajnak semmi nem lenne megengedve, csak az, hogy tanuljon és segítsen a házimunkába. Nincs eljárkálás, szobafogság, és minden csúnya beszédért egy atyai pofon. Szerintem nem tartana sokáig ez a visszaszólogatás. Majd ha jól viselkedne akkor kapna némi kedvezményt. A többi gyerekkel is szigorúan kéne, kivéve a picivel, hogy a 16 éves se érezze, hogy a kisebbeknek jobb, plusz nekik is nevelődni kéne. Ha meg nem tetszik a 16 évesnek, akkor lehet menni, amerre akar. Lehet hogy szigorúan hangzik, de talán ez segítene vagy legalábbis talán javíthatna a helyzeten.
2021. jún. 13. 11:21
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!