16 éves lányt lehet-e még nevelni?
Sógornőm lánya jelenleg 16 éves. Ő a legidősebb a 4 gyerek közül. Nem kaptak következetes nevelést, inkább csak "ahogy esik úgy puffan" - tessék-lássék módon. Minek következtében az összes gyerek eléggé neveletlen, visszaugatnak az anyjuknak stb. Legfőképp a legnagyobb lány.
Azt tudni kell, hogy a 4 gyerek 3 apától van, jelenleg a legkisebb gyerek apjával élnek (táv)házasságban - külföldön dolgozik a sógor. A három nagyobbik gyereknek nem ő az apja. Utálják is őt, mert ő a maga (nem túl jól tapasztalt) módján próbálná fegyelmezni őket.
Anyjuk (sógornőm) sokszor mondja, hogy nem tud mit kezdeni. Én meg nem tudok neki okosat mondani, nekem az első gyerek is még csecsemő, testvérem nincs, nem volt.
Azt tudom, hogy ha így beszéltem volna anyámmal, mint ezek a vásott kölykök, apám minden nap összevert volna, aztán meg szét.
Én annyit tudnék mondani egy visszaugatós kamasz gyereknek, hogy ha nem tetszik, lehet máshol boldogulni, nem kell ebben a családban élni. Ez radikális, de az életben szabályok vannak, amiket be kell tartani, ez alól a család sem kivétel. 16 évesen már el lehet menni dolgozni. Mivel tanulni nem nagyon akar. Mondjuk ilyen hozzáállással maximum -trágárságszűrő miatt- "örömlány" lehet belőle, de ahhoz meg nincsenek meg a megfelelő testi adottságai. Mert hogy alkalmazni nem fogják sehova, az is biztos.
Nem tudom, mennyire általános ez manapság, hogy nulla tisztelet a szülök iránt, szart se tudnak az életről, de azért ugatnak. Nyilván lehetett volna következetesen nevelni, de most már veszett fejsze nyele?
Nem gondolom azt, hogy a tisztelet a szülőnek alanyi jogon jár.
De az jár neki, hogy amíg a kölykök szart se tudnak az életről, addig ne ugassanak! Ha az anyjuk ezt sem tudja megértetni velük, addig tényleg nincs mit tenni. (Ha már példakép nem tud lenni)
Nem én akarom nevelni a sógornőm vásott kölykeit, de az anyjuknak esetleg valami tanácsot adhatnék, de úgy látszik, azt sem tudok.
hogy nulla tisztelet a szülök iránt, szart se tudnak az életről, de azért ugatnak
Ez a kérdés ennyiről akar szólni, nem a sógornőről, egyebek. Azóta is csak ezt mantrázod. Csak akkor nyilvánvalóbb lett volna, hogy igazából nincs kérdésed, csak bedobsz egy balhés témát.
Én azt gondoltam, hogy két anyai pofon észhez téríti, de ha nem, akkor nekem az a legolcsóbb megoldás, ha elhatárolódok az egésztől. Nincs szimpátia a vásott kölykök irányába, talán a korban következő lusta kölyök irányába egy minimális. Mert attól függetlenül, hogy ő is egy vásott kölyök, de valahogy sokkal intelligensebb, mint a többi és van humora is. Mondjuk ő a második apától van.
Az anyjukról sokat elmond, hogy az 1. és a 3. gyerek van egy (börtöntöltelék) apától, a 2. egy viszonylag normális embertől, a 4. gyerek apja pedig mondjuk szintén elég érdekes.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!