Helyes nevelési módszer az alábbi egy 13 éves gyereknél?
Mikor nem teszi meg amik kérek, jegyzem, és amikor ő kér szívességet, nem teljesítem. Tehát az adok, kapok elv.
Olyan kérésre gondolok szülő részéről, ami az együtt élés alapjaihoz tartozik. Pl.: Szétpakol a közös helyiségben és nem pakolja össze.
Akik szerint rá kell hagyni a gyerekre, szeretettel ajánlom ezt a kérdést hogy lássátok milyen gyereket neveltek:
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kamas..
19: "pl nem fogom helyette kitakaritani az állatát, mikor vállalta, hogy ő csinálja, és ha nem teszi meg, ő szagolhatja éjjel a pisi szagot."
Ezt pl. teljesen helyénvalónak tartom!
Ha nem takarítja ki az állatát, akkor ne az legyen, hogy cserébe én sem teszek meg valamit, amire ő kér (mert az bosszú, vagy finomabban szólva passzív-agresszív játszma). Hanem a nem-kitakarítás természetes következményével szembesül. De ha másnap nekiáll takarítani az állatát, véletlenül sem mondanám, hogy "látod, látod, hallgatnod kellett volna rám".
Az állatkás szitura valóban jó az említett megoldás, de ugyanez a közös szobában rendetlenség esetére már nem működik.
Az a következménye, hogy nem teljesítem legközelebb a kérését.
Csak, hogy visszakanyarodjunk az eredeti problémára. ;)
27#
Beviszem az ágyára, ő lesöpri a földre. Lényegében elpakoltam helyette a közös helyiségből.
25#
Ezek szerint Te sem tudod, mit jelent pontosan a "következmény" a gyereknevelésben:
"Amikor a gyerek nem pakolja el maga után a játékokat, az előre megbeszéltek alapján, eltesszük a játékokat, és csak a megbeszélt idő után adjuk vissza azokat. Tehát előre tudja, hogy mi a következmény, mi fog történni."
Magyarul:
Előre megbeszélt büntetés!
Persze a fogalmakon lehet lovagolni, de valójában a következmény is büntetés a cikk alapján.
Az más kategória, mikor automatikus a következmény: "...hogy elkésik, hogy megfázik, hogy megharagszik rá a barátja"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!